Hoe een Maine Coon poesje op te voeden

Leren hoe je een Maine Coon kitten moet opvoeden kan een ontmoedigende taak zijn, zelfs als je al eerder een kat hebt gehad. Maine Coons zijn immers een speciaal ras dat een speciale verzorging nodig heeft.

Maar deze slimme, liefdevolle katten zijn zo dankbaar om als huisdier te houden, en zijn het extra werk meer dan waard!

Maine Coon kittens hebben een dieet nodig dat rijk is aan proteïnen en arm aan koolhydraten, en ze hebben ook veel speeltijd en stevig speelgoed nodig om ze bezig te houden. Speciale zorg moet worden genomen om het huis kat-proof van gevaren zoals scherpe voorwerpen, snoeren, of giftige planten. Maine Coon kittens zitten vol energie en hebben de neiging om in de problemen te komen.

Lees verder om alle stappen te weten te komen die je moet ondernemen om je huis kat-proof te maken, evenals de benodigdheden die je nodig hebt om je kitten te helpen zich in zijn nieuwe thuis te nestelen!

Hoe je een Maine Coon kitten opvoedt

Hoe leuk het ook is om een Maine Coon kitten op te voeden, deze katten zijn ongelooflijk onstuimig en geneigd om in de problemen te komen.

Ze vereisen veel hard werk gedurende de eerste maanden van hun leven, en je moet ervoor zorgen dat je financieel en emotioneel voorbereid bent om voor een van deze katten te zorgen.

Voordat je je eigen Maine Coon kitten mee naar huis neemt, moet je alles leren over de verzorging en het onderhoud dat komt kijken bij het houden van deze kostbare katten als huisdieren.

De onderstaande tabel belicht alle factoren waarmee een eigenaar rekening moet houden of waarop hij zich moet voorbereiden bij het opvoeden van een Maine Coon kitten:

Factor Beschrijving
Dieet Eis van hoge kwaliteit
Dieet, Bevat Hoog
Eiwit En Laag
Koolhydraat
Medisch
Care
Controles, Vaccinaties,
Ontworming & Vlo Vlo Vlo
Kattenproof maken
Huis
Maak huis veilig voor
kittens
Krijg een
Companion
Maine Coons nodig
het bedrijf, om te voorkomen
eenzaamheid
Inleiding
Op andere huisdieren
Langzaam proces om te introduceren
kitten aan katten die in de
huis
Regelmatig spelen Speeltijd stimuleert de
actieve Maine Coon kittens
geest
Klimmen
Gebieden
Koop een stevige
Kattenboom
Verzorging Deze langharige kat
ras vereist regelmatig
borstelen en verzorgen
Elements Of Raising A Maine Coon Kitten

Hier is een meer gedetailleerde kijk op de belangrijkste dingen die je moet doen als je een Maine Coon kitten bezit.

1. Dieet

Alle katten moeten op een dieet worden gezet dat rijk is aan eiwitten en arm aan koolhydraten.

Dit geldt echter vooral voor Maine Coons, die veel groter worden dan de gemiddelde huiskat.

Deze katten zijn ook zeer actief, dus een voeding van hoogwaardige ingrediënten is een must voor dit ras.

Een onjuist dieet kan leiden tot ondervoeding en een achterblijvende groei, naast andere gezondheidsproblemen. Het is ook een goed idee om uw kat een mengsel van zowel droogvoer als natvoer te geven.

Droogvoer is goed voor het gebit van je kat, terwijl natvoer lekkerder is en voor meer vocht zorgt.

2. Medische verzorging

Kittens zijn veel kwetsbaarder voor infecties en ziekten dan volwassen katten.

Ze hebben de juiste controles, vaccinaties en dingen zoals ontworming en vlooienvloeistof nodig om gelukkig en gezond te blijven!

3. Het huis kat-veilig maken

Kittens zijn berucht om overal in te komen waar ze niet in zouden moeten!

Voordat u een kitten in huis neemt, moet u alle snoeren beschermen, giftige planten opbergen en uw hele huis kat-proof maken.

Als u iets waardevols binnen het bereik van het kitten heeft, houd er dan rekening mee dat het vernield kan worden.

Het kan veel tijd en geduld kosten voor een kitten om goede manieren te leren, en tot die tijd zul je waarschijnlijk afscheid moeten nemen van een paar materiële voorwerpen.

4. Een metgezel krijgen

Het is zeer aan te bevelen om twee kittens te nemen in plaats van één! Hier is ‘Hoe koop je een Maine Coon kat‘.

Zelfs als je al een kat in huis hebt, hebben kittens veel meer energie dan een volwassen kat en kunnen ze uiteindelijk alle andere huisdieren in huis tot last zijn. Twee kittens zijn in staat om met elkaar te socialiseren en elkaars energie bij te houden.

Maine Coons staan er ook om bekend dat ze een stuk socialer zijn dan andere kattenrassen, en ze kunnen gemakkelijk last hebben van eenzaamheid.

5. Inleiding tot andere huisdieren

Heeft u thuis nog andere huisdieren?

Zo ja, dan moet u zorgen voor een zorgvuldige en goede introductie tussen uw huisdieren en het nieuwe kitten.

Als uw huisdier of huisdieren al een positieve interactie met andere dieren hebben laten zien, dan is dit een goed teken. Houd er echter rekening mee dat niet alle katten of honden een nieuwkomer zullen accepteren, en in extreme scenario’s kan het zijn dat u uw kitten moet terugsturen.

Introducties kunnen tot een paar weken duren, omdat je huisdieren territoriaal kunnen zijn en niet bereid zijn om hun ruimte te delen met een nieuwkomer.

Introduceer de twee langzaam en voorzichtig, en zorg ervoor dat je kitten altijd onder toezicht staat bij het andere huisdier of de andere huisdieren totdat je er zeker van bent dat ze goed met elkaar overweg kunnen.

Gelukkig staat de Maine Coon kat er niet om bekend overdreven territoriaal te zijn. Ontdek meer hierover en over de algemene raskenmerken van de Maine Coon, in mijn artikel over ‘Maine Coon kenmerken‘.

6. Regelmatig Spel

U moet uw kitten een verscheidenheid aan stevige, interactieve speeltjes geven om het de hele dag door gestimuleerd te houden.

Na het uitproberen van de meeste kattenspeeltjes op de markt, kwam ik tot de conclusie dat dit de beste 5 Maine Coon kattenspeeltjes. Deze speeltjes hebben de tand des tijds doorstaan met de kracht en intelligentie van mijn massieve Maine Coon!

Hoewel het een goed idee is om speeltjes te hebben waar je kitten zelf mee kan spelen, moet je ook tijd uit je dag halen om met je kitten te spelen. Kittens hebben veel speeltijd nodig, en als je geen tijd besteedt aan zelf met ze spelen, is de kans veel groter dat ze in de problemen raken.

7. Veilige Klimplekken

Maine Coons klimmen graag, en als kitten klimmen ze nog graag meer!

Het is belangrijk om te zorgen voor een grote, stevige kattenboom voor dit ras, en u zou ook kunnen overwegen om enkele kattenplanken aan de muren te bevestigen.

U moet echter wachten tot uw kitten ongeveer vier maanden oud is voordat u het toestaat om op hoge plaatsen te klimmen. Jonge katten zijn nog niet zo gecoördineerd, en kunnen gemakkelijk gewond raken bij een val.

8. Grooming

Maine Coons zijn beroemd om hun lange, dikke vacht.

Hoe mooi het er ook uitziet, het vereist wel wat extra verzorging. Uw kitten moet regelmatig worden geborsteld, ten minste twee of drie keer per week, en in de verharingsperiode misschien wel elke dag.

Hoewel baden niet nodig is voor de verzorging van Maine Coons, als u toch van plan bent om uw kat eens in de maand of zo in bad te doen, moet u daar op jonge leeftijd mee beginnen, zodat uw kitten er aan went.

U zult ook de nagels van uw kitten om de paar weken moeten knippen.

Tenslotte, is het aanbevolen om de tanden van uw kat eenmaal per dag te poetsen om de opbouw van tandplak te verminderen en gevaarlijke infecties in de toekomst te voorkomen.

Hoe kies je een Maine Coon kitten?

Als je op zoek bent naar een Maine Coon, ben je misschien geneigd om een goedkopere optie te zoeken dan sommige van de duurdere fokkers die beschikbaar zijn.

Echter, het vinden van Maine Coon kittens te koop is niet alleen over het vinden van de goedkoopste optie. In feite, is het meestal het tegenovergestelde!

Hoewel het mogelijk is om “Maine Coons” te koop te vinden voor ongeveer $200 tot $400, worden deze meestal verkocht door achtertuinfokkers.

Achtertuinfokkers zijn niet geregistreerd door gerenommeerde verenigingen van kattenliefhebbers, en houden er meestal van om katten van gemengde rassen zoals Maine Coons te verpatsen, zodat ze snel geld kunnen verdienen.

In feite beweren sommige mensen Maine Coons te verkopen die eigenlijk geen druppel Maine Coon bloed in zich hebben!

Lees onze complete gids voor het kopen van een Maine Coon kat om de kans te verkleinen dat je wordt misleid om te betalen voor een niet-stamboom Maine Coon kat.

Een gerenommeerde Maine Coon fokker zal niet alleen geregistreerd zijn bij een gerenommeerde vereniging van kattenliefhebbers, zoals TICA of de CFA, maar zij zullen er ook voor zorgen dat uw Maine Coon in de beste gezondheid verkeert.

Hier is een volledige lijst van ‘Maine Coon Katten Fokkers In Verenigde Staten, Per Staat‘.

Een eerste check om te zien of uw fokker een goede keuze is, is te vragen of u de kittens mag gaan bekijken.

Goede fokkers zullen niet bang zijn om je de leefomstandigheden van de kat te laten zien, terwijl een slechte fokker misschien terughoudend is.

Goede fokkers zullen ook kittens verkopen die al gesteriliseerd/gecastreerd zijn, ontwormd zijn, en alle inentingen hebben gehad die tot die datum nodig waren.

In feite is dit een van de redenen waarom het kopen van een Maine Coon van een verantwoordelijke fokker zo duur is; zij hebben al voor veel van de kosten van het opvoeden van een kitten gezorgd.

Een gerenommeerde fokker zal u ook voorzien van een officieel afstammingsbewijszodat u er zeker van kunt zijn dat uw kat 100% Maine Coon is.

Tenslotte zullen goede fokkers nooit een kitten verkopen voordat het 8 weken oud is. Kittens mogen nooit van hun moeder of nestgenootjes gescheiden worden voor deze leeftijd, omdat dit schadelijk is voor hun sociale behoeften en onnodige stress kan veroorzaken.

Voorbereiding op een Maine Coon kitten

Voordat u een Maine Coon kitten mee naar huis neemt, moet u een aantal dingen aanschaffen om er zeker van te zijn dat aan al zijn behoeften wordt voldaan.

Hier zijn de belangrijkste dingen die u voor een Maine Coon kitten moet aanschaffen:

Voedsel

Een van de eerste dingen die je voor je kitten nodig hebt, is natuurlijk voeding. Zoals eerder gezegd, is het van essentieel belang dat uw kat de juiste voeding krijgt, zodat hij groot en gezond wordt.

Je moet je Maine Coon ongeveer een jaar lang voer geven dat speciaal bedoeld is voor kittens, voordat je geleidelijk overstapt op volwassen voer.

Voedselbakjes

Het aanschaffen van de juiste voerbakjes voor uw kat is belangrijker dan u misschien denkt.

Te diepe of smalle voerbakjes kunnen voor katten moeilijk en oncomfortabel zijn om uit te eten.

Kies brede, ondiepe kommen van roestvrij staal of keramiek; bedenk dat andere materialen, zoals plastic, het gemakkelijker maken voor bacteriën om te groeien.

Waterdispenser

Hoewel u uw kat water uit een bakje kunt geven, geven de meeste katten de voorkeur aan stromend water.

Katten zijn zeer gevoelig voor smaak en kunnen aanvoelen wanneer het water een tijdje muf heeft gestaan.

Je zou kunnen overwegen om je kat een waterfontein te geven om uit te drinken, zodat het altijd vers smaakt voor je kat!

Houd er echter rekening mee dat, omdat Maine Coons bekend staan om hun liefde voor water, ze een puinhoop kunnen maken in welke waterdispenser je ook kiest om te krijgen.

Katten traktaties

Kattensnoepjes zijn een geweldige manier om een paar calorieën toe te voegen aan het dieet van een kat met ondergewicht, en ze zijn ook geweldig om u te helpen een band met uw kitten op te bouwen. Geef uw kitten traktaties tijdens en na de eerste paar interacties, zodat het uw tijd met u associeert met positieve interactie.

Je kunt katten traktaties ook gebruiken om je Maine Coon te trainen om allerlei trucjes te doen!

Kattentoren En Planken

Maine Coons houden van klimmen, en het is absoluut noodzakelijk voor dit kattenras om toegang te hebben tot een extra grote, stevige kattenboom.

Uw kattenboom moet gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, zoals goed hout en sisaltouw. Misschien wil je ook planken aan de muur bevestigen waar je kat op kan klimmen.

Dit zal uw kat zijn eigen ruimte geven om zich terug te trekken als hij zich overweldigd voelt, en ook uw kat in staat stellen om de hele leefruimte te verkennen zonder zich te vervelen.

Je moet echter wachten tot je kitten vier maanden oud is voordat je het introduceert aan een kattenboom of enige hoogte, omdat ze vatbaar zijn om te vallen en gewond te raken terwijl ze nog jong zijn.

Stevig Speelgoed

Uw Maine Coon heeft een grote verscheidenheid aan speelgoed om verrijkt te blijven.

Alle kittens spelen graag, maar vooral Maine Coons kunnen zich vervelen en destructief worden als niet aan hun behoeften wordt voldaan.

Deze slimme katten raken snel verveeld door standaard kattenspeelgoed, en geven de voorkeur aan meer interactief speelgoed om zich te blijven vermaken.

Deze grote katten staan ook bekend om hun ruwe spel, dus het is beter om stevige, duurdere kattenspeeltjes te kopen die tegen een stootje kunnen zonder meteen uit elkaar te vallen!

Kattenbak en kattenbakvulling

Om te beginnen heeft uw kitten een ondiepe, open kattenbak nodig waar het gemakkelijk overheen kan klimmen.

Hoewel goede fokkers beginnen met nesttraining voordat ze hun kittens verkopen, kan het nog een paar weken duren voordat je kitten er echt goed in is.

Verwacht in het begin een paar ongelukjes, vooral in het begin.

In het begin moet u uw kitten slechts in één kamer houden, en ervoor zorgen dat de kattenbak in het zicht staat. Katten geven de voorkeur aan afgelegen hoekjes, waar ze het gevoel hebben dat ze meer privacy hebben om de kattenbak te gebruiken.

Je moet ook even de tijd nemen om een kattenbakvulling te kiezen die bij je past.

De meeste eigenaren geven de voorkeur aan stofarme klonterende kattenbakvulling die goed geuren kan absorberen. Probeer een van deze extra grote kattenbakvakken.

Catnip

Kattenkruid is geen noodzaak, maar het is een leuke traktatie om te overwegen om uw kitten te geven!

Hoewel niet alle katten op catnip reageren, worden sommige er helemaal gek van.

Misschien wil je speeltjes kopen die gevuld zijn met catnip om het spelen aan te moedigen, of je kunt een tube gedroogd catnip kopen om aan je kat te geven voor de lol.

Sommige eigenaren kweken zelfs hun eigen kattenkruid, wat nog een niveau van verrijking toevoegt. Dit is geweldig voor katten die graag op planten kauwen, maar die niet met uw kamerplanten mogen knoeien!

Krabpalen

Krabpalen zijn essentieel voor elke katteneigenaar.

Je zou op zijn minst één grote, stevige krabpaal moeten hebben, gemaakt van hoogwaardig sisaltouw.

Als je je kat ooit betrapt op het krabben aan het meubilair, pak je je kat gewoon op en zet je hem direct naast de krabpaal.

Als uw kat moeite heeft om uit te vinden hoe hij de paal moet gebruiken, kunt u het krabben zelfs demonstreren door uw eigen nagels over de paal te slepen!

Soms is één krabpaal echter niet genoeg. Misschien wil je een paar goedkope krabpalen van karton kopen om in huis neer te zetten.

Het is meestal een goed idee om krabpalen naast vloerkleden of meubels te plaatsen waaraan je kat de neiging heeft te krabben.

Groot Kattenbed

Ook al is uw Maine Coon klein als u hem voor het eerst krijgt, hij zal op een dag uitgroeien tot een vriendelijke reus!

Zorg ervoor dat je een extra groot kattenbed waar uw kat zich comfortabel in zal voelen, hoe groot hij ook wordt.

Sommige Maine Coon eigenaren krijgen zelfs middelgrote hondenbedden voor bijzonder grote Maine Coons.

Als je wilt, kun je zelfs meerdere kattenbedden kopen om in huis neer te zetten, zodat je kat kan neerstrijken voor een knus dutje waar hij maar wil.

Grote Kattenmand

Op dezelfde manier zal uw Maine Coon een extra grote drager zodat hij comfortabel op reis kan.

Kattenbuidels van normale afmetingen zullen veel te klein zijn voor een Maine Coon, dus zorg ervoor dat u de maten leest voordat u een aankoop doet.

Het is een goed idee om een harde plastic kattenmand met ademende gaten aan te schaffen, zodat uw kat het niet benauwd krijgt of oververhit raakt tijdens uitstapjes.

Verzorgingsbenodigdheden

U moet verzorgingsborstels kopen om de vacht van uw Maine Coon zijdezacht en gezond te houden.

U dient een fijne borstel of kam te pakken om eventuele dode haren in de vacht van uw kat te verwijderen.

Hoewel optioneel, kun je ook een borstel met haren krijgen om een verzorgingssessie af te ronden, zodat de vacht van je kat glanzend zal zijn.

Je hebt ook een goede kwaliteit nagelknipper nodig, evenals een tandenborstel en tandpasta die speciaal voor katten zijn ontworpen.

Eerste Hulp Kit

Kittens zijn enorme herrieschoppers, en helaas kan dit soms leiden tot ongelukken. U zou een eerste hulp kit moeten bijhouden gevuld met dingen die uw kat nodig zou kunnen hebben, inclusief:

 • Verband
 • Gaaskompressen
 • Medische schaar
 • Geneesmiddelen
 • Pincet
 • Bloedstoller
 • Ontsmettingsmiddel
 • Actieve kool
 • Spoeling met zoutoplossing

U zult ook het nummer en adres van uw dierenarts willen hebben, alsmede het nummer en adres van de dichtstbijzijnde 24/7 spoed dierenarts voor het geval het ondenkbare gebeurt.

Leiband en Harnas

Hoewel optioneel, zijn een riem en harnas een geweldige manier om uw kat wat verrijking te geven, vooral als u een binnenkat heeft.

Je kunt het beste op jonge leeftijd beginnen met het trainen van je kat in het gebruik van een riem en tuigje, zodat ze er aan kunnen wennen.

Veel katten hebben in het begin een hekel aan het knellende gevoel van een tuigje, maar zodra je kat leert het te associëren met de positiviteit van het verkennen van buiten, zou hij moeten leren zijn tuigje leuk te vinden.

Begin klein, met kleine wandelingetjes door de tuin, en dan kun je geleidelijk aan opbouwen tot wandelingen van een half uur door de buurt.

Beste Voedsel Voor Maine Coon Katten

Maine Coon katten vereisen een dieet met weinig koolhydraten en veel eiwitten.

De beste voedingsmiddelen zijn gemaakt van ingrediënten van hoge kwaliteit en bevatten weinig tot geen vulstoffen.

Goedkopere kattenvoer merken vullen hun voer met maïsmeel en andere granen die goedkoper zijn om te produceren, maar veel slechter voor uw kat.

U moet uw kat zowel droogvoer als natvoer geven. Droogvoer is het beste voor de tanden van uw kat, terwijl natvoer smaakvoller is en een hoger vochtgehalte heeft. De meeste eigenaren geven hun kat twee of drie keer per week natvoer, en de rest van de week droogvoer.

Als het op hoeveelheid aankomt, moet een opgroeiend kitten mogen eten tot het vol zit.

Het is heel gemakkelijk voor dit actieve ras om ondergewicht te krijgen terwijl ze groeien, en ze hebben veel calorieën nodig om tot volle grootte uit te groeien.

Als ze eenmaal volwassen zijn, moet je je kat ongeveer 25 tot 35 calorieën per pond lichaamsgewicht voeren.

Royal Canin Maine Coon kittenvoer wordt vaak beschouwd als een van de beste merken voor dit ras.

Twee andere goede opties zijn:

Het kan zijn dat u een paar verschillende merken en smaken moet uitproberen voordat u iets vindt dat uw kat lekker vindt, maar zorg ervoor dat u geleidelijk van voer wisselt om spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Wanneer je je kitten voor het eerst krijgt, moet je fokker je de naam geven van het voer dat ze hebben gegeven, en sommigen geven je misschien zelfs een kleine portie van het voer om mee te beginnen.

Geef uw kitten over een periode van ongeveer een week of twee minder voer en meng er geleidelijk meer en meer van het gewenste voer doorheen.

Kunnen Maine Coons naar buiten?

De keuze om uw Maine Coon wel of niet naar buiten te laten gaan is een grote beslissing en een waar veel eigenaren sterke gevoelens over hebben.

Hier zijn de voors en tegens voor elke kant van het argument.

Hoewel de beslissing om uw volwassen kat al dan niet buiten te laten een persoonlijke beslissing is, moet u uw kat echter nooit buiten laten als het nog een kitten is.

Veel fokkers, vooral in de VS, hebben strikte regels met betrekking tot de katten die zij verkopen, en sommigen eisen dat u een contract ondertekent waarin u verklaart dat u uw Maine Coon niet buiten zult laten.

Kittens zijn te nieuwsgierig en te ongecoördineerd om buiten aan hun lot te worden overgelaten.

Er zijn veel te veel gevaren voor een jonge kat buiten, en het is niet veilig of verantwoord om ze buiten te laten, tenminste tot ze ouder zijn.

Er zijn veel voors en tegens aan het buiten laten van je kat:

 • Maine Coons zijn een actief ras dat veel verrijking nodig heeft. Sommige mensen beweren dat als je ze binnen houdt, ze niet de verrijking krijgen die ze nodig hebben.
 • Buiten Maine Coons hebben ook minder kans op overgewicht, en meer kans om zich goed vermaakt te voelen.

De keerzijde:

 • Er zijn talloze gevaren als u uw kat buiten laat rondlopen.
 • Te veel katten zijn gewond geraakt of zelfs gestorven door auto-ongelukken, wilde dieren, en andere katten.
 • Er zijn vele manieren waarop een kat ziektes of parasieten van buitenaf kan oplopen.

Bovendien zijn niet alle mensen vriendelijk, en zijn sommige katten gewond geraakt en zelfs gedood door wrede mensen.

Andere keren worden Maine Coons per ongeluk “ontvoerd” door goedwillende kattenliefhebbers die denken dat een buitenkat een zwerfkat is. Sommige Maine Coons dwalen gewoon te ver af, en kunnen zo verdwalen dat ze nooit meer de weg naar huis terugvinden.

Tenslotte is het buiten laten lopen van uw kat niet alleen gevaarlijk voor uw kat; het is ook een groot probleem voor inheemse wilde dieren.

Meer en meer natuurbeschermers realiseren zich dat buitenkatten vaak een verwoestende invloed hebben op lokale vogels en andere wilde dieren.

Zelfs als uw Maine Coon goed doorvoed is, jagen deze van nature sterke jagers graag voor de sport en kunnen ze uiteindelijk een reeds bedreigde diersoort schade toebrengen.

Gelukkig zijn er, als je kiest voor een binnenkat, nog steeds manieren waarop je hem kunt voorzien van veel verrijking.

Door uw kat te trainen om aan een riem en tuigje te lopen, kan uw Maine Coon de buitenlucht verkennen zonder de kans te lopen gewond of ziek te raken van het zonder toezicht rondlopen!

Over het geheel genomen is het een geheel persoonlijke keuze of u uw kat al dan niet buiten laat (tenzij u natuurlijk een contract met een fokker hebt getekend waarin staat dat u uw kat niet buiten zult toelaten).

Wat het belangrijkste is, is dat je de consequenties van beide paden begrijpt en kiest wat jij denkt dat het beste is voor je kat.

Conclusie

Leren hoe je een Maine Coon kitten moet opvoeden kan een ontmoedigende taak zijn. Deze speciale katten hebben wat meer zorg nodig dan de gemiddelde kat, vanwege hun speciale voedingsbehoeften en hun hoge activiteitsniveaus.

Het kost veel tijd, geduld en geld om een Maine Coon kitten goed op te voeden, maar deze liefdevolle katten zijn de inspanning meer dan waard!

Het is belangrijk om uw kitten te voorzien van al zijn basisbehoeften, waaronder voedsel, water, een kattenbak, voldoende speelgoed en een krabpaal.

U moet er ook voor zorgen dat uw huis kat-proof is tegen eventuele gevaren, en dat uw kat uw spullen niet vernielt!

Voordat u een kitten neemt, moet u veel doen onderzoek doen naar fokkersen alle noodzakelijke stappen die u moet nemen om uw kat een lang en gezond leven bij u te geven.

Maine Coon Redding UK

Sommige organisaties houden een oogje in het zeil voor Maine Coons die een tehuis nodig hebben. De Maine Coon Cat Club is een in Engeland gevestigde organisatie die verschillende Maine Coons promoot die een thuis nodig hebben.

Plaats een reactie