73 Populaire Maine Coon kattennamen

Als het op Maine Coon kattennamen aankomt, ligt de wereld aan uw voeten! Er is letterlijk geen goede of foute naam, aangezien het vernoemen van een kat volledig een persoonlijke keuze is. Dus zorg ervoor dat je een kijkje neemt bij deze geweldige Maine Coon kattennamen.

Als je net ‘populaire Maine Coon kattennamen’ hebt gegoogled, voel je je waarschijnlijk overweldigd door het aantal Maine Coon kittennamen in de lijst. Laat u echter niet afschrikken, maar gebruik onze gebruiksvriendelijke gids om de perfecte Maine Coon naam voor uw katachtige vriend te kiezen.

Er zijn tal van Maine Coon kattennamen om uit te kiezen wanneer je door het internet scrollt. Zorg ervoor dat u de meest geschikte Maine Coon naam kiest met behulp van deze super eenvoudige gids.

Als je niet kunt wachten om de perfecte Maine Coon kattennaam te ontdekken, klik hier om direct naar onze Maine Coon namenlijsten te gaan.

Als alternatief, voor lezers die al een idee hebben van wat ze zoeken, klik op de link hieronder die betrekking heeft op het type naam dat het dichtst in de buurt komt van wat u zoekt:

NAAMTYPE

 1. Beroemde Maine Coons
 2. Schattige namen
 3. Astronomische namen
 4. Beste mannelijke Maine Coon namen
 5. Beste vrouwelijke Coon namen
 6. Russische Maine Coon namen

Voor degenen die graag willen weten wat de beste manier is om een kattennaam te kiezen, lees dan verder.

Schattige Maine Coon Kitten Namen
Schattige Maine Coon Kitten Namen

Maine Coon Katten Namen

Met zoveel Maine Coon kattennamen om uit te kiezen, is het gemakkelijk voor eigenaren om zich verward en in paniek te voelen, als ze hun naamloze Maine Coon kitten voor de eerste keer in hun huis verwelkomen.

Dit is volkomen begrijpelijk, want een Maine Coon kat een naam geven is een groot ding!

Sterker nog, ik zou zo ver willen gaan om te zeggen dat het kiezen van de naam van een Maine Coon kitten net zo’n uitdaging is als het vernoemen van je eigen kinderen!

Om te beginnen, zou je niet zomaar een naam voor je baby kiezen, toch? Dus waarom zou je voor je kat?!

Het belangrijkste om te onthouden bij het vernoemen van een Maine Coon kitten is om rekening te houden met hun persoonlijkheid en kenmerken.

Als het gaat om het Maine Coon kattenras, zijn de dingen iets gemakkelijker, omdat Maine Coons de neiging hebben om zeer vergelijkbare persoonlijkheids- en karaktereigenschappen te hebben, bijv. zachtaardig, aanhankelijk, speels.

Voor een volledige gids over de Maine Coon persoonlijkheid en karakter, die u zal helpen een beter begrip te krijgen van hoe het Maine Coon kattenras in elkaar zit, neem een kijkje op dit artikel dat ik schreef over de Maine Coon persoonlijkheid.

Mannelijke Maine Coon kattennamen
Maine Coon Katten Namen

Hoe geef je een kat een naam

Een Maine Coon kat een naam geven is een serieuze beslissing. Of je er nu ooit over hebt nagedacht of niet, er is zeker een proces te volgen, als het gaat om het geven van een naam aan een kat.

Dus als je niets anders meeneemt uit dit artikel, zorg er dan voor dat je deze eerste tips volgt:

a. Wiens betrokken

De eerste stap bij het vernoemen van een Maine Coon kat is te beslissen wie er bij het proces betrokken moet worden.

Hoewel iedereen die u vraagt een mening kan hebben over hoe u uw kostbare Maine Coon kitten moet noemen, betekent dit niet dat hun mening veel gewicht in de schaal moet leggen!

Als je een Maine Coon kat in je familie opneemt, is het niet meer dan eerlijk dat de hele familie mag helpen met het geven van een naam aan de kat.

Hoewel u misschien niet wilt dat een kind een kattennaam kiest, is het van vitaal belang dat ze zich betrokken voelen bij het proces, omdat dit zal helpen een band op te bouwen tussen hen, en de Maine Coon kat waarmee ze zullen leven.

Dit is een prachtig boek over het benoemen van katten dat je hen zou kunnen geven, van Amazon, dat helpt om je jonge kinderen kennis te laten maken met het idee om een kat een naam te geven.

Je weet maar nooit, misschien vinden je jonge kinderen de perfecte naam voor jou!

b. Beslis wat voor naam je wilt

De volgende stap in uw reis is het eens worden met de besluitvormers over wat voor soort Maine Coon kattennaam u zoekt.

Dit is een belangrijke fase van het proces dat niet mag worden genegeerd, omdat het het aantal namen voor uw familie om uit te kiezen aanzienlijk zal verminderen.

Vraag jezelf af of je wilt dat je Maine Coon katten namen worden:

 • Grappig
 • Ongewoon
 • Regal
 • Gentle
 • Jongensachtig
 • Girlish
 • Schattig
 • Mystical
 • Zinvol
 • Kort of lang

Zoals u ziet, zijn er heel wat factoren te overwegen bij het geven van een naam aan een kat!

c. Maak een lijst

Nu je een idee hebt van wat je zoekt, kijk dan eens naar mijn uitgebreide lijst van populaire Maine Coon kattennamen hieronder.

Noteer elke naam die je in het oog springt.

Aan het eind heb je waarschijnlijk een shortlist van geweldige kattennamen voor je nieuwe pluisje, dat ongetwijfeld naast je zal liggen.

De andere beslissers zullen ook een aparte lijst moeten maken.

d. Bespreek de korte lijst

Nu komt het moeilijke deel, waar je een paar geweldige namen hebt uitgekozen, maar die namen moet voorleggen aan de besluitvormers.

Wees erop voorbereid dat de betrokkenen het niet eens zullen zijn met de Maine Coon namen die je hebt gekozen. Het is niet makkelijk om een naam waar je van houdt af te wijzen, maar je zult het waarschijnlijk moeten doen.

Als jouw lijst is beoordeeld, moet je nu de namenlijsten van de andere besluitvormers bekijken. Volg hetzelfde proces, en bewaar alleen de namen waar je ALLEMAAL van houdt.

Aan het einde van deze sessie (het kan een paar dagen duren, let op!), zou u een geconsolideerde lijst van mogelijke Maine Coon kattennamen moeten hebben om uit te kiezen.

e. Doe de ‘Shout Out’ Test

Dit is de fase in het vernoemingsproces dat iedereen vergeet te doen. Vergeten ze het bij het vernoemen van hun nieuwe baby? Nope! … Dus waarom vergeten mensen altijd de ‘Shout Out’ test te doen voor hun nieuwe huisdieren?!

Als u zich afvraagt wat de ‘Shout Out’ test eigenlijk is, wel, het is heel simpel. Bent U bereid om in Uw tuin de namen te roepen van de katten die op Uw lijst staan? Als u te beschaamd bent om de naam van de kat te roepen, schrap deze dan onmiddellijk van de lijst!

Ik hou van deze fase van het proces omdat het zo eenvoudig is, en het helpt nieuwe eigenaars snel te beslissen of de namen die ze hebben gekozen geschikt zijn, of niet.

f. Zal de naam van de kat blijvend zijn?

In de laatste fase van het proces, moet u uw shortlist van Maine Coon kattennamen herzien.

Denk er dan ernstig over na of de naam ook echt zal blijven bestaan, vanaf de kittentijd tot aan de volwassenheid.

Hoewel sommige namen schattig klinken voor een kitten, zijn ze niet echt geschikt voor een volwassen kat.

Dit is een andere fase van het proces dat iedereen vergeet te doen, en helpt verklaren waarom sommige volwassen katten zeer kittenachtige namen hebben, die gewoon niet lijken te passen bij hun grote bouw en vorstelijke uiterlijk!

Populaire Maine Coon Kattennamen
Populaire Maine Coon Kattennamen

Maine Coon Kattennamen Per Type

Een van de beste manieren om een naam voor uw Maine Coon kat te kiezen, is te bedenken naar wat voor soort naam u op zoek bent.

Wilt u dat de naam van de kat een:

 • betekenis heeft
 • Religieuze band
 • Mythische naam
 • Ongewone naam
 • Krachtige naam

Dit is een nuttige fase in het proces om katten een naam te geven, omdat het u helpt het soort naam te bepalen waarnaar u uiteindelijk op zoek bent.

Het opdelen van de kattennaamgevingsprocedure in rubrieken zal de tijd die je besteedt aan het selecteren van de ideale naam voor je kleine bolletje pluis aanzienlijk verminderen! Neem daarom eens een kijkje in de onderstaande rubrieken om uw ideale kattennaam te ontdekken.

Bekende Maine Coon Kattennamen

Dus je wilt je Maine Coon kat vernoemen naar een reeds beroemde kat. Wel, hier zijn de top 10 Maine Coon kat beroemde kattennamen in 2020, om je op weg te helpen.

Dit zijn echt geweldige Maine Coon katten:

Maine Coon
Naam
Claim om beroemd te worden
Apollo Een Instagram kat
Artemis Een Instagram kat
Barivel Record voor langste kat
die nog leeft, 2018
Creme
Puff
De oudste kat in de geschiedenis
(bron 1)
Didga Australisch moggy
heeft meerdere trucs uitgevoerd
in één minuut –
(bron 1)
Ludo Guinness Wereldrecords
voor langste kat, 2017
Merlin Kitty met de luidste
spinnen staat op record!
(bron 1)
Mevr.
Norris
A Maine Coon starred
in Harry Potter!
Pepijn Maine Coon Central’s
geliefde eigen
Maine Coon kat!
Stewie In het Guinness Book
of Records voor het zijn
de langste kat!
Tabel met beroemde Maine Coon kattennamen
Beroemde Maine Coon kattennamen
Bekende Maine Coon Kattennamen

Beste Schattige Maine Coon Namen

Het is moeilijk om sommige van de schattige Maine Coon kattennamen te weerstaan bij het vernoemen van uw dierbare Maine Coon kitten.

Laten we eerlijk zijn, sommige schattige kattennamen zijn gewoon te schattig en onweerstaanbaar!!! Dus blijf lezen om enkele van de beste namen voor mannelijke Maine Coon katten te ontdekken, plus schattige must-have Maine Coon kattennamen voor meisjes.

Hier zijn de top 10 Maine Coon kat schattige namen in 2020:

Schattige Maine Coon
Namen
Archie
Blossom
Chips
Fluffy
Ginger
Leo
Lulubelle
Luna
Muffin
Klaproos
Schattige Maine Coon kattennamen
Schattige Maine Coon Namen
Schattige Maine Coon Namen

Astronomische Namen Voor Maine Coon Katten

Aangezien het Maine Coon kattenras zo’n mysterieuze erfenis heeft, is het niet verwonderlijk dat veel mensen de afkomst van deze vorstelijke katten willen eren, door hun kitten een astronomische kattennaam te geven.

In de volgende tabel zet ik de 12 meest populaire astronomische namen voor Maine Coon katten, in 2020:

Astronomisch
Kat Naam
Betekenis
Altair Van Arabische afkomst,
wat “vliegende adelaar” betekent
Ram Een Latijnse naam,
wat “de ram” betekent
Atlas Een naam van Griekse oorsprong,
wat “steun” betekent. A
Griekse mythologische
karakter gedachte
om de wereld omhoog te houden!
Comet Betekent ‘een hemels wezen
dat helder schijnt
Luna Een prachtige Latijnse naam,
wat “de maan” betekent.
Ideale naam voor vrouwtje
Maine Coon kat
Lyra Een meisjesnaam, betekenis
“dapper” in het Scandinavisch,
en ‘lier’ in het Grieks. Lyra
is een naam voor een sterrenbeeld.
Baan Een naam die het meest geschikt is voor
zelfverzekerdheid, stabiliteit,
en onafhankelijkheid
Ophelia Deze naam staat voor
“helper”, en is van Griekse
van oorsprong, maar is meer
algemeen bekend als de
de vrouwelijke love interest
in Shakespeare’s toneelstuk
Hamlet
Phoebe In de Griekse mythologie,
was Phoebe de godin
van de maan. De naam
betekent ‘stralend, helder en
profetisch” (bron 1)
Phoenix Deze naam is afgeleid van
Oude Griekse folklore.
Een magische vogel geassocieerd
met de verering van de
zon. In de mythologie is de
Phoenix zichzelf in brand,
en herrijst dan uit zijn
as
Saros Genoemd naar de
“Saros Cyclus” die
de periode tussen
eclipsen. Dit is ruwweg
gebeurt elke 18 jaar
Stardust Mooie naam, betekenis
“sterren
Astronomische Namen Voor Maine Coon Katten
Astronomische Maine Coon Kattennamen
Astronomische Maine Coon Kattennamen

Beste Mannelijke Maine Coon Namen

Dus je hebt je zinnen gezet op het bezitten van een mannelijk Maine Coon kitten, maar hebt geen idee hoe je je kostbare bolletje pluis moet noemen.

Als dit klinkt als een bekend verhaal, sla wat van de naamgeving kattenstress over door door onze onderstaande tabel te scrollen.

Hier zijn de 20 beste mannelijke Maine Coon namen in 2020, dus u zult zeker een naam ontdekken die u mooi vindt:

Mannelijk Maine
Coon Naam
Betekenis
Aslan Betekent ‘leeuw’, wat toepasselijk is
gezien Maine Coon
katten manen van vacht rond
hun nek
Bageera Deze naam komt van een
een beroemd boek genaamd ‘De
Jungle Boek’, geschreven door
Rudyard Kipling. Het betekent
tijgerachtig en van Indiase oorsprong
Biscuit Heeft vaak betrekking op de kleur
van de Maine Coon
Blaze Een naam van Engelse oorsprong,
wat “vlam” betekent
Chester Komt uit de woorden
“kamp” en “vesting
Felix Een Latijnse naam, wat betekent
“gelukkig” en “gelukkig
Garfield Een oude Engelse achternaam,
wat “veld van speren” betekent
Gibson Komt uit het Engels
achternaam “Gibson
Goliath Deze bijbelse naam heeft betrekking
op doortocht en revolutie
Hunter De naam is van Engels
en beschrijft “een
die jaagt
Khan Een moslim naam, betekenis
“heerser” en “edelman
Merlijn Een Welshe naam, wat betekent
“zeefort
Omar Een Arabische naam, betekenis
“langlevend” en “bloeiend
Rocco Een Italiaanse naam, van Germaanse
van oorsprong, wat “rust” betekent
Romeo Deze romantische naam komt
uit Italië, en betekent “Pelgrim”.
naar Rome, Romein
Schipper Betekenis-definitie “levenslustig” en
‘om te springen of te veren’
Samson Een Hebreeuwse naam met de betekenis
“van de zon
Taz Betekenis-definitie “koning
Wolfgang De naam is populair in Duitsland,
Zwitserland, en Oostenrijk. De
de naam betekent “wolf”, “reis
en ‘reis’.
Zeus wat betekent de Griekse God, en
Opperste God van de Olympiërs
Tabel met Maine Coon kattennamen voor jongens
Beste mannelijke Maine Coon kattennamen
Beste mannelijke Maine Coon kattennamen

Beste vrouwelijke Maine Coon Namen

Als u de trotse eigenaar bent van een prachtig vrouwelijk Maine Coon kitten, zorg er dan voor dat u meteen door de onderstaande lijst scrollt.

Deze lijst bevat de beste vrouwelijke Maine Coon namen die er bestaan, en het zal moeilijk voor u zijn om nu van IEDEREEN van hen te houden!

Als je me niet gelooft, neem dan meteen een kijkje!

Dus hier zijn de 21 beste vrouwelijke Maine Coon namen van 2020:

Beste Vrouw
Maine Coon
Namen
Betekenis
Aurora De naam komt van de
Romeinse godin van de dageraad,
wat ‘dageraad’ betekent. Deze naam
speelt ook in een Disney
bewerking van Doornroosje
Beatrice Deze naam is afgeleid van de
Franse naam “Beatrice” en
heeft de betekenis “zij die
gelukkig maakt’
Bernadette Een Franse naam, betekenis
“dappere beer
Bubbels Een naam die betekent
blij’ en ‘bruisend’.
Carlita Deze naam betekent “vrije man
Cleopatra Heeft betrekking op een Egyptische koningin,
vereeuwigd door Shakespeare.
Betekenis-definitie “glorie van de vader
Daenerys Een naam beroemd geworden door
de TV serie ‘Spelen van
Thrones’, wat betekent ‘dame van
licht’ en ‘dame van hoop’.
Emma Betekenis-definitie “geheel” of “universeel
Goldie Letterlijk betekent
“van goud gemaakt
Grace Een Latijnse naam, wat betekent
“charme” en “genade van God
Gypsy Een bohemien reiziger
Iris De betekenis van deze naam
is “regenboog” en de naam is
vaak beschouwd als
“kleurrijke regenboog
Jasmine Een Perzische naam, wat betekent
“Gods geschenk
Lily Deze mooie naam komt
van de Leliebloem, wat betekent
“wedergeboorte”, “passie”, en “zuiver
Maddie Een naam van Griekse oorsprong,
wat betekent “vrouw van
Magdala’.
Meeko Betekenis “schoonheid”, “gratie
en “majesteit
Nova Een Latijnse naam, wat betekent
“nieuw
Pandora Een meisjesnaam van Grieks
oorsprong, wat “alle begaafden” betekent
Saffier Dit is het juweel en
geboortesteen voor september
Tabitha Deze bijbelse naam betekent
“gazelle
Theodora Betekent ‘geschenk van God’.
Populaire Vrouwelijke Maine Coon Kattennamen
Beste Vrouwelijke Maine Coon Kattennamen
Beste vrouwelijke Maine Coon kattennamen

Russische Maine Coon Kattennamen

Hier zijn 10 populaire Russische Maine Coon kattennamen, en hun bijbehorende betekenissen (bron 1):

Maine Coon
Kattennaam
Betekenis
Anya Grace
Dasha “Bezit goed”,
“Koningsgezind
Irina Vrede
Katya “Puur
Maxim “De grootste
Mikhail “Als God
Oksana “Lof aan God
Valentin “Kracht” en
“Gezondheid
Vlad “heersen
Yaroslav “Glorie van de zon
Tabel met Russische Maine Coon kattennamen
Russische Maine Coon Kattennamen
Populaire Russische Maine Coon Kattennamen

Verbazingwekkende Maine Coon Katten

Hoewel alle Maine Coon katten verbazingwekkend zijn, zijn er enkele speciale katachtigen van dit ras die roem vergaarden en nu over de hele wereld als beroemde Maine Coons worden erkend.

Eén zo’n Maine Coon heet Stewie, een rode Maine Coon die maar liefst 48,6 centimeter lang werd!

Als we kijken naar de lengte van een Maine Coon kat, wordt algemeen aanvaard dat katten van dit ras behoren tot de langste katten ter wereld.

De reden dat Stewie zo indrukwekkend is, is echter dat een gemiddelde Maine Coon gewoonlijk slechts tussen de 19 -40 centimeter lang wordt.

Conclusie

Het is je gelukt! … Je hebt het einde van dit artikel bereikt en hebt waarschijnlijk nu beslist over de beste Maine Coon kattennaam ooit!

Met zoveel namen om uit te kiezen en niet zomaar namen, de meest populaire Maine Coon kattennamen, moet het kiezen van de naam van je Maine Coon kitten wel heel gemakkelijk zijn geweest!

Nu is de volgende stap in het proces ervoor te zorgen dat u de Beste Maine Coon Kattenspeelgoed voor uw nieuwe Maine Coon kitten. Zorg ervoor dat u dit artikel leest, want het zal u veel tijd en geld besparen.

Als u het nog niet geraden had, zult u veel tijd besteden aan de verzorging van uw Maine Coon kat. Daarom, zorg ervoor dat u uitgerust bent met de beste Maine Coon borstels door het lezen van mijn artikel vol met feiten.

Aanbevolen Vragen

1. Maine Coon Kat Naam Oorsprong

Maine Coon katten zijn beroemd om vele dingen, maar waar heeft dit bijzondere kattenras precies zijn naam aan te danken? Dit kattenras is vernoemd naar de staat waar ze vandaan komen.

Plaats een reactie