De beste tandpasta voor Maine Coons


Een goed verzorgde en gezonde Maine Coon heeft meer nodig dan een simpele borstelbeurt, daarom is het belangrijk om de beste kattentandpasta voor Maine Coons te kennen.

Gezonde tanden ondersteunen een gezonde kat, dus zorg ervoor dat u onze Maine Coon tanden gids leest om de beste tandheelkundige producten en praktijken voor uw katachtige te ontdekken.

Tandverzorging voor katten is essentieel voor de ondersteuning van de algehele gezondheid. Tandpasta en tandenborstels die speciaal zijn ontworpen voor katten zijn de beste keuzes voor Maine Coons.. Deze producten hebben intrigerende smaken waar Maine Coons van houden, en geen giftige ingrediënten. Tandpasta met enzymatische formule helpt tandplak te verwijderen.

Weet u hoe, wanneer en waarom u de tanden van uw Maine Coons moet poetsen?

Zo niet, dan heeft ons artikel je gedekt, dus zorg ervoor dat je verder leest om alles te leren wat er te weten valt over het schoonmaken van de tanden van een Maine Coon kat.

Beste tandpasta voor Maine Coons

Maine Coon katten onderscheiden zich van veel van hun katachtige verwanten door hun prachtige uiterlijk, vriendelijke temperament en extra grote omvang.

Deze zachtaardige reuzen vertonen een unieke balans van sociale en wilde kenmerken die hun populariteit onder kattenliefhebbers over de hele wereld, in de afgelopen jaren hebben verhoogd.

De rijke geschiedenis van het Maine Coon kattenras van jagen en het overleven van het harde winterklimaat van Maine, in de Verenigde Staten heeft dit kattenras geholpen om een sterk gebit te ontwikkelen.

Als je je afvraagt wat de beste kattentandpasta voor Maine Coons is, zijn hier vijf geweldige opties om te overwegen:

Laten we elk van deze katten tandenborstel en tandpasta opties nader bekijken om te bepalen wat hen zo goed maakt:

1. Virbac CET Enzymatische Tandpasta

Bekijk op Amazon

Deze tandpasta is al meer dan 30 jaar een favoriet voor dierenartsen en huisdieren.

Hun enzymatische formule verwijdert uitstekend tandplak terwijl unieke smaken zoals zeevruchten uw kat geboeid houden.

2. Arm & Hammer voor huisdieren Dental Kit voor katten

Bekijk op Amazon

Arm & Hammer verkoopt alles-in-één kits die ideaal zijn voor uw Maine Coons tandverzorging.

Deze kits maken het gemakkelijk voor katteneigenaren om te beginnen omdat ze de volgende items bevatten:

 • Vingerborstel
 • Tandenborstel
 • Tandpasta

De voor deze tandpasta gebruikte ingrediënten worden als veilig voor huisdieren beschouwd.

De toegevoegde zuiveringszout is ook geweldig om de adem van uw Maine Coons fris te laten ruiken.

3. Vetoquinol Enzadent Enzymatische Tandpasta voor Katten

Kopen op Amazon

Enzadent is een andere effectieve optie voor enzymatische tandpasta.

Het merk is open over zijn ingrediënten, die momenteel allemaal als veilig voor huisdieren worden beschouwd en bijdragen aan een aanzienlijke hoeveelheid afbraak van bacteriën.

4. Petsmile Professionele Tandpasta voor Huisdieren

Kopen op Amazon

Met goedkeuring van de Veterinary Oral Health Council, is het geen verrassing dat Petsmile een populaire optie is onder Maine Coon katteneigenaren.

Deze tandpasta komt in leuke kat-gerichte smaken zoals rotisserie kip en het heeft studies die zijn effectiviteit ondersteunen.

5. Oxyfresh Premium Tandpasta

Bekijk op Amazon

Deze enzymvrije optie heeft meer natuurlijke ingrediënten dan sommige van de anderen die hierboven zijn vermeld.

Het actieve ingrediënt in deze tandpasta helpt een frisse adem te ondersteunen met een geur- en smaakloze formule.

Moet je kattentanden poetsen?

Over de gebitsverzorging van katten wordt misschien niet zo veel gesproken als over die van honden, maar feit is dat je de tanden van je Maine Coons wel degelijk moet poetsen.

Op de leeftijd van 6 maanden hebben Maine Coons 30 permanente tanden. Lees meer hierover hier.

Naarmate Maine Coons ouder worden, bouwen hun tanden tandplak op die kan ontstaan als ze niet regelmatig worden schoongemaakt.

Overtollige plaque resulteert in vormen van Maine Coon kat gebitsziekte, waaronder:

 • Tandresorptie
 • Stomatitis
 • Parodontale Ziekte

Deze aandoeningen kunnen een levenslange impact hebben op de gezondheid van uw kat, maar vele zijn te voorkomen met de juiste zorg.

Hier is hoe tandverlies te voorkomen bij Maine Coon katten.

Hoe vaak moet je de tanden van je kat poetsen?

Om het ontstaan van gebitsziekten te voorkomen, moet uw Maine Coon minstens 2 tot 4 keer per week zijn tanden laten poetsen, bij voorkeur één keer per dag.

Als uw kat het prettig vindt dat zijn tanden worden gepoetst, kunt u proberen zijn tanden dagelijks te poetsen, zolang de tandpasta of borstel geen irritatie veroorzaakt.

Hier zijn enkele andere manieren om uw Maine Coon schoon te houden.

Welk type tandpasta is het beste voor katten?

Kattenveilige tandpasta kan worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën:

Enzymatische tandpasta bevat enzymen die op natuurlijke wijze helpen bacteriën te verminderen, wat resulteert in minder tandplak en een beter ruikende adem.

Deze enzymen zijn over het algemeen vergelijkbaar met die welke van nature voorkomen in de mond van uw huisdier, dus deze vorm van tandpasta ondersteunt de natuurlijke tandverzorgingsfuncties, ook al is het een gefabriceerde stof.

Natuurlijke tandpasta wordt gedefinieerd door het ontbreken van controversiële en gefabriceerde ingrediënten.

Deze tandpasta bevat meestal plantaardige ingrediënten waarvan bekend is dat ze tandplak helpen afbreken en bacteriën bestrijden.

Beide tandpasta’s kunnen uw kat helpen een schonere mond te houden als ze op de juiste manier worden gebruikt en van een betrouwbaar merk worden gekocht.

Hoe poets je de tanden van een Maine Coons?

Zelfs de beste kwaliteit tandpasta helpt niet als hij niet correct wordt gebruikt.

Dit is hoe u uw kat kunt trainen om te genieten van het tandenpoetsen:

 • Begin jong en beweeg langzaam: Indien mogelijk kunt u uw kat het beste laten wennen aan tandenpoetsen terwijl ze nog jong zijn. Dit maakt de volgende stappen veel gemakkelijker voor beide partijen.
 • Desensibiliseren: Knuffel uw kat en beloon hem terwijl u voorzichtig zijn mond aait en aftast. Dit zou hen moeten helpen zich meer op hun gemak te voelen bij het aanraken van hun tanden. Dwing uw Maine Coon nooit om zijn tanden te laten aanraken, want dan gaat elke positieve beloning verloren.
 • De vingertandenborstel: Introduceer een vingertandenborstel aan uw kat en associeer hem met traktaties en spel. Zodra uw kat zich op zijn gemak voelt met dit voorwerp en het aanraken van zijn tanden, kunt u voorzichtig beginnen met het poetsen van zijn tanden.
 • Kattentandpasta: Als je nog geen kattentandpasta hebt gebruikt als een verleidelijke beloning, is het tijd om te beginnen door het toe te voegen aan je vingertandenborstel. Kattentandpasta is er in vele smaken en het vinden van een smaak die uw kat lekker vindt kan een groot verschil maken.
 • Kattentandenborstels: Zodra de vingerborstel en de tandpasta door uw Maine Coon worden geaccepteerd, gaat u over op een kattentandenborstel om meer tanden van uw kat te bereiken, onder verschillende hoeken. Zorg ervoor dat de borstel die u kiest katvriendelijk is.
 • Bouw een routine op: Blijf deze gebeurtenis versterken met beloningen en maak gebitsverzorging tot een vast onderdeel van het leven van uw kat. Uw inspanning zal grote voordelen opleveren.

Beste natuurlijke tandpasta voor katten

Natuurlijke tandpasta kan een geruststellende optie zijn, omdat het alleen natuurlijke ingrediënten bevat die niet schadelijk zijn voor uw kat. En, de primaire ingrediënten zijn iets dat je daadwerkelijk kunt uitspreken!!!

Hieronder vindt u een geweldige natuurlijke tandpasta voor katten waar uw Maine Coon dol op zal zijn:

1. Oxyfresh Premium Tandpasta

Deze natuurlijke kattentandpasta bevat enkele conserveringsmiddelen om de houdbaarheid te behouden.

Deze kattentandpasta bevat echter ook natuurlijke ingrediënten zoals aloë en kamille, maar weet toch smaakvrij te blijven!

Kopen op Amazon

Zelfgemaakte Kattentandpasta

Zelfgemaakte kattentandpasta wordt niet zo vaak besproken.

Dit komt omdat er weliswaar veel zelfgemaakte katten tandpasta recept ideeën online beschikbaar zijn, maar er slechts enkele studies bestaan die de claims van deze recepten over veiligheid en effectiviteit ondersteunen.

Voordat u onderzoekt hoe u tandpasta voor katten kunt maken, kunt u dit onderwerp het beste aan uw dierenarts voorleggen. Zij kunnen nuttige aanbevelingen hebben om gevaarlijke of ondoeltreffende mengsels te vermijden.

Beste Kattentandpasta voor tandsteen

Hieronder staan twee geweldige keuzes als je op zoek bent naar tandpasta voor katten die speciaal is ontwikkeld om tandsteen aan te pakken.

Deze kattentandpasta opties omvatten:

1. Virbac CET Enzymatische Tandpasta

Kopen op Amazon

Dit wordt aanbevolen vanwege het jarenlange succes op de markt en de effectieve enzymformule die de afbraak van tandplak ondersteunt.

2. Petsmile Professionele Tandpasta voor Huisdieren

Kopen op Amazon

Dit is een ander belangrijk tandpastamerk voor katten omdat het wordt ondersteund door de Veterinary Oral Health Council voor de vermindering van tandplak.

Aangezien tandsteen een opeenhoping van tandplak is, zijn deze tandpastamerken het meest effectief wanneer ze preventief of na een gebitsreiniging worden gebruikt. Ze helpen namelijk de vorming van nieuwe tandplak te voorkomen nadat tandsteen is verwijderd.

Beste Kattentandpasta voor Gingivitis

Gingivitis is het resultaat van plakopbouw in de mond. Daarom is elke tandpasta voor katten die gemakkelijk te gebruiken en effectief is, een goede optie.

Arm & Hammer verkoopt op Amazon een dental kit voor katten die tandpasta met enzymatische functies bevat. De kit bevat ook een kattentandenborstel en een vingerborstel die in combinatie met de kattentandpasta kunnen worden gebruikt.

Deze kattentandartset is speciaal ontworpen voor katten en helpt je om bij tandvleesontsteking veroorzakende tandplak te komen, op moeilijk bereikbare plaatsen.

Conclusie

In het begin kan regelmatig tandenpoetsen intimiderend lijken voor zowel u als uw Maine Coon, maar met oefening kan het een gelegenheid zijn om een band op te bouwen en tegelijkertijd de gezondheid van uw kat te ondersteunen.

In dit artikel heb je de beste kattentandpasta voor Maine Coons gezien, dus je bent nu helemaal klaar om een Maine Coon kitten of kat te kopen en op de beste manier voor hun tandhygiëne te zorgen.