Beroemde Maine Coon katten

Maine Coons behoren tot de populairste rassen ter wereld, dankzij de tientallen beroemde Maine Coon katten die je overal op het internet kunt vinden.

Maine Coons zoals Stewie, Ludo, en Barivel zijn beroemd geworden door het breken van wereldrecords als het gaat om gewicht en lengte. Andere Maine Coons zijn sterren geworden door hun acteerkunsten. Sommige van de schattigste en mooiste Maine Coons, zoals Iivana of Lotus, hebben Instagram en andere social media sites overgenomen vanwege hun schattige (en soms ongewone) uiterlijk.

Hoewel we allemaal graag denken dat onze katten de beste ter wereld zijn, worden er maar een paar daadwerkelijk beroemd.

Lees verder om erachter te komen hoe Maine Coon katten zoals Princess en Omar beroemd werden via Instagram en andere social media sites.

Beroemde Maine Coon katten

De Maine Coon is een van de populairste kattenrassen ter wereld.

Niet alleen is dit ras beroemd om zijn enorme omvang, maar katten van dit ras staan ook bekend om hun zachtaardige houding en liefdevolle, gezellige persoonlijkheden.

Hier zijn een paar van de andere belangrijke Maine Coon persoonlijkheidskenmerken die je misschien intrigeren.

Alleen al in de afgelopen decennia is de populariteit van Maine Coons explosief gestegen doordat mensen hun geliefde huisdieren delen via diverse sociale media sites.

Maine Coons zijn echter niet goedkoop, en je moet verwachten dat een van deze grote katten je tussen de $400 en $3.000 kost, of zelfs meer, afhankelijk van hun afkomst en genetica.

Als gevolg van hun hoge prijs worden Maine Coons beschouwd als luxe huisdieren, en eigenaren van deze katten zijn niet bang om hun katachtige te verwennen als een vorst!

Als de prijs de enige factor is die je tegenhoudt om een van deze gigantische schoonheden te bezitten, zorg er dan voor dat je mijn gids ‘10 plaatsen om gratis Maine Coon-kittens te vinden‘.

Nu zijn sommige eigenaren zo verliefd op hun Maine Coons dat ze besloten hebben ze via de sociale media met anderen te delen.

Bekijk ons Pippin’s Youtube kanaal, hier.

Van recordbrekers tot acteurs tot modellen, er lopen tientallen beroemde Maine Coon katten rond. Dus hier is een lijst van de beroemdste Maine Coons die over de hele wereld te vinden zijn:

Pebbles

Pebbles de Maine Coon werd beroemd door haar ongelooflijke vaardigheden als actrice.

Ze werd gecast om de rol van Mrs. Norris te spelen, een kattenpersonage in de beroemde Harry Potter franchise.

Pebbles was eigenlijk één van de drie katten die mevrouw Norris speelde in de serie, maar ze speelde haar rol echt goed als ze op en neer paradeerde door de gangen van het kasteel!

Kefir

Kefir de reusachtige Maine Coon kat uit Rusland is onlangs een enorme ster geworden vanwege zijn enorme omvang.

Kefir is nog geen twee jaar oud, maar hij weegt al een verbazingwekkende 26,5 pond!

Aangezien Maine Coons eigenlijk pas hun volle omvang bereiken als ze tussen de 3 en 5 jaar oud zijn, mag verwacht worden dat Kefir nog heel wat meer zal groeien.

Het Instagram-account van Kefir, @kefirmainecoon, laat zien dat Kefir ondanks zijn grootte eigenlijk heel zachtaardig en knuffelig is.

Je vindt er allerlei video’s en foto’s van deze zachte reus die knuffelt met zijn baasjes of lekker ligt te luieren op zijn favoriete bedden.

Als je niet zeker weet welke grootte Maine Coon katten gewoonlijk bereiken, lees dan zeker mijn Maine Coon Vs Normale Kat Grootte Gids.

De onderstaande infographic zou je ook een idee moeten geven van hoe groot Kefir is:

Richie

Richie de Maine Coon kat. Alle afbeeldingen goedgekeurd voor gebruik door eigenaar. Afkomstig van Richie's Instagram account: richie_the_mainecoon_.jpg
Richie de Maine Coon kat. Alle afbeeldingen goedgekeurd voor gebruik door eigenaar. Afkomstig van Richie’s Instagram account: richie_the_mainecoon_.jpg

Richie the Maine Coon veroverde Instagram stormenderhand met zijn prachtige maar ongewone verschijning.

Hij is een zwarte rook Maine Coon die geboren werd met een donkergrijze vacht.

Na verloop van tijd werd zijn lange vacht echter lichter, terwijl zijn gezicht donkerder werd. Nu heeft Richie een zwart gezicht en zwarte poten, met een lange, zilverwitte vacht.

Hij wordt vaak de yeti kat of de maki kat genoemd vanwege zijn magische uiterlijk.

Je kunt Richie zien op zijn Instagram, @richi_the_mainecoon_ waar zijn liefdevolle eigenaren talloze foto’s en video’s posten van Richie die nieuwsgierig en speels is.

Puinhoop

De schattige Rubble werd beroemd omdat hij de oudste Maine Coon kat ooit was. Op een gegeven moment was hij zelfs de oudste levende kat ter wereld!

Rubble’s eigenaar, Michele, had nooit kinderen, en besteedde al haar tijd en liefde om Rubble het beste leven te geven dat een kat zich kan wensen.

Rubble leefde maar liefst 31 jaar voordat hij in 2019 vredig overleed.

Omar

Een bekende Maine Coon Instagramster is Omar, die te vinden is op het account @omar_mainecoon.

Omar is niet alleen beroemd geworden vanwege zijn luxueuze oranje vacht en knuffelbare persoonlijkheid, maar ook vanwege zijn enorme omvang.

Met een totale lengte van 3 voet en 11 inches is Omar waarschijnlijk de langste kat die vandaag de dag leeft.

Omar is ook ongewoon omdat zijn eigenaars moeite hadden om voedsel te vinden dat hij lekker vond.

Gelukkig ontdekten zijn Australische eigenaren na veel vallen en opstaan dat Omar graag kangoeroevlees eet!

Hoewel dit ongewone dieet niet de enige reden is waarom Omar zo groot is, heeft al dat eiwit hem waarschijnlijk geholpen om zijn volledige grootte te bereiken.

Stewie

Stewie is de langste Maine Coon ooit geregistreerd, met een totale lengte van 4 voet en .5 inches lang!

Op een gegeven moment had hij ook het record voor langste staart.

Stewie’s ongewone grootte was echter niet de enige reden waarom hij zo geliefd was; hij was ook een getraind therapiedier dat ontelbare levens raakte.

Stewie stierf helaas in 2013 na een gevecht tegen kanker, maar hij liet een enorme stempel achter op de wereld, en hielp honderden mensen met zijn zachtaardige persoonlijkheid.

Ook al is hij niet langer de langst levende kat, hij houdt nog steeds het record voor langste kat ooit opgenomen.

Samson

Samson is een enorme Maine Coon kat met 225.000 op zijn Instagram account, @catstradamus.

Samson weegt 28 pond en meet in totaal 4 meter lang, waardoor hij een van de grootste Maine Coon katten is die vandaag de dag leven.

Helaas werd Samson in 2016 gediagnosticeerd met heupdysplasie. Dit is een veel voorkomende aandoening bij Maine Coons die resulteert in een beschadigd en onregelmatig heupgewricht.

Gelukkig zijn zijn eigenaren goed geïnformeerd over dit Maine Coon gezondheidsprobleem, en zijn ze in staat om hem de beste zorg te geven.

Ondanks zijn heupdysplasie is Samson nog steeds gelukkig en gezond, en niet te vergeten wordt hij voortdurend overspoeld door zijn aanbiddende fans.

Lees meer over Maine Coon Heupdysplasie in mijn artikel.

Ludo

Ludo had ooit het record voor de langste kat ter wereld, met een totale lengte van 46,6 centimeter.

Hij moest zijn record echter afstaan aan Barivel, een andere Maine Coon die slechts een fractie van een centimeter langer is.

Ludo woog echter in totaal 34 pond, een van de zwaarste gewichten ooit geregistreerd voor een Maine Coon kat.

Hieronder een schattige foto van Ludo, ’s werelds langste kat op slechts 7-8 weken oud:

Langste kat ter wereld – Ludo, 7-8 weken oud

Als teken van respect, en erkenning van Ludo’s pure schoonheid, hier nog een foto van hem als volwassene:

Ludo 's werelds langste Maine Coon kat
Ludo ’s werelds langste Maine Coon kat

Credit voor de twee foto’s gaat naar Ludo’s Facebook pagina: ‘Ludo The World’s Biggest House Cat’. Foto links 1).

Gecondoleerd aan de eigenaren die hun prachtige Maine Coon verloren naar de kattenhemel.

Barivel

Barivel is momenteel recordhouder van de grootste Maine Coon kat die nog leeft – er wordt zelfs gedacht dat hij de grootste kat ter wereld is!

Hij meet een lengte van 47,2 inch lang, en beschikt over 4.000 volgers op zijn Instagram-account, @barivel_maine_coon.

Barivel is een klassieke tabby met een rijke bruine vacht en doordringende gele ogen.

Hij ziet er op het eerste gezicht misschien heel serieus uit, maar hij is eigenlijk een enorme softie die graag met zijn baasjes op de bank kruipt.

Meer informatie over Maine Coon Gele Ogen in dit artikel.

Ontdek wat andere Maine Coon kleuren en patronen bestaan in dit artikel.

Cygnus

Cygnus was een prachtige Maine Coon met een zilverwitte vacht. Zijn beroemdste kenmerk was echter zijn staart.

Met een totale lengte van 17,58 inch, had Cygnus het record van de langste kattenstaart ter wereld.

Cygnus leefde gelukkig met zijn Savanah broer, Arcturus, die het record voor hoogste huiskat had. Tragisch genoeg kwamen de twee recordbrekende broers echter om bij een huisbrand in 2017.

Hun eigenaren waren natuurlijk kapot van het nieuws, maar vonden vrede in de wetenschap dat de twee samen overleden; omdat ze de beste vrienden waren, en het niet konden verdragen om van elkaar gescheiden te worden.

Iivana

Iivana is een schattige Maine Coon kitten die beroemd is geworden op TikTok en Instagram vanwege zijn enorme poten!

Iivana is een polydactyle Maine Coon, wat betekent dat hij extra tenen heeft. Deze eigenschap kwam ooit veel voor bij Maine Coons, maar werd uiteindelijk door veel fokkers weggefokt omdat het als ongewenst werd beschouwd.

Tegenwoordig zijn polydactyle katten echter weer populair aan het worden, en Iivana is daar een goed voorbeeld van.

Deze schattige oranje kat heeft in totaal tweeëntwintig tenen, waardoor zijn poten er massief uitzien in vergelijking met de rest van zijn lichaam.

Natuurlijk is Iivana nog jong, en heeft nog genoeg tijd om in zijn poten te groeien. En wie weet? Misschien groeit Iivana wel op om zelf wat records te breken!

Je kunt Iivana vinden op @iivana_theshipcat op zowel Instagram als TikTok!

Als je geïntrigeerd bent om meer te weten te komen over polydactyl Maine Coon katten zorg ervoor dat je dit artikel leest.

Prinses

Princess is een prachtige Maine Coon die beroemd is geworden op TikTok om haar vorstelijke zilveren vacht en lange witte manen.

Princess doet haar naam eer aan en heeft zelfs haar eigen chique chaise waar ze graag slaapt!

Ze werd vooral beroemd toen haar eigenaar een schattige video uploadde van Princess die naar haar favoriete YouTube-video keek, Baby Shark.

Hoewel het liedje een grap is geworden op het internet omdat het repetitief en vervelend is, lijkt Princess de video geweldig te vinden, en gaat gelukkig zitten om het hele liedje te bekijken wanneer haar baasje het opzet.

Wie meer van Princess wil zien, kan haar vinden op @aym3igh op Instagram, en ook op TikTok.

Hier is een volstrekt prachtige foto van Princess die thuis ontspant:

Princess - Tik Tok ster 2022
Princess – Tik Tok ster 2022

Met dank aan @aym3igh op Instagram voor het mogen gebruiken van bovenstaande foto.

Luna, Lizzie en Tiara

Luna, Lizzie en Tiara delen een Instagram account genaamd @mainecoonqueens, waar ze een following hebben van bijna 300.000 mensen.

Deze prachtige Maine Coons uit Noorwegen delen een hechte zusterband, ook al zijn ze niet allemaal zusjes.

Luna en Tiara zijn allebei biologische zusjes, geboren in 2017.

Een jaar later konden hun baasjes echter gewoon niet genoeg krijgen van hun schattige Maine Coons, en ze adopteerden een derde genaamd Lizzie.

De drie zusjes wonen in een klein stadje in Noorwegen, waar hun baasjes hen meenemen op wandelingen voor verrijking en een aantal ongelooflijke fotoshoots.

Je kunt allerlei foto’s vinden van dit lieve trio dat avontuurt in de sneeuw en de wildernis verkent.

Lotus

Misschien wel de grootste Maine Coon Instagramster is Lotus, een enorme, crèmekleurige Maine Coon met een vorstelijke uitstraling en een warme persoonlijkheid.

Hij is beroemd geworden door zijn Instagram-account, @lotus_the_mainecoon, dat bijna 350.000 volgers heeft.

Op het eerste gezicht zien Lotus’ amandelvormige ogen en serieuze uitdrukking er koninklijk en zelfs een beetje intimiderend uit. Na een tijdje scrollen door zijn Instagram kom je er echter al snel achter dat Lotus een echte goofball in hart en nieren is.

(Bronnen 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10)

Beroemde Maine Coon Namen

Veel eigenaren worstelen met het vinden van een naam die past bij hun vorstelijke Maine Coon kat.

Daarom, als u zich afvraagt wat een goede naam is voor een Maine Coon kat, is hier een lijst van koninklijke namen die passen bij zo’n majestueus kattenras:

  • Farao
  • Majesteit
  • Karel de Grote
  • Napoleon
  • Cleopatra
  • Caspian
  • Leia
  • Freya
  • Hertogin
  • Khan

Kunt u hier niet de perfecte naam voor uw Maine Coon vinden?

Vrees niet, want mijn artikel 73 Maine Coon Kat Namen bevat zeker de perfecte naam voor uw dierbare katachtige.

Wat is de grootste Maine Coon kat?

Maine Coons zijn beroemd om hun grote omvang.

Als je echter sceptisch kijkt naar sommige foto’s van enorme katten online, vraag je je misschien af, zijn Maine Coons echt zo groot?

Als je eenmaal kijkt naar de Maine Coon grootte vergeleken met normale kat afmetingenzult u echter snel zien dat Maine Coons enorm zijn.

De gemiddelde huiskat is ongeveer 10 centimeter groot, 15 – 20 centimeter lang, en weegt tussen de 8 en 10 pond.

Maine Coons, aan de andere kant, zijn gemiddeld ongeveer 8 – 16 centimeter groot, 19 – 40 centimeter lang, en wegen tussen de 8 – 25 pond.

Natuurlijk zijn er Maine Coons die zelfs deze afmetingen kunnen overtreffen!

De grootste Maine Coon ooit geregistreerd was Stewie, een prachtige zilveren kat uit Nevada die 48,5 centimeter lang was, zijn staart niet meegerekend.

Helaas overleed Stewie in 2013, maar hij is nog steeds recordhouder van de langste Maine Coon.

De grootste Maine Coon van de wereld gaat vandaag naar Barivel, een bruine tabby kat uit Italië. Hij meet een totale lengte van 47,2 centimeter.

Ondertussen gaat het grootste geregistreerde Maine Coon gewicht naar Ludo, die een ongelooflijke 34 pond weegt en 46,6 centimeter lang is.

Oorspronkelijk registreerde het Guinness Book of World Records katten op basis van gewicht, maar besefte al snel dat deze praktijk eigenaars ertoe kon aanzetten hun katten te veel eten te geven.

Aangezien de lengte van een kat niet geforceerd kan worden, wordt dit de meest nauwkeurige manier geacht om katten op basis van grootte te registreren (bron 1).

Waar te kopen grote Maine Coon katten

Als u een grote Maine Coon kat wilt kopen, is er geen garantie dat uw kitten zal uitgroeien tot de grootte die u wenst. Zelfs een kitten met enorme ouders kan uiteindelijk gemiddeld of zelfs klein van formaat worden.

Toch zijn er enkele fokkers die beweren gespecialiseerd te zijn in grotere Maine Coons.

Als je een Maine Coon van een fokker wilt kopen, is het belangrijk om eerst je onderzoek te doen.

Omdat Maine Coons zo duur zijn, laten veel mensen gemengde katten of zelfs katten zonder een druppel Maine Coon-bloed doorgaan voor raskatten.

Bovendien kunnen sommige mensen raszuivere Maine Coons verkopen, maar katten onder ongezonde omstandigheden grootbrengen. Daarom is het essentieel om te kopen van een fokker die geregistreerd is door een kattenorganisatie, zoals TICA of CFA.

Er zijn over de hele wereld cattery’s die gespecialiseerd zijn in het fokken van grote Maine Coons, maar hier zijn drie fokkers om eerst te bekijken (bronnen 1,2,3):

Megacoon

Megacoon Cattery is gevestigd in North Carolina en bestaat sinds 1995.

De cattery is geregistreerd bij TICA, en is gespecialiseerd in het voortbrengen van grote, gezonde Maine Coons.

Graro

Graro Maine Coon Cattery is CFA geregistreerd en gevestigd in Long Island, New York.

Hun grootste vrouwelijke Maine Coon bereikte 18 pond, terwijl hun grootste kater 33 pond bereikte!

Ze fokken ook enkele polydactyle Maine Coons, een eigenschap die ooit uit de mode raakte, maar tegenwoordig weer populairder wordt onder Maine Coon liefhebbers.

Koning Klaudr Coons

King Klaudr Coons Cattery is gevestigd in Colorado, en is geregistreerd door TICA.

Ze zijn gespecialiseerd in reusachtige Europese Maine Coons, en al hun dekkaters en poezen komen uit bekroonde bloedlijnen.

Waarom worden ze Maine Coon katten genoemd?

Maine Coon katten kregen hun naam door een combinatie van hun locatie en populaire mythen.

Dit ras ontwikkelde zich op natuurlijke wijze in de Verenigde Staten, namelijk in de staat Maine.

Ze werden populair vanwege hun vermogen om op muizen, ratten en ander ongedierte te jagen, en werden al snel een favoriet huisdier onder boeren en zeelui.

De naam van de Maine Coon is een eerbetoon aan de staat waar ze zich voor het eerst ontwikkelden. gemeenschappelijke mythe die voortkomt uit hun staart.

Maine Coons hebben lange, pluizige staarten met kenmerkende ringen rond de basis, die lijken op wasbeerstaarten.

Sommige mensen dachten ten onrechte dat de Maine Coon een kruising was tussen een kat en een wasbeer, wat leidde tot de officiële naam van het ras.

Voor meer over deze fascinerende mythe, lees mijn artikel Is een Maine Coon deels wasbeer?

Conclusie

Er zijn tientallen beroemde Maine Coon katten overal op sociale media sites zoals TikTok en Instagram.

Sommige Maine Coons worden beroemd door hun ongewone grootte, zoals Barivel of Stewie, die records hebben gehouden voor het behoren tot de langste huiskatten ter wereld.

Ondertussen zijn andere katten zoals Richie of Iivana beroemd geworden om hun uiterlijk.

Ook al worden veel Maine Coons beroemd omdat ze er prachtig uitzien, de meeste mensen worden verliefd op dit ras vanwege hun liefdevolle en zachtaardige persoonlijkheden, een eigenschap die je bij elke Maine Coon-ster op Instagram terugvindt.

Gerelateerde vragen

Knorrige Maine Coon

Eén cattery, genaamd Catsvill County, werd beroemd door een nest van vijf Maine Coon kittens die er allemaal oud en chagrijnig uitzagen. Natuurlijk zijn de kittens eigenlijk lief, en ze vonden allemaal een liefdevol thuis (bron 1).

Zijn Maine Coon katten gevaarlijk?

Maine Coons mogen dan groot zijn, ze staan bekend om hun vriendelijke en zachtaardige persoonlijkheden. Kattenbeten kunnen echter zeer gevaarlijk worden als ze geïnfecteerd raken, dus zorg ervoor dat u eventuele wonden goed schoonmaakt.

Plaats een reactie