Bobcat Vs Maine Coon

Als het aankomt op het aanschaffen van een nieuwe kat, willen veel nieuwe eigenaren die een groot kattenras willen misschien de Bobcat vs Maine Coon kattenrassen vergelijken.

Hoewel beide rassen behoren tot de bekende reuzen van de katachtige familie, is het belangrijk om te beseffen dat deze twee kattenrassen aanzienlijk verschillen.

Bobcats zijn iets groter dan Maine Coons met lange poten, grote poten, pluimen aan de oren, en een korte, zwartgepunte staart. Maine Coons hebben korte en gedrongen poten, grote, puntige oren, ovaalvormige ogen, en lange, borstelige staarten. Maine Coons zijn aanhankelijk, trouw en sociaal, terwijl gedomesticeerde bobcats nieuwsgierig zijn en de neiging hebben wilde instincten te vertonen.

Ooit speculaties gehoord dat gedomesticeerde Maine Coons afstammen van het Bobcat-ras?

Dit bericht zal de Bobcat Vs. Maine Coon vergelijken, en hun overeenkomsten en verschillen bespreken om u te helpen bepalen welk ras voor u het beste is.

Bobcat Vs Maine Coon

Velen speculeren dat tamme Maine Coons afstammen van de Bobcat.

Dit gerucht alleen al roept veel vragen op, waardoor het uiterst belangrijk is om de Maine Coon kat versus de Bobcat nader te vergelijken.

Om een einde te maken aan dit voortdurende gerucht, kan ik bevestigen dat in tegenstelling tot de populaire geruchten, de Maine Coon geen afstammeling is van de Bobcat!

Sterker nog, wist u dat Maine Coons een totaal andere soort zijn, waardoor fokken genetisch onmogelijk zou zijn?

Ik kan dus alleen maar aannemen dat dit geen bekend feit is, aangezien veel mensen deze twee grote kattenrassen nog steeds met elkaar verwarren. Dit is hoogstwaarschijnlijk omdat ze een gelijkaardig uiterlijk hebben.

Maine Coons behoren tot de populaire gedomesticeerde kattenrassen en zijn door de eeuwen heen gefokt vanwege hun aaibaarheid, intelligentie, en tolerantie voor koude klimaten.

Het zijn ook goedmoedige katachtigen en ze hebben een altijd liefhebbende persoonlijkheid, waardoor ze goed integreren in een huishouden en goed kunnen opschieten met hun mensen en andere huisdieren.

Maine Coons zijn:

 • Affectionate
 • Loyaal
 • Gezellig
 • Speelse Katten

Als de grootste gedomesticeerde kat, met zo’n vriendelijk karakter, hebben Maine Coons de bijnaam “vriendelijke reuzen” verdiend.

De Maine Coon heeft een lange, pluizige vacht die hun rechthoekige lichaam verbergt.

Veel eigenaren houden van hun weelderige, ruige vacht omdat het deze katachtigen een wilde uitstraling geeft.

U zult ook merken dat de Maine Coon kat een tuf rond hun nek heeft, waardoor het relatief gemakkelijk is om ze te identificeren, omdat ze op “kleine” leeuwen lijken.

Sommige eigenaren geven hun Maine Coon graag een leeuwenknip, wat door veel eigenaren als uiterst wreed en controversieel wordt beschouwd. Klik hier om uit te vinden waarom.

Rasechte Maine Coon katten hebben:

 • Puntige en getufte oren
 • Expressieve, schuin gevormde ogen
 • Lange, borstelige staarten
 • Hun vacht komt in een overweldigende reeks van kleuren en patronen

De tabby Maine Coons kleur is het meest populair.

Veel voorkomende effen kleuren zijn onder andere:

Ter vergelijking, Bobcats zijn visueel grote, exotische katachtigen, beschouwd als een van de minst gedomesticeerde kattenrassen.

Ze zijn ook bekend als bay lynx of wildcats.

Katten van dit ras zijn over het algemeen territoriaal, nachtelijk en solitair, maar gedomesticeerde Bobcats zijn over het algemeen vriendelijk en tamelijk aanhankelijk.

De Bobcat kan echter nog steeds wilde instincten vertonen, die kunnen worden afgezwakt door training en veel mentale stimulatie.

Hoewel ze bekend staan als territoriale en solitaire katten, kunnen ze uitstekende huisdieren worden voor de juiste eigenaars, vooral als ze vanaf hun kittenjaren met de hand worden grootgebracht.

Voordat u een Bobcat adopteert, is het goed om te weten dat, hoewel tamme Bobcats menselijke aandacht kunnen vragen.

Er is ook het risico dat ze agressief worden en zelfs mensen aanvallen, vooral wanneer ze hondsdolheid hebben.

In vergelijking met Maine Coons, zijn Bobcats veel agressievere jagers.

In het wild jaagt de Bobcat om aan voedsel te komen, jagend op kleinere prooien. Deze katachtigen staan er om bekend af en toe een grote prooi neer te halen.

Oorsprong

Het valt niet te ontkennen dat Bobcats en Maine Coons katten hetzelfde aanpassingsvermogen hebben aan het natuurlijke klimaat en terrein, waardoor het heel goed mogelijk is ze met elkaar te verwarren en hun herkomst door elkaar te halen.

Dat gezegd hebbende, hebben zowel Maine Coons als Bobcats interessante en levendige geschiedenissen.

Om het volledige verhaal over de oorsprong van de Maine Coon te leren, lees dan zeker mijn artikel ‘Waar komen Maine Coon katten oorspronkelijk vandaan?.

De Bobcat verscheen voor het eerst tijdens het Irvingtonian stadium ongeveer 1,8 miljoen jaar geleden en zou geëvolueerd zijn uit de Euraziatische lynx, die tijdens het Pleistoceen via de Beringlandbrug Noord-Amerika binnenkwam.

De eerste golf van Bobcat’s bewoonde het zuidelijke deel van Noord-Amerika, dat door gletsjers van het noorden was afgesneden.

Later, zo’n 20.000 jaar geleden, zou deze populatie evolueren tot de moderne Bobcats (bron 1).

Ter vergelijking, de Maine Coon wordt verondersteld inheems te zijn in Maine, VS, net zoals de naam doet vermoeden. Ondanks de verschillende volksverhalen is de ware afstamming van dit prachtige kattenras echter nog steeds niet bekend.

Maine Coons genieten van een rijke geschiedenis omgeven door een heleboel theorieën, sommige aannemelijker dan andere.

Onder de vele legenden beweert de algemeen aanvaarde mythe dat Maine Coons afstammen van katten uit Vikingschepen, waar ze werden gebruikt om de muizenpopulatie op afstand te houden.

Opmerkelijk is dat, terwijl de overgrote meerderheid van de wereldbevolking van Bobcats zich in de continentale Verenigde Staten bevindt, Maine Coons over de hele wereld voorkomen.

Bobcat Vs. Maine Coon Grootte

Maine Coons zijn ’s werelds grootste bekende gedomesticeerde katten. Nochtans, kunnen zij in grootte met Bobcats overlappen.

Maine Coons zijn visueel groot door de vacht op hun lichaam.

Gewicht

Typisch, dit ras zal groeien tussen 8 tot 25 pond, met Maine Coons wegen:

 • Mannetjes: 15 tot 25 pond
 • Vrouwtjes: 8 tot 12 pond

Ter vergelijking, Bobcats zijn vrij grote katachtigen met een gewicht tot 40 pond!

Hoogte

Qua hoogte zijn Maine Coons 10 tot 16 centimeter groot, terwijl volwassen Bobcats ongeveer 12 tot 24 centimeter hoog zijn bij de schouders.

Lengte

De Bobcats zijn tussen de 19 en 50 inch lang, terwijl Maine Coons tussen de 19 en 40 inch lang worden.

In de echte wereld, hoewel Maine Coons groter kunnen worden dan de gemiddelde Bobcat grootte, neigen zij, gemiddeld, ongeveer 10 tot 15% kleiner te zijn dan Bobcat.

Het Noordamerikaanse klimaat zou gunstig zijn voor Bobcats, aangezien Bobcats in de VS groter zijn in vergelijking met die rond de grenzen van Mexico, die kleiner zijn.

Bouw en Vorm

Het is vrij gemakkelijk voor nieuwe eigenaars om een Bobcat te verwarren met een Maine Coon.

Hoewel deze katachtigen van twee verschillende kattenrassen zijn, hebben beide soorten rechthoekige, gespierde lichamen en zijn ze optisch groot.

Wat de verschillen betreft, Bobcats hebben:

 • Lange Benen
 • Aanzienlijk grote poten
 • Puntige Oren
 • Zwarte plukjes aan ooruiteinden
 • Wit Onderbuikhaar
 • Korte staart met zwarte punt
 • De oren zijn meestal zwart aan de achterkant
 • Onderscheidende witte vlek op elk oor
 • Een bos lang haar onder de oren
 • Hun gezichten hebben een bredere verschijning

Zoals de meeste nachtdieren, hebben Bobcats grote, gele ogen met ronde, zwarte pupillen die goed aangepast zijn om in het donker te zien.

Bij helder licht lijken de pupillen echter spleet- of ellipsvormig en blijven zij tijdens de nachtelijke activiteit wijd om de lichtontvangst te maximaliseren.

Bobcats hebben een rozerode neus met een grijze, geelrode, of bruinrode basis op hun gezicht, flanken, en rug.

In verhouding tot Bobcats lijken Maine Coons kleiner.

Maine Coons hebben:

 • Puntige Oren
 • Wigvormige hoofden
 • Middellange, zacht gebogen neuzen
 • Grote, vierkante kin.
 • Grote oren zijn driehoekig van vorm en goed getuft

Ondanks dat het een groot ras is, hebben Maine Coons korte poten (hier is waarom).

Hun poten zijn echter dik en uiterlijk sterker.

In tegenstelling tot Bobcats met bobbed staarten, hebben Maine Coons een lange, borstelige staart (bronnen 1)

Bobcat Vs Maine Coon Groeisnelheid

Maine Coons en Bobcats hebben verschillende groeisnelheden, waarbij Maine Coons twee keer zoveel tijd nodig hebben als Bobcats om volgroeid te raken.

Doorgaans doen Maine Coons er 3 tot 4 jaar over om volwassen te worden.

Ter vergelijking: Bobcats doen er tot 2 jaar over om volgroeid te zijn, waarbij mannelijke Bobcats met 2 jaar volwassen worden (bron 1).

Maine Coon Vs Bobcat Bont

Een ander belangrijk verschil tussen Bobcats en Maine Coons ligt in hun vacht.

Terwijl Bobcats een zachte, korte, roodbruine vacht hebben, hebben Maine Coons een weelderige, zijdeachtige, lange, warrige vacht, waardoor ze groter lijken.

Deze verzorgingsborstels werken geweldig op Maine Coon vacht.

Maine Coons hebben een dikkere, semi-waterbestendige vacht, waardoor ze zich gemakkelijk over sneeuw en natte gebieden kunnen verplaatsen.

Bovendien bestaat hun vacht uit twee lagen – een binnenste korte en zijdeachtige laag en een buitenste langere laag – waardoor ze bestand zijn tegen barre klimatologische omstandigheden.

Hoewel ze over het algemeen een lange vacht hebben, is deze ongelijk over hun lichaam, waarbij de vacht korter is over de schouders en langer op hun buik en borst.

Behalve door hun korte vacht, zijn Bobcats te onderscheiden door hun korte oorpluimen en de vacht die hun wangen en hals uitwaaiert.

Zowel Bobcats als Maine Coons hebben extra dikke vachten op hun voetzolen die helpen hun poten te beschermen tegen verwondingen.

Bobcat Vs Maine Coon Kleurplaten

Wat vachtkleuren betreft, verschillen Maine Coons aanzienlijk van Bobcats, ondanks het feit dat hun gezichten niet al te veel van elkaar verschillen.

Hier is een volledige lijst van alle Maine Coon bontkleuren.

De meeste Bobcats kleuren bruin tot bruinrood met een witte onderbuik.

Ter vergelijking, Maine Coons vachten komen in een verscheidenheid van kleuren, waaronder:

Maine Coons kunnen ook tabby, tortoiseshell, calico, bi-color, parti-color, of shaded zijn. Inderdaad, de meest voorkomende Maine Coons zijn tabby (bron 1).

Bobcat Vs. Maine Coon Persoonlijkheid

Maine Coons behoren tot de populaire huisdieren, terwijl Bobcats worden beschouwd als een van de minst gedomesticeerde katachtigen, en dat heeft een goede reden.

Beide rassen kunnen uitstekende gezinshuisdieren zijn, maar alleen voor een eigenaar die bereid is met hun behoeften om te gaan.

Maine Coons staan bekend als:

 • Vriendelijk
 • Affectionate
 • Goofy Creatures

Ze hebben een zachtaardig temperament en gebruiken zelden hun klauwen, waardoor ze veilig zijn rond hun eigenaars, kinderen en andere huisdieren.

Veel mensen houden van hun Maine Coons omdat de katachtigen ongelooflijk intelligent zijn en goed te trainen.

De Maine Coon is een ideale metgezel en zal loyaal zijn aan hun mensen. Net als honden, houden Maine Coons ervan hun baasjes te volgen en met hen te spelen. Vreemd genoeg kunnen ze worden aangelijnd en uitgelaten.

Van nature zijn Maine Coons niet agressief, maar ze kunnen zich agressief gedragen als ze bedreigd worden. Al met al hebben ze goede jachtvaardigheden en zijn ze kampioen in het houden van dieren.

Als u merkt dat uw Maine Coon zich agressief gedraagt, kan dat te maken hebben met een van deze ‘14 Oorzaken van Maine Coon Agressie‘.

Ter vergelijking, Bobcats zijn over het algemeen territoriaal en solitair.

Terwijl gedomesticeerde Bobcats:

 • Affectionate
 • Vriendelijk
 • Nieuwsgierig

Ze hebben de neiging schuw te zijn en kunnen wilde instincten hebben.

Door hun wilde instincten en schuwheid zullen zij uiteraard mensen mijden. In feite blijven ze verborgen als er mensen in de buurt zijn.

In vergelijking met Maine Coons zijn Bobcats felle en agressievere jagers.

In het wild jagen ze meestal op konijnen, eekhoorns, vissen, sommige vogels, en kleine reptielen. Ze kunnen op grotere prooien jagen en ze doden, zelfs die groter zijn dan zij.

Dit is echter niet iets wat zij vaak proberen.

Gezinsvriendelijk

Het valt niet te ontkennen dat Bobcats gewend zijn aan het wild.

Hoewel aanvallen op mensen onwaarschijnlijk zijn, zijn Bobcats schuwe en solitaire dieren die gewoonlijk geen contact zoeken met mensen.

In dit opzicht kunnen Bobcats alleen uitstekende huisdieren zijn voor de juiste eigenaren. Hun uitgesproken persoonlijkheid en temperament moeten in overweging worden genomen alvorens te adopteren.

Ter vergelijking: Maine Coons staan bekend als aanhankelijk, gezellig en vriendelijk. Ze hechten zich goed aan hun mensen en andere huisdieren.

Dankzij hun uitgaande en hond-achtige disposities, hebben Maine Coons de neiging om contact te maken met vreemden, maar bewaren nog steeds hun kwaliteit kameraadschap en loyaliteit voor hun eigenaars.

Intelligentie

Het is algemeen bekend dat zoogdieren de intelligentste wezens zijn die er bestaan. Dit kan echter anders uitvallen wanneer men de Bobcat vergelijkt met de Maine Coon.

Maine Coons zijn zeer intelligent, waardoor ze gemakkelijk te trainen zijn. In vergelijking daarmee vertonen Bobcats een goede mate van nieuwsgierigheid, wat aangeeft dat ze enigszins intelligent zijn.

Echter, gezien het feit dat ze soms de neiging hebben onverschillig te zijn, is het volkomen logisch om te zeggen dat Bobcats actief reageren wanneer ze honger hebben (bron 1).

Vocality

Bobcats zijn niet zo vocaal, en natuurlijk communiceren ze zelden vocaal. Tijdens de paartijd echter, communiceren ze door te miauwen, sissen of spugen.

Ter vergelijking, Maine Coons praten graag.

Hoewel Maine Coon katten niet miauwen zoals andere katachtigen, kletsen ze graag tegen hun baasjes. Ze gebruiken chirps en trills om te communiceren met hun menselijke metgezellen.

Interessant is dat, hoewel Maine Coons graag praten, zij nooit luidruchtig zijn, tenzij zij honger hebben of hunkeren naar de aandacht van hun eigenaars.

Niet zeker hoe een Maine Coon kat klinkt?

Klik op de link hieronder om mijn extra grote Maine Coon kater te horen kletsen!

Maine Coon Kat aan het praten

Gezondheid

Ondanks het feit dat Bobcats de bijnaam van wilde katten hebben, kunnen ze eigenlijk uitstekende huisdieren zijn voor de juiste eigenaar.

Toch worden ze door veel dierenliefhebbers nog steeds als wilde dieren beschouwd. Ze vertonen immers wilde instincten en kunnen gemakkelijk wild worden.

Wat gezondheidsproblemen betreft, de bekende parasiet die Bobcats treft is de cytauxzoon felis, een bloedparasiet die veel voorkomt in het zuidoosten van de VS.

Ter vergelijking, Maine Coon katten worden beschouwd als relatief winterhard van aard.

Ze zijn echter vatbaar voor verschillende genetische gezondheidsproblemen, waaronder:

Al deze ziektes kunnen de gezondheid van uw Maine Coon ernstig schaden en kreupelheid veroorzaken.

Zorg ervoor dat u mijn artikel ‘Top 7 gezondheidsproblemen Maine Coon kat‘, om te weten op welke tekenen en symptomen u moet letten.

Inspanningsvereisten

Zowel de Bobcat als de Maine Coon zijn grote rassen die beweging nodig hebben om een gezond lichaamsgewicht en spierkracht te behouden.

Deze katten zijn bedreven klimmers en zullen het heerlijk vinden als ze buiten in bomen klimmen. Veel eigenaars zijn het er echter niet mee eens dat de Maine Coon kat buiten wordt toegelaten.

Bent u het eens met deze redenen die zij geven om hun argument te ondersteunen?

Voor Maine Coons zou 30 minuten lichaamsbeweging per dag moeten helpen het risico op obesitas te minimaliseren, terwijl het uw kat helpt een gelukkig en gezond leven te leiden.

Als uw Maine Coon kat binnenshuis blijft, zult u een krabpaal moeten kopen of kattenboom en veel speelgoed.

Ter vergelijking: terwijl Bobcats in het wild zich inspannen tijdens de jacht op een prooi, hebben gedomesticeerde Bobcats veel mentale stimulatie en beweging nodig om hun wilde instincten af te zwakken.

Als algemene vuistregel geldt: zorg ervoor dat uw Bobcat elke dag 30 minuten lichaamsbeweging krijgt.

Kosten

Zowel Bobcats als Maine Coons zitten wat prijs betreft in dezelfde range.

In dit verband bedraagt de gemiddelde prijs van een Maine Coon $1.000, waarbij Maine Coons van gerenommeerde fokkers tot meer dan $2.000 kunnen kosten.

Er zijn echter manieren om een goedkopere Maine Coon kat te vinden, dus zorg ervoor dat u mijn artikel ‘Waar vind je gratis Maine Coon kittens?‘.

Voor een volledige gids voor de aankoop van een Maine Coon kat, zorg ervoor dat u mijn artikel ‘ leestHoe een Maine Coon kat te kopen‘.

Ter vergelijking, Bobcats kosten ergens tussen de $900 en $2,500, afhankelijk van:

 • De fokker
 • Geografische ligging
 • Andere Factoren

Voordat u een Bobcat in huis haalt, is het goed om te weten dat gedomesticeerde Bobcats als exotische rassen worden beschouwd, en dat sommige steden en provincies beperkingen hebben (bron 1).

Levensduur

Maine Coon katten leven gewoonlijk ongeveer 12 tot 15 jaar.

Van sommige Maine Coons is bekend dat ze langer leven, een paar zelfs 15-20 jaar!

Ter vergelijking, Bobcats worden zelden ouder dan 7 jaar.

Zoals je zou verwachten, hangt de levensduur van een Bobcat of Maine sterk af van de levensstijl, het dieet en de genen van de katachtige.

Niemand wil dat zijn harige vriend ooit sterft, dus zorg ervoor dat u deze belangrijke tips gaat volgen om de levensduur van uw Maine Coons kat te verlengen.

De zorg voor een Bobcat Vs. Maine Coon

Het voeden van uw katachtige met een uitgebalanceerde voeding is de eerste stap om ervoor te zorgen dat uw huisdier gelukkig en gezond is.

In dit opzicht is het uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw kat voldoende voedsel krijgt met alle essentiële diëten. Deze 5 droogvoeders zijn het beste voor Maine Coon katten.

Als je een Maine Coon hebt, moet je de katachtige voeren met:

 • Droogvoer van goede kwaliteit
 • Introduceer af en toe natvoer (maximaal 2-3 keer per week)

In vergelijking daarmee kan het voeren van een Bobcat kostbaar zijn, omdat hij rauw voer van hoge kwaliteit nodig heeft. In huis kunnen beide kattenrassen jagen op eekhoorns, vogels en muizen.

Als het op verzorging aankomt, hebben zowel Maine Coons als Bobcats lange vachten die verzorging vereisen, dus zorg ervoor dat u alleen de beste 5 borstels voor de vacht van uw kat.

Terwijl het verzorgen van Maine Coons vrij gemakkelijk is omdat zij zich graag aan hun mensen binden, kan het verzorgen van een Bobcat moeilijk zijn omdat zij mensen uit de weg gaan.

Gelukkig kunnen Bobcats zichzelf perfect verzorgen!

Uw Bobcat zal zijn tong gebruiken om zichzelf te likken, en voor delen waar hij met zijn tong niet bij kan, zal hij zijn poot aflikken en die delen verzorgen.

Een interessante eigenschap van Maine Coons en Bobcats is dat ze niet bang zijn voor water.

Dit is waarom de Maine Coon kat van water houdt.

Uw huisdier wassen als dat nodig is, helpt haar gezond te blijven.

Hier zijn een andere trucjes om een Maine Coon schoon te houden.

Als onderdeel van het onderhoud, zal uw katachtige wat speelgoed nodig hebben voor mentale stimulatie en vermaak.

Met name het onderhoud van een Bobcat kan kostbaar zijn omdat ze unieke behoeften hebben (bron 1).

Omdat Maine Coons en Bobcats zeer visuele fysieke overeenkomsten vertonen, is het niet ongewoon om dierenliefhebbers te horen vragen of Maine Coons deels Bobcat zijn.

Natuurlijk wordt er ook gespeculeerd dat de Maine Coon een afstammeling is van het Bobcat-ras.

Als we in het onderwerp duiken, is een Maine Coon vergeleken met een Bobcat lichamelijk niet al te verschillend, vooral als de vergelijking zich richt op hun hoofden. Een diepere studie zou echter kunnen helpen hun genetische verschillen vast te stellen.

Hoewel deze twee kattenrassen een fascinerende geschiedenis hebben, is het zo dat Maine Coon katten niet verwant zijn aan Bobcats. Dit is waar, ondanks de speculaties dat de Bobcat deel uitmaakt van het genetisch fokken van de hedendaagse Maine Coon.

Het is natuurlijk al bevestigd dat het genetisch onmogelijk is dat Maine coons afstammen van Bobcats, omdat er geen genetisch verband is tussen de twee rassen.

Het lijkt erop dat de wereld vol is van theorieën over de oorsprong van de Maine Coon kat, want een andere populaire vraag die mij gesteld wordt is ‘Zijn Maine Coon katten deels wasbeer?‘. Lees mijn artikel om de waarheid te weten te komen!

Bobcat Maine Coon Hybride

Een Bobcat Maine Coon Hybride ontstaat door het fokken tussen een gedomesticeerde Maine Coon en de zelden gedomesticeerde Bobcat.

Hoewel de hybride in de echte wereld vrij zeldzaam is, kun je een kitten verwachten in streken waar het fokken van Bobcats is toegestaan en legaal is.

Er wordt gedacht dat de Bobcat Maine Coon hybride de kenmerken van beide rassen zou hebben. Nog beter, het zou vriendelijker kunnen zijn voor mensen, dan Bobcats.

De grootte van de Bobcat Maine Coon hybride zou ergens tussen de grootte van een raszuivere Maine Coon en een Bobcat moeten liggen.

Als u een hybride wilt kopen, is het het beste om uw due diligence te doen en uit te vinden wat de risico’s zijn van het bezitten van een Bobcat Maine Coon hybride.

Over het algemeen zou het een goed huisdier moeten zijn met een winnende persoonlijkheid.

Bobcat Vs Maine Coon gevecht

Bobcats zijn gewend te jagen, te vechten, en te doden voor voedsel. Dit in tegenstelling tot Maine Coons die zelden op kleine prooien jagen.

In een scenario waar een Maine Coon vecht tegen een Bobcat, zal de Bobcat waarschijnlijk de Maine Coon verslaan.

Een Bobcat is groter en heeft extreem scherpe klauwen die zij zullen gebruiken en mogelijk een Maine Coon zullen doden.

Conclusie

Vergeleken met Bobcats, zijn Maine Coons iets kleiner, pluiziger, en meer huiselijk.

Aan de andere kant worden tamme Bobcats beschouwd als exotische katten, wat betekent dat er enkele beperkingen zijn, afhankelijk van waar je woont.

Als u van plan bent een groot ras in huis te nemen, kunt u hopelijk, na het lezen van dit bericht, een levensvatbare beslissing nemen.

Maine Coon grootte vergeleken met normale kat

Een normale huiskat is klein van gestalte en weegt tot 10 pond, terwijl Maine Coons optisch groot zijn, met volwassen katten die tot 25 pond wegen.

Maine Coon Vs. Lynx Grootte

Qua grootte zijn volgroeide lynxkatten waarschijnlijk fysiek groter en zwaarder dan Maine Coon katten.

Maine Coon Lynx Hybride

Een Maine Coon kan zich voortplanten met gedomesticeerde Lynxkatten, en het resultaat is een Maine Coon Lynx Hybrid, die eigenschappen van beide rassen kan vertonen.

Plaats een reactie