BEST Maine Coon Cat Ras Informatie


Maine Coon katten hebben de harten van miljoenen kattenliefhebbers wereldwijd veroverd met hun grote gestalte, lange vachten, gezinsvriendelijke aard en leuke persoonlijkheden.

Bekijk de topinformatie over Maine Coon kattenrassen om beter te begrijpen waarom deze grote katten bekend staan als zachtaardige reuzen binnen de kattenwereld.

Maine Coon katten zijn een van de grootste huiskattenrassen ter wereld. Er wordt gedacht dat ze afstammen van langharige katten. Dit natuurlijk voorkomende kattenras heeft een lange, dikke vacht, brede poten en een gespierd frame. Maine Coons staan bekend om hun vriendelijke, geduldige aard, extreme intelligentie, hondse persoonlijkheid, loyaliteit aan hun baasjes en vocaliteit.

De Maine Coon is de laatste decennia gestaag in populariteit gestegen. Dit grote kattenras wordt aanbeden om zijn gezinsvriendelijke aard en past in zowat elk huis.

Toekomstige eigenaren moeten er echter voor zorgen dat ze zich bewust zijn van het temperament van het ras en de mogelijke gedragsproblemen die kunnen optreden als niet wordt voldaan aan de sociale en mentale behoeften.

Lees verder om te leren waarom deze katten uit New England zo gewild zijn.

Informatie over het ras Maine Coon

De Maine Coon staat bekend als het grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld.

Deze voormalige wilde katten worden herkend als een grote, gespierde kat met lang haar en een borstelige staart.

Hun zijdeachtige en ruige vacht is verkrijgbaar in meer dan 75 verschillende kleuren en patronen, van de zwarte Maine Coons naar tabby Maine Coon katten. De kleurkeuze is eindeloos!

Van deze prachtige katten wordt vaak gedacht dat ze deels wasbeer zijn, omdat ze vergelijkbare kenmerken hebben, lange borstelige staarten hebben met zwarte ringen rond de basis, van water houden en uitstekende jagers zijn.

Wetenschappers hebben nu bevestigd dat de twee soorten niet verwant zijn, omdat het biologisch onmogelijk is voor een kat om te paren met een wasbeer.

Laten we eens kijken naar de meest interessante Maine Coon kat informatie en feiten:

1. Herkomst Maine Coon Kat

De Maine Coon is een mysterieus ras omdat niemand precies weet hoe ze zijn ontstaan.

De meest waarschijnlijke theorieën zijn dat ze ofwel afstammen van Noorse Boskatten die aan boord van Vikingschepen werden gehouden, of dat ze de nakomelingen zijn van katten die door de handel in Amerika zijn achtergebleven en die zich hebben voortgeplant met lokale huiskatten.

Een ander volksverhaal dat de tand des tijds heeft doorstaan, is dat het Maine Coon kattenras afstamt van de zes Turkse Angora katten van Marie Antoinette, die ze weigerde in Frankrijk achter te laten.

De voormalige koningin van Frankrijk ontvluchtte wanhopig haar huis, met haar gekoesterde Turkse Angora katten, aan boord van een schip met Samual Clough als kapitein.

Hoewel Marie Antoinette nooit New England bereikte, deden haar katten dat wel en er wordt aangenomen dat ze werden vrijgelaten om te fokken met de lokale kortharige kattenrassen in Maine.

In de jaren 1800 begonnen boeren en zeelieden de Maine Coons te herkennen. superieure jachtcapaciteiten en hielden ze in de buurt om ratten, muizen en ander ongedierte weg te houden.

Na verloop van tijd ontwikkelde dit ras een lange, dikke, semi-waterafstotende vacht en brede poten om hen te helpen navigeren door het koude, besneeuwde terrein van Maine.

Halverwege de vorige eeuw stierf dit ras echter bijna uit door de Tweede Wereldoorlog en de toenemende populariteit van de Perzische kat. Kijk hoe deze twee rassen te vergelijken zijn, hier.

Gelukkig waren enkele toegewijde liefhebbers van het ras in staat om het terug te brengen van de rand van uitsterven.

Tegenwoordig is de populariteit van de Maine Coon enorm gestegen dankzij hun enorme grootte, mooie uiterlijk en liefdevolle, intelligente persoonlijkheden.

2. Hoe komen Maine Coons aan hun naam?

De naam Maine Coon zou afkomstig zijn van de Amerikaanse staat waar ze vandaan komen. In dit geval Maine in de Verenigde Staten.

Als je je afvraagt waar het extra woord ‘Coon’ vandaan komt, hebben kattenspecialisten geen definitief antwoord.

De meesten geloven echter dat het is ontstaan uit de populaire volksverhaaltheorie dat Maine Coons een kruising zijn tussen huiskatten en wasberen. Een mythe die nu is ontkracht.

3. Hoe zien Maine Coons eruit?

Als grootste gedomesticeerde kattenras ter wereld wordt dit gespierde, ruige kattenras vaak aangezien voor een hond!

Laten we het uiterlijk van de Maine Coon eens in detail bekijken:

Gewicht

De Maine Coon kat ziet er opvallend en onvergetelijk uit, want deze grote huiskatten kunnen wel 25 pond wegen!

De gemiddelde Maine Coon kater weegt tussen de 15 – 25 pond, terwijl de gemiddelde Maine Coon poes slechts 8 – 12 pond weegt.

Vacht

De ruige vacht van Maine Coons is gemiddeld tot lang en varieert in grootte over het hele lichaam, met langere plukjes op de oren en poten.

Maine Coons komen voor in meer dan 75 verschillende Maine Coon kleuren en patronen.

Poten en Staart

De Maine Coon kat heeft zich fysiek aangepast aan het leven in het ijskoude klimaat van Maine, in de Verenigde Staten.

Dit blijkt uit het feit dat Maine Coons brede poten ontwikkelden om hen te helpen op de sneeuw te lopen.

Ze hebben ook een lange, dikke, borstelige staart die er niet alleen is om er leuk uit te zien. In plaats daarvan fungeert hun staart als een manier om dit grote kattenras warm te houden, zelfs in het koudste klimaat.

4. Maine Coon kleuren

Maine Coons worden gefokt in meer dan 75 verschillende kleuren en patronen combinaties, dus je vindt zeker een Maine Coon in je favoriete kleur.

Toekomstige eigenaren kunnen hun ideale Maine Coon kleur kiezen uit een van de volgende vijf effen Maine Coon kleuren:

 • Zwart
 • Rood
 • Wit
 • Blauw
 • Crème

De witte kat komt voor door de afwezigheid van pigmentatie, terwijl zwarte en rode Maine Coons “verdund” kunnen worden via genetische mutatie om andere kleuren te creëren.

De zwarte Maine Coon kan bijvoorbeeld verdund worden om de volgende Maine Coon kleuringen te krijgen:

 • Chocolade
 • Kaneel
 • Blauw
 • Lila
 • Fawn

Het is ook mogelijk om fokkers te vinden die zilveren Maine Coons en gouden Maine Coons verkopen.

Dit komt omdat de rode en zwarte verdunde kleuren die verschijnen als goud of zilver het resultaat zijn van een zeldzaam remmend gen (bron 1).

5. Maine Coon patronen

Volgens de CFA zijn Maine Coon katten toegestaan in de volgende acht patronen:

Effen

Effen Maine Coons zijn monochroom van kop tot staart en hebben één kleur over hun vacht zonder strepen of vlekken.

Een goed voorbeeld van een effen Maine Coon is de witte Maine Coon. Kijk eens naar dit artikel op Witte Maine Coon katten voor meer informatie.

Gearceerd

Shaded Maine Coon katten zijn herkenbaar aan hun lichte of witte ondervacht die matig getipt is met een andere kleur op hun gezicht, flanken en staart.

Deze katten komen voor in de volgende combinaties:

 • Schaduw schildpad
 • Cameo, schaduw
 • Zilver schaduw
 • Blauw zilver gearceerd

Schildpad

Zwart is de hoofdkleur van een Maine Coon schildpadpatroon, afgewisseld met rode of crèmekleurige aftekeningen.

Je kunt een Maine Coon met schildpadpatroon herkennen aan de basiskleur wit met gestroomde tabby of effen vlekken of zwart en rood.

Alleen vrouwelijke Maine Coons kunnen schildpad zijn, omdat hun genetica bepaalt dat het zwarte en rode pigment afkomstig is van het X-chromosoom.

Rook

Smoke Maine Coons hebben een witte ondervacht met diepe tippen van een andere kleur op hun staart, gezicht en flanken.

Hier zijn drie smoke Maine Coon kleuringen:

 • Tortie Rook
 • Blauw rook
 • Crème Rook

Je kunt een smoke Maine Coon herkennen aan zijn licht zilverkleurige ondervacht.

Als je de vacht van een Maine Coon borstelt of aait, zoek dan naar een lichtere wortelkleur.

Tabbies

Het tabby Maine Coon patroon is de meest voorkomende van alle Maine Coon kleuringen en lijkt het meest op de oorspronkelijke Maine Coon katten die voor het eerst ontdekt werden in Maine, Verenigde Staten.

Maine Coon tabby’s kunnen worden herkend aan vlekken en wervelingen of gebandeerde haren die een gestreept patroon vormen.

Hieronder staan de vier soorten tabby aftekeningen:

 • Klassiek tabby
 • Gevlekte tabby
 • Makreel tabby
 • Gepatchte Tabby
 • Getikte tabby

Het is echter vermeldenswaard dat de CFA alleen de Classic en Mackerel tabby aftekeningen officieel accepteert.

Bi-Color

Als je hoopt een Bi-Color Maine Coon kitten te kopen, zal de vacht van de kat een combinatie van twee kleuren hebben. Een van deze kleuren zal altijd wit zijn.

Er is geen vaste hoeveelheid wit op een Maine Coon bi-color kat, omdat het mogelijk is dat de hele vacht van de kat wit gekleurd is, of slechts een klein percentage ervan.

Bi-Color Maine Coons stonden vroeger bekend als katten met een piëteit, en hun vachtkleur ontstaat door het gen voor witte vlekken.

Parti-Color

De officiële classificatie van de CFA van het parti-color Maine Coon patroon is als volgt: de “parti-colored” kat is een kat waarbij meer dan één kleur aanwezig is” (bron 1).

Hier zijn enkele prachtige Maine Coon parti-colors:

 • Schildpad
 • Blauw Crème
 • Calico
 • Lavendel
 • Tabby en wit
 • Bi-Color

Andere Maine Coon kleuren

Vanwege de vele kattenshows die elk jaar worden gehouden, hebben kattenrasorganisaties elk kattenras nauwkeurig en eerlijk gecategoriseerd en strikte regels opgesteld voor de vereisten van elk kattenras.

Bijgevolg is ‘andere Maine Coon kattenkleuren’ geen officiële Maine Coon kleurenclassificatie.

Twee Maine Coons die onder deze niet-officiële vlag vallen zijn de chocolate Maine Coon kleur en de Lavender Maine coon kleur.

6. Amerikaanse Maine Coon vs Europese Maine Coon

Hoewel ze genetisch identiek zijn, hebben Maine Coons twee verschillende “looks;” de Amerikaanse Maine Coon en de Europese Maine Coon.

Amerikaanse Maine Coons hebben zachtere gelaatstrekken, terwijl Europese Maine Coons meestal krachtigere kaken en wenkbrauwen hebben, en een serieuzere uitdrukking.

Waarom lees je niet mijn gids over de Europese Maine Coon vs Amerikaanse Maine Coon voor meer Maine Coon feiten?

Misschien ben je ook geïnteresseerd in hoe groot kunnen Maine Coon katten worden!

7. Maine Coon temperament en persoonlijkheid

De persoonlijkheid en het temperament van de Maine Coon staan bekend om hun intelligentie, grote formaat en mooie uiterlijk.

Maine Coon katten zijn geliefd om hun geduldige en gemakkelijke temperament, en zijn geschikt voor huishoudens met jonge kinderen, andere katten en zelfs honden!

Deze zeer sociale katachtigen staan bekend om hun liefdevolle en zachtaardige karakter en volgen hun baasjes graag door het hele huis. Ontdek waarom ze dit doenin dit artikel.

Dit grote ras is gevoelig voor eenzaamheid en angst als het te lang alleen gelaten wordt zonder speelkameraadje, of dat nu jezelf, een andere kat of een hond is.

Tijd doorbrengen met je Maine Coon kat is veel belangrijker, dan wanneer je een gewone kat zou bezitten.

8. Maine Coon Bewegingsvereisten

Maine Coons hebben elke dag ongeveer 30 minuten beweging nodig om ervoor te zorgen dat ze niet lijden aan Maine Coon obesitas. Dit zijn de verontrustende tekenen om op te letten.

Eigenaren moeten regelmatig met hun Maine Coons spelen.

Als je echter een druk leven leidt, is het extra belangrijk dat je je kat voorziet van de beste Maine Coon speeltjes om ze te stimuleren terwijl jij bezig bent.

Deze katten staan bekend om hun intelligentie en zijn dol op puzzels en gemotoriseerd speelgoed.

Ze zullen zich vervelen en mogelijk destructief worden met gewoon kattenspeelgoed, dus zorg ervoor dat je ze deze koopt 5 Maine Coon kattenspeeltjes.

Als niet aan de bewegings- en speelbehoeften van de Maine Coon wordt voldaan, kunnen ze zich gaan vervelen en hun opgekropte energie kwijt raken door destructief gedrag zoals:

9. Maine Coon intelligentie

Maine Coon katten zijn een van de slimste kattenrassen ter wereld, samen met deze andere kattenrassen.

Ze kunnen ook worden getraind om trucjes en commando’s uit te voeren, en kunnen zelfs apporteren of leren hoe ze moeten apporteren. aan de lijn en met een harnas lopen als een hond!

Als je je Maine Coon een paar leuke Maine Coon trucjes wilt leren, lees dan mijn gemakkelijke gids voor Een Maine Coon trainen om te apporteren!

Door hun intelligente aard kunnen ze zich echter gaan vervelen als ze niet genoeg verrijking krijgen.

10. Maine Coon Katten Bomen

Dit ras is zeer actief en energiek, vanaf het moment dat ze kittens zijn tot hun oudere levensjaren.

Door hun ongelooflijke jachtinstinct jagen en bespringen ze graag alles waar ze hun poten maar op kunnen zetten!

Het zijn ook sterke klimmers die toegang nodig hebben tot de Beste grote kattententen voor Maine Coons. Het zou ook een groot voordeel zijn als je kattenplanken installeert waarop ze kunnen rennen en bewegen.

11. Verzorging

De lange, dikke ruige vacht van de Maine Coon ziet er misschien prachtig uit, maar kan voor sommige eigenaren een definitieve uitdaging vormen.

Over het algemeen zijn de verzorgingsbehoeften van de Maine Coon vergelijkbaar met die van andere langharige kattenrassen, dus hoewel ze volledig beheersbaar zijn, is dit een tijdrovende taak waar Maine Coon eigenaren op voorbereid moeten zijn.

Maine Coon Borstels

Het is essentieel dat eigenaren hun Maine Coon 2 tot 3 keer per week borstelen.

Wekelijks borstelen is onwaarschijnlijk om de vachtverzorging van je kat op peil te houden, tenzij ze gezegend zijn met zijdezacht Maine Coon haar.

Dit geldt vooral als je een Maine Coon hebt met een vacht die sneller klit, of als je je Maine Coon kat buiten toelaat.

Dit zijn mijn favoriete Maine Coon kattenborstels.

Jong beginnen

Maine Coon katten borstelen is meestal gemakkelijk vanwege hun volgzame aard, maar het is een goed idee om met borstelen te beginnen terwijl ze nog jong zijn, zodat ze eraan gewend raken om geborsteld te worden.

Vuil Maine Coon bont

Maine Coons hebben meestal langere plukjes vacht op hun poten en rug, die vuil en verward kunnen raken als ze veel tijd buiten doorbrengen of moeite hebben met het gebruik van de kattenbak.

Als de vacht van je Maine Coon de neiging heeft om vies te worden of te klitten, moet je deze langere plukjes vacht wegknippen om klitten te voorkomen.

Tanden, oren en ogen

Zoals alle katten moet je ook de tanden van je Maine Coon poetsenMaak ook hun oren en ogen schoon en knip hun nagels regelmatig.

Het poetsen van een Maine Coons gebit is belangrijk zodat ze geen parodontitis ontwikkelen. Lees meer over dit gezondheidsprobleem bij Maine Coons, hier.

Zwemmen

Je kunt Maine Coon katten een bad geven als ze ontzettend vies zijn, maar de meeste katten hebben geen bad nodig.

Doe een Maine Coon nooit vaker dan eens in de één of twee maanden in bad.

Je Maine Coon beschermen

Als je een buitenkat hebt, is het ook belangrijk om elke maand vlooien- en tekenpreventie toe te passen.

Maine Coon verzorgingstips

Hier zijn enkele geweldige Maine Coon verzorgingstips die mijn eigen leven makkelijker hebben gemaakt:

12. afwerpen

De lange, dikke vacht van de Maine Coon verhaart matig gedurende het hele jaar, maar verhaart meer tijdens de seizoensovergangen als ze van hun zomervacht naar hun wintervacht overgaan.

Ze moeten minstens twee keer per week geborsteld worden, en vaker tijdens het verharingsseizoen. Persoonlijk vind ik deze gereedschap voor kattenverzorging om het beste te werken.

13. Voeding

Maine Coon katten zijn obligate carnivoren.

De Maine Coon dieet is in wezen hetzelfde als voor elke andere huiskat, maar voeding speelt een belangrijkere rol voor dit grote kattenras dan voor de meeste andere katten.

Omdat ze zo groot zijn, hebben Maine Coons veel calorieën en eiwitten nodig om hun volledige grootte te bereiken.

De meeste normale katten hebben bijvoorbeeld ongeveer 26% eiwit nodig in hun dieet, vergeleken met Maine Coons die 50% plus eiwit nodig hebben in hun dagelijkse inname.

Onjuiste voeding kan de groei van je kat belemmeren en is medeverantwoordelijk voor het ontstaan van deze Maine Coons. gezondheidsproblemen.

Als je je afvraagt hoeveel Maine Coon katten eten, lees dan mijn gids over hoeveel te voeden voor een Maine Coon kat.

Hieronder staan de belangrijkste dieetopties voor Maine Coons:

Droog- en natvoer

Natvoer is smaakvoller en zorgt ook voor hydratatie.

Omdat huiskatten oorspronkelijk woestijnbewoners waren, drinken ze weinig water en verwachten ze het meeste water uit hun voedsel te halen.

Je moet je Maine Coon een mix van droogvoer en natvoer geven.

Droogvoer is essentieel voor de gebitshygiëne en bederft niet zo snel als natvoer.

Royal Canin Maine Coon droogvoer is een geweldig uitgebalanceerd voer voor je Maine Coon kat, waar ze dol op zullen zijn. Hier zijn enkele andere ideale Maine Coon voeders.

Rauw voedsel

Maine Coon katten kunnen rauw voedsel eten in plaats van droog of nat commercieel voedsel. Eigenaren moeten dit onderwerp echter grondig onderzoeken voordat ze overstappen op dit Maine Coon dieet.

Het Maine Coon rauwe voeding dieet is zowel duur als tijdrovend. Lees dit kattenvoer gids om er meer over te leren.

Commercieel kattenvoer

Voordat je beslist welk merk kattenvoer je gaat kopen, moet je met veel dingen rekening houden.

Veel goedkope en commerciële kattenvoeders gebruiken veel vulstoffen, zoals maïs of granen, omdat ze goedkoper te produceren zijn.

Deze vulkoolhydraten kunnen echter leiden tot ondervoeding, vooral bij Maine Coons.

Het is belangrijk om je Maine Coon een dieet te geven dat:

 • Rijk aan eiwitten is
 • Matige hoeveelheden vet
 • Een kleine hoeveelheid koolhydraten

Zorg er bij het kiezen van voedsel voor dat de eerste ingrediënten afkomstig zijn van een genoemde eiwitbron, zoals eend of kip, en vermijd voedsel dat bijproducten van vlees bevat.

Vereniging van Amerikaanse voedercontrole-instanties (AAFCO)

De AAFCO heeft onderzoek gedaan naar alle voedingsstoffen die katten nodig hebben, zoals:

Zoek naar voedingsmiddelen met het AAFCO-keurmerk (Association of American Feed Control Officials).

Dit keurmerk garandeert dat het voer dat je koopt alle vitaminen en mineralen bevat die nodig zijn voor het dieet van je kat (bron 1).

14. Gezondheid

Maine Coons zijn winterharde katachtigen met een gemiddelde Maine Coon levensduur van 12 – 15 jaar.

Raskatten zijn vaak ontwikkeld door inteelt, waardoor erfelijke genetische aandoeningen meer kans hebben.

Omdat de Maine Coon echter een natuurlijk voorkomend ras is, zijn ze veel gezonder dan de meeste raskatten.

Helaas zijn ze nog steeds vatbaar voor de volgende Maine Coon gezondheidsproblemen:

Hypertrofische Cardiomyopathie (HCM)

HCM is een dodelijke genetische aandoening die ervoor zorgt dat de wanden van het hart van de kat na verloop van tijd dikker worden.

Uiteindelijk vernauwt dit de bloedstroom en leidt uiteindelijk tot de dood.

Helaas is er geen genezing mogelijk, maar verantwoordelijke Maine Coon fokkers screenen al hun fokouders genetisch op deze aandoening om te voorkomen dat ze het doorgeven aan hun nakomelingen.

Meer informatie over hypertrofische cardiomyopathie in deze complete gids.

Spinale musculaire atrofie (SMA)

SMA is een degeneratieve aandoening die begint in de eerste maanden van het leven van een kitten.

De spieren aan de achterkant van de ruggengraat van de kat beginnen te atrofiëren, waardoor hun achterpoten zwak worden en ze niet meer kunnen rennen of springen.

Lees onze volledige gids over spinale musculaire atrofie.

Heupdysplasie

Heupdysplasie zorgt ervoor dat de kop van het dijbeen van een kat misvormd is.

Als het dijbeen in het heupgewricht draait terwijl de kat loopt, springt of speelt, schuurt het bot tegen de heup, waardoor het gewricht slijt tot het los komt te zitten.

Dit is een pijnlijke aandoening die er uiteindelijk voor zorgt dat een kat mank gaat lopen en moeite heeft met rennen en springen, maar het kan behandeld worden met pijnmedicatie.

Voor meer feiten over Maine Coon Heupdysplasie en hoe het te behandelen, LEES DEZE GIDS.

Polycysteuze nierziekte (PKD)

PKD veroorzaakt de vorming van cysten in de nieren van een kat.

Deze aandoening kan jarenlang onopgemerkt blijven, en in sommige gevallen kan een kat zijn hele leven doorgaan zonder er ernstig last van te hebben.

In ernstigere gevallen kunnen deze cysten echter groot genoeg zijn om gezondheidscomplicaties te veroorzaken en zelfs tot de dood leiden.

Let op deze tekenen en symptomen van Polycysteuze nierziekte bij Maine Coon katten.

15. Wat zijn Maine Coons voor huisdieren?

Over het algemeen zijn Maine Coons prima huisdieren voor het hele gezin en gedijen ze het beste in huishoudens waar ze voldoende tijd hebben:

 • Aandacht
 • Oefening
 • Speeltijd

Ze hebben een grote ruimte nodig om rond te rennen, plus een privéruimte voor als ze zich overweldigd voelen door hun gezinsleden.

Investeer in voldoende kattenspeeltjes en hoge plekken waar Maine Coon katten kunnen klimmen.

Zolang je je Maine Coon alle ruimte, verrijking en aandacht kunt geven die hij verdient, is dit een geweldig kattenras voor jou.

16. Foto’s van Maine Coon katten

Hoewel elke Maine Coon er anders uitziet, hebben ze meestal dezelfde fysieke kenmerken.

Hier zijn enkele foto’s van Maine Coon katten, zodat je een algemeen idee kunt krijgen van hun uiterlijk:

Conclusie

Als je van plan bent om een Maine Coon kitten te kopen, zal de informatie over het Maine Coon kattenras in dit artikel van onschatbare waarde voor je zijn.

Nu je de beste Maine Coon feiten en informatie op het internet hebt gelezen, ben ik ervan overtuigd dat je met succes een gelukkig en gezond Maine Coon kitten zult grootbrengen.

Maine Coon katten zijn mooie en liefdevolle katten, met gemakkelijke en sociale persoonlijkheden waardoor ze in de meeste huishoudens passen.

Hun hoge energieniveau en intelligentie kunnen echter betekenen dat ze een eigenaar nodig hebben die hen voldoende beweging, aandacht en verrijking kan bieden.

Als je niet zeker weet of je de voorkeur geeft aan een mannelijke of vrouwelijke Maine Coon kitten, lees dan deze gids.

Gerelateerde vragen

Welke twee rassen vormen samen een Maine Coon kat?

Maine Coons zijn niet het resultaat van een kruising tussen twee rassen. In plaats daarvan is dit een natuurlijk ras dat zich eeuwen geleden op mysterieuze wijze heeft ontwikkeld.

Hoe kom je erachter of je kat een Maine Coon is?

Als je vermoedt dat je kat een Maine Coon is, kun je een genetische test laten doen om het ras te bepalen.

Leuk weetje over Maine Coon katten

De staat Maine, in de Verenigde Staten, houdt zoveel van dit grote kattenras dat Maine Coon katten officieel bekend staan als de ‘State Cat Of Maine’!