Beste Maine Coon Rauwvoer Dieet

Het Maine Coon rauwvoer dieet is de laatste jaren steeds populairder geworden, maar is het wel geschikt voor uw Maine Coon kat?

Maine Coon katten moeten een eiwitrijk dieet krijgen. Rauwvoer diëten zijn goed voor het spijsverteringskanaal van deze grote katten, die niet goed overweg kunnen met alle conserveringsmiddelen in traditioneel kattenvoer. Rauwvoer is vooral belangrijk voor Maine Coon katten vanwege hun grotere omvang en specifieke voedingsbehoeften.

Het kiezen van het beste dieet voor een Maine Coon Cat kan verwarrend zijn, omdat er zoveel tegenstrijdige standpunten zijn. U wilt er zeker van zijn dat uw dierbare reus de voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft om zich op zijn best te voelen en er goed uit te zien, maar wie kunt u vertrouwen?

In dit artikel leggen we zowel de voor- als de nadelen van het rauwe voeding Maine Coon dieet uit, zodat eigenaren zich zeker voelen bij het kiezen van het meest geschikte dieet voor hun kat.

Maine Coon’s zijn ongelooflijk unieke katten vanwege hun grootte, uiterlijk, energieniveau, intelligentie en meer.

Deze ongelooflijk populaire katachtigen veroveren de harten van hun eigenaren, dus het is niet verwonderlijk dat je ze het beste voedsel wilt geven dat je kunt.

Het Maine Coon Raw Food Diet is de allerbeste optie voor jou en je kat, maar waarom is dat zo, waarom zijn sommige mensen het daar niet mee eens, en hoe je een rauw voedsel dieet voor je Maine Coon kunt implementeren.

Al deze vragen worden beantwoord in het onderstaande artikel.

Korte geschiedenis van Maine Coon katten

Maine Coon Cats komen oorspronkelijk uit Maine en het algemene New England gebied.

Er zijn veel verschillende theorieën over hoe deze majestueuze kat is ontstaan.

Sommigen geloven dat de Maine Coon Cat oorspronkelijk een kruising was tussen een gedomesticeerde kat en een wasbeer of een bobcat, hoewel de meeste mensen dit tegenwoordig beschouwen als een oud wijvenverhaal.

Als je meer wilt weten over deze theorie, bekijk dan mijn artikel: ‘Is een Maine Coon deels wasbeer?‘.

Andere theorieën over dit raskattenras beweren dat de Maine Coon een afstammeling is van Europese scheepskatten, die fokten met Noord-Amerikaanse verwilderde of wilde katten. Click hier voor mijn volledige artikel over de oorsprong van deze kat.

Hoewel er geen definitieve data zijn met betrekking tot wanneer de Maine Coon kat gedomesticeerd werd, zijn de vroegste gegevens over deze katten als huisdieren geïdentificeerd in het midden tot eind van de jaren 1800 en begin 1900.

Hoe ze ook ontstaan zijn, Maine Coon katten zijn altijd uitstekende jagers geweest.

Door hun uitstekende jachtvaardigheden konden deze voorheen wilde katten in het wild overleven voordat ze uiteindelijk gedomesticeerd werden.

Het is dit feit dat veel eigenaren doet besluiten dat het Maine Coon rauwvoer dieet daarom de beste en meest natuurlijke dieetkeuze is voor deze indrukwekkende katten.

Wat eten Maine Coon katten in het wild?

Het Maine Coon kattenras overleefde vele jaren in de wildernis.

Ze hadden geen mensen nodig om te overleven, want het waren wilde katten die hun instinctieve en indrukwekkende jachtvaardigheden gebruikten om levende prooien te vangen en op te eten.

Hun primaire dieet was duidelijk een Maine Coon rauw voedsel dieet, dat omvatte:

 • Kleine knaagdieren
 • Kleine vogels
 • Kleine reptielen
 • Insecten
 • Kleine zoogdieren
Maine Coon Rauw Voedsel Dieet
Maine Coon Rauw Voedsel Dieet

Maine Coon katten staan erom bekend dat ze van nature goede jagers zijn. De volgende drie factoren maken van de Maine Coon kat een uitstekende jager:

 1. Grote kat: Ze zijn een van de grootste kattenrassen, dus groot genoeg om hun prooi te vangen en vast te houden.
 2. Energiek: Maine Coons zijn zeer energiek.
 3. Intelligentie: Deze katten hebben een extreem hoge intelligentie.

In het wild zou de Maine Coon veel klein wild eten, rauw natuurlijk, want ze kunnen niet koken!

Als u uw Maine Coon vrij buiten laat, is het waarschijnlijk dat uw kat nog steeds geniet van de jacht, en af en toe een knaagdier eet.

Dit is een aanvulling op het voedsel dat u hem geeft. Hoewel u uw kat geen rauwe knaagdieren hoeft te geven om te jagen of te eten, is het nabootsen van hun dieet in het wild (wat ze van nature eten) het beste voor hen.

Maar voordat u uw Maine Coon vrij laat rondlopen, is het belangrijk dat u de volledige feiten kent, en de risico’s die aan deze persoonlijke beslissing verbonden zijn.

Lees voor meer informatie mijn artikel ‘Kunnen Maine Coon katten naar buiten?‘.

Een Maine Coon kat vrij laten rondlopen is een zeer emotioneel onderwerp, met veel sterke meningen voor en tegen de beslissing.

Eigenaren moeten daarom het onderwerp grondig onderzoeken, en een beslissing nemen op basis van hun eigen persoonlijke voorkeuren, hun unieke situatie, de contractuele regels van hun fokker, en de plaatselijke staatsregels.

Veel staten (en landen) verbieden nu dat Maine Coon katten vrij rondlopen.

Een groot aantal geregistreerde fokkers eist nu ook dat potentiële eigenaren een contract ondertekenen, waarin staat dat zij de Maine Coon kat als huiskat zullen houden.

Aan welke kant van het hek u ook zit, neem uw beslissing altijd in het belang van uw Maine Coon kat.

Dieetvoorschriften voor Maine Coon katten

Om ervoor te zorgen dat uw Maine Coon kat de best mogelijke voeding krijgt, moet u ervoor zorgen dat het volgende in hun maaltijden is opgenomen:

 • Eiwit
 • Koolhydraten
 • Gezonde vetten en zuren
 • Arachidonzuur
 • Taurine
 • Arginine
 • Vitaminen
 • Vitamine A
 • Vitamine B
 • Vitamine K
 • Niacine

Eiwit is een van de belangrijkste onderdelen van het dieet van de Maine Coon Cat, en zou daarom het grootste deel van hun dieet moeten uitmaken.

Het Maine Coon rauwvoer dieet is de beste manier om dit te bereiken, omdat rauw vlees boordevol eiwitten zit.

Hoewel Maine Coons absoluut graag eiwitten eten, hebben ze toch een kleine hoeveelheid koolhydraten en vetten nodig in hun dieet, om goed te groeien en hun energieniveau op peil te houden.

Ervoor zorgen dat uw kat alle voedingsstoffen krijgt die ze nodig hebben, is de sleutel om ervoor te zorgen dat ze in optimale gezondheid blijven. Maine Coon katten hebben de volgende vitaminen nodig in hun dieet:

 • Vitamine A: Helpt hun huid en gezichtsvermogen.
 • Vitamine B: Goed voor hun immuunsysteem, spijsvertering en zenuwstelsel.
 • Vitamine K: Helpt gezondheidsproblemen te voorkomen, zoals bloedstolsels.
 • Niacin: Ondersteunt het energieniveau en het metabolisme van de Maine Coon.

Als u kiest voor het Maine Coon rauwe voeding dieet, zult u moeten overwegen welke voedingsmiddelen moeten worden toegevoegd aan het dagelijkse dieet van uw kat, om ervoor te zorgen dat ze de nodige voedingsbehoeften krijgen.

Overweeg of voedingssupplementen de moeite waard zijn, bijv. een kleine hoeveelheid van deze zalmolie van Amazon, kan over het rauwe voer worden gedaan als uw Maine Coon wat gezonde vetten en oliën nodig heeft.

Voors en tegens van Maine Coon rauw voedsel dieet

Voordat u een rauwvoer dieet introduceert in het dieet van uw Maine Coon kat, is het belangrijk alle noodzakelijke factoren in overweging te nemen.

Hieronder staan de belangrijkste voordelen voor het volgen van het rauwe voeding Maine Coon dieet:

Voordelen

 • Verbeterde spijsvertering
 • Natuurlijk dieet
 • Gezondere huid
 • Gezondere vacht
 • Meer energie
 • Minder poep (en beter ruikend)

Hieronder staan de belangrijkste argumenten die verklaren waarom sommige eigenaren hun kat geen Maine Coon rauwvoer dieet geven:

Nadelen

 • Angst voor bacteriën
 • Mogelijk hoge prijzen
 • Kan een uitdaging zijn om te introduceren
 • Vereist meer werk (in het begin)

Voordelen van het Maine Coon Raw Food Dieet

Er zijn verschillende meningen over het rauw voeren van een Maine Coon kat.

Veel van de hierboven genoemde nadelen lijken echter gebaseerd op de angst van een eigenaar, gebrek aan tijd, en de veronderstelling dat een rauw voedsel dieet te duur zal zijn.

Als u deze zorgen deelt, wees u er dan van bewust dat, hoewel het u aanvankelijk meer tijd kan kosten om een natuurlijker dieet aan uw kat te introduceren, de voordelen op de lange termijn onvermijdelijk zullen opwegen tegen de aanvankelijke introductieproblemen.

1. Natuurlijk Rauwvoer Dieet

Het belangrijkste voordeel van het voeren van uw Maine Coon op een rauw voedsel dieet is dat dit het natuurlijke dieet van het ras is.

Dieren in het wild weten wat ze nodig hebben om te overleven, en dus eten ze dat. Is het daarom niet het beste voor ons om hun voorbeeld te volgen wanneer we kunnen, aangezien de voordelen van dit doen zo overvloedig zijn?

2. Verbeter Uw Maine Coons Spijsvertering

Wanneer u uw kat een rauw voedsel dieet geeft, is dat beter voor hun spijsvertering.

Vaak hebben katten, vooral Maine Coon katten, moeite om alle conserveringsmiddelen en chemicaliën in bewerkt voedsel te verteren, omdat hun systeem is ontworpen om rauw te verwerken, niet bewerkt.

3. Geen huid- of vachtproblemen meer

Rauw voedsel zal hen ook helpen er beter uit te zien en zich beter te voelen, omdat het hun huid en vacht gezonder maakt.

Met een goed rauw dieet krijgen ze alle voedingsstoffen binnen die ze nodig hebben voor een optimale gezondheid, zodat ze er natuurlijk op hun best uitzien.

4. Toegevoegde Energie Burst

Maine Coons blijven kitten tot laat in hun volwassen leven.

Het Maine Coon rauwvoer dieet biedt deze grote katten daarom de voedingsstoffen die nodig zijn om hun hoge energieniveau te ondersteunen.

5. Minder poep!

Sommige kattenspecialisten beweren dat een rauw voedsel dieet gunstig is voor de kat, omdat het hen helpt minder te poepen!

De geur van hun poep wordt ook beschouwd als minder aanstootgevend, dus een pluspunt rondom dan!

Nadelen van het Maine Coon Rauwvoer Dieet

Er zijn een paar redenen waarom sommige eigenaren vermijden om voor hun Maine Coon kat over te schakelen op een rauw voedsel dieet.

1. Zijn bacteriën een probleem?

Veel eigenaren uiten hun bezorgdheid over een rauw gevoerd Maine Coon dieet, door te zeggen dat ze bang zijn hun katten bloot te stellen aan bacteriën, zoals salmonella.

Hoewel dit mogelijk is, is het onwaarschijnlijk omdat katten een zeer zuur spijsverteringsstelsel hebben dat veel effectiever is dan dat van mensen. Bijgevolg hebben bacteriën geen tijd om hen te besmetten.

Eigenaren kunnen dit risico nog verder verkleinen, door alleen voedsel te kopen van betrouwbare bronnen.

2. Rauw voedsel is te duur

Sommige eigenaren vermijden een rauwvoer dieet omdat de prijzen hoog kunnen zijn, en het meer werk en moeite vergt dan traditioneel kattenvoer in een bakje gieten.

Wat de prijzen betreft, ja dit dieet kan duur zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. In feite kan het zelfs goedkoper zijn dan bepaalde bewerkte voedingsmerken.

3. Meer tijdrovend

Het kan in het begin meer werk zijn, terwijl je probeert uit te zoeken welke rauwe voeding je Maine Coon de voedingsstoffen geeft die hij nodig heeft. Maar als je eenmaal het beste dieet hebt uitgezocht, kost het aanzienlijk minder tijd.

Uiteindelijk zal het rauw voeren van een Maine Coon kat echter nooit zo snel gaan als het gieten van droge kattenkoekjes in een bakje.

Eigenaren moeten hier realistisch tegenover staan, en een beslissing nemen over het Maine Coon rauwvoer dieet op basis van hun tijdsbeperkingen.

4. Heeft u een kieskeurige eter?

Sommige Maine Coon katten kunnen een gevoelige maag hebben, en kunnen kieskeurig zijn over welk voedsel ze willen eten. Om deze redenen kunnen sommige eigenaren het een uitdaging vinden om hun kat over te schakelen op een rauw voedsel dieet.

Doorzettingsvermogen is de sleutel in deze zaak, want een Maine Coon rauwvoer dieet is de aanvankelijke rompslomp meer dan waard.

Als uw kat zich niet onmiddellijk aanpast aan een rauw voedsel dieet, is het het beste om ze heel langzaam over te zetten van droog- en natvoer, naar rauw Maine Coon voer.

Voedingsmiddelen die u uw Maine Coon kat niet mag geven

Veel eigenaren realiseren zich niet hoe gevaarlijk bepaalde soorten voedsel zijn voor hun Maine Coon kat. Terwijl sommige voedingsmiddelen kleine tot matige reacties kunnen veroorzaken, kunnen hoge concentraties mogelijk giftig zijn.

Eigenaren moeten hun Maine Coon Cat nooit het volgende voedsel geven, omdat deze soorten voedsel ernstige schade kunnen veroorzaken:

 • Zuivel
 • Chocolade
 • Druiven
 • Rozijnen
 • Avocado’s
 • Macadamianoten

Maine Coon Rauw Voedsel Dieet Recept

Elke kat is anders omdat ze allemaal individuele voedselvoorkeuren hebben.

Maine Coons kunnen ook variëren in grootte, dus terwijl de ene kat veel voedsel nodig heeft, zal een andere niet zulke grote porties nodig hebben.

De voeding die u uw kat geeft zal daarom variëren, afhankelijk van de behoefte van uw specifieke kat, en realistisch gezien van wat u zich kunt veroorloven.

Waar te beginnen …

De beste manier om met rauwe voeding te beginnen is door rauw vlees (je kunt ook huiden en organen toevoegen) te combineren met verschillende vitaminesupplementen en oliën.

U kunt inspelen op de vitaminebehoefte van uw kat, door vlees te selecteren dat voedingsstoffen bevat waarvan u denkt dat uw kat er een tekort aan heeft.

Eigenaren die geïnteresseerd zijn in rauwe voeding voor hun Maine Coon kunnen helpen de kosten laag te houden door hun katten thuis rauwe voeding te maken.

Vraag het uw dierenarts

Praat met uw dierenarts, om u te helpen de beste dieetopties voor uw Maine Coon kat uit te zoeken.

U kunt er ook achter komen door een proces van vallen en opstaan.

Houd er echter rekening mee dat als je in staat bent om opties te vinden die je kat echt lekker vindt, ze gemakkelijker kunnen overstappen op het eten van een rauwe voeding.

Rauwvoer Maine Coon Fokkers

Elke fokker is anders. Sommige fokkers zijn voorstander van het Maine Coon rauwe voeding dieet, andere niet. Het vinden van een Maine Coon fokker met rauwe voeding is daarom een kwestie van vallen en opstaan. Als het een onderwerp is dat je na aan het hart ligt, begin dan met het bellen van je plaatselijke geregistreerde fokkers.

Hier is mijn nuttige lijst van ‘Geregistreerde Maine Coon fokkers in de Verenigde Staten, per staat“.

De meeste Maine Coon fokkers zullen niet onmiddellijk adverteren met wat zij hun katten voeren, dus zoek hen rechtstreeks op.

Hoewel je je kat kunt omschakelen nadat je hem of haar hebt gekregen, maakt het je leven aanzienlijk gemakkelijker als je ze vanaf het begin al op een rauwvoer dieet hebt gezet!

Als je een fokker hebt gevonden die zijn kittens een Maine Coon rauwvoer dieet geeft, zouden ze je een recept, of aanbevelingen, moeten kunnen geven voor hoe je je Maine Coon kat verder moet voeden.

Conclusie

Maine Coons zouden in het wild van nature een rauw dieet eten, en daarom is het volkomen logisch dat het beste voor uw kat een Maine Coon rauw voedsel dieet is.

Als je je zorgen maakt over vitaminetekorten, verdiep je dan in de voedingsbehoeften van dit ras, en vul hun voeding aan met de noodzakelijke voedingsstoffen waarvan je denkt dat ze er een tekort aan hebben.

Houd de vacht van uw kat goed in de gaten, want dit is een goede indicator voor problemen in hun dieet. De voordelen wegen ruimschoots op tegen de vermeende nadelen, dus begin vandaag nog met de overgang van uw kat naar een rauwe voeding!

Uiteindelijk zal het Maine Coon Raw Food dieet ervoor zorgen dat uw kat zo gezond mogelijk blijft. Hoewel er geen onderzoek is dat bewijst of ontkent dat het hun levensduur zal verlengen, is het fijn om te denken dat het je kan helpen om lang met je dierbare katachtige vriend door te brengen.

Plaats een reactie