Eten mannelijke katten kittens? Wanneer vader kat voorstellen aan kittens?

Mannelijke katten zijn niet de vriendelijkste voor pasgeboren kittens, maar nee, ze eten meestal geen kittens. Hoewel, ze kunnen proberen de kittens van een mama-kat te doden als ze niet de vader zijn.

Als je leeuwendocumentaires hebt gezien, heb je waarschijnlijk gehoord hoe mannelijke leeuwen hun baby’s af en toe verslinden. Zo’n gruwelijke daad is niet ongewoon in het dierenrijk.

Is dit iets dat uitsluitend bij leeuwen gebeurt als het gaat om katachtigen, of consumeren mannelijke katten ook kittens?

Het is geen geheim dat mannetjes niet zo’n uitstekende ouders zijn als vrouwtjes in veel huisdierenrassen. Huisdieren worden niet erkend voor het hebben van sterke vaderlijke instincten. Veel mannelijke katten blijven niet eens terug na de paring – ze herkennen hun kittens misschien niet eens!

Het doden of eten van jongelingen daarentegen is de volgende graad van gruwelijke actie. Zit er enige waarheid in de geruchten dat katten vreselijke ouders zijn? Is het waar dat mannelijke katten kittens verslinden, of is dit gewoon een mythe? Laten we eens kijken.

Eten mannelijke katten kittens