7 Escape-Proof Maine Coon Harnassen

Maine Coons zijn grootbenige, langharige katten die graag klimmen en verkennen. Ze zijn ook briljant en wendbaar, wat betekent dat ze een beetje uitdagend kunnen zijn om veilig te houden wanneer je ze mee naar buiten neemt.

Een tabby maine coon met een zwart harnas in een park.

Lees verder om de zeven beste ontsnappingsbestendige Maine Coon-harnassen te ontdekken die uw kat veilig houden terwijl u samen buiten bent.

Ga naar:

De voordelen van het lopen van uw Maine Coon Cat

Het lopen van je Maine Coon kat is een van de beste dingen die je voor hem kunt doen. Het is een geweldige manier om een band op te bouwen met je harige metgezel, houdt ze gezond en actief en geeft je allebei de kans om samen quality time door te brengen. Hier zijn slechts enkele van de vele voordelen die gepaard gaan met het lopen van je Maine Coon:

  • Oefening voor een betere geestelijke gezondheid en gedrag
  • Geweldige manier om een band met je kat op te bouwen
  • Het helpt je om hun gewicht in de gaten te houden
  • Biedt zowel fysieke als mentale stimulatie voor uw kat

Het lopen van je Maine Coon-kat kan een geweldige manier zijn om een band met je kat op te bouwen, maar het is essentieel om dit op een veilige manier voor jullie beiden te doen.

Halsbanden vs. Harnassen voor katten

Een fluufy grijze maine coon met een rood harnas.

Een Maine Coon, of een andere kat die u van plan bent mee te nemen tijdens een wandeling, moet een halsband hebben met hun identificerende informatie voor het geval ze verdwalen.

Naast een halsband moet je ze ook met een harnas passen. De nek van je kat is kwetsbaar en het kan gevaarlijk zijn om er een halsband omheen te doen. Als je harige vriend ergens op betrapt raakt, kan dit ernstig letsel of zelfs de dood veroorzaken.

De beste manier om je Maine Coon veilig te houden tijdens het lopen is met een harnas in plaats van een halsband.

Welk type harnas moet u gebruiken?

Er zijn veel soorten harnassen beschikbaar, maar de meest populaire hebben riemen aan beide zijden van het lichaam van de kat die over hun schouders gaan.

Hoewel kittens nog jong en klein zijn, is het verstandig om ze te laten wennen aan het dragen van een figuur-8 harnas. Hoewel ze er in het begin waarschijnlijk uit zullen wiebelen, hoe vaker je er een op je kitten legt terwijl ze jong zijn, hoe gemakkelijker het zal zijn als ze ouder zijn.

Katten kunnen zeer gevoelige en schichtige dieren zijn, dus het is essentieel om ervoor te zorgen dat uw kat zich op zijn gemak voelt met welk harnas u ook kiest voordat hij hem meeneemt op zijn eerste wandeling.

Laten we eens kijken naar de beste 7 escape-proof Maine Coon harnassen.

Outdoor Bengaalse kat harnas en riem

Een van de beste eigenschappen van een goed harnas voor Maine Coons zijn de verstelbare riemen. Deze geven uw kat voldoende ruimte om comfortabel te bewegen zonder zich beperkt te voelen door zijn uitrusting – en als hij van grootte of vorm verandert naarmate hij ouder wordt (of als u een andere kat adopteert), is het ook gemakkelijk om dienovereenkomstig aan te passen!

Huisdier Bonus Verstelbare Kat Harnas en Riem

Dit harnas is een uitstekende optie voor Maine Coons van alle leeftijden en andere katten van grote rassen. Dit harnas heeft een zachte vulling rond de nek en borst om schuren te verminderen, waardoor het comfortabel is voor zelfs lange wandelingen of wandelingen in het park met uw huisdier.

Huisdier Bonus Verstelbare Kat Harnas en Riem

De felle kleuren en reflecterende strip maken je kat goed zichtbaar als ze ’s nachts aan het wandelen is. Dit zijn essentiĆ«le factoren om uw kat veilig te houden in het donker – en ze kunnen ook helpen auto-ongelukken te voorkomen als u haar ’s nachts meeneemt voor een wandeling.

Rabitgoo Kattenharnas en Riem

Dit ademende, lichtgewicht mesh harnas laat je katachtige vriend genieten van wandelingen op warme dagen. Het is lichtgewicht gaas en beperkt de beweging of ademhaling van uw kat niet. Het harnas is ook gemakkelijk aan en uit te trekken, zodat je je kat zonder gedoe mee kunt nemen voor een wandeling – zelfs als het de eerste keer is dat hij of zij er ooit een heeft gedragen!

Wooruy Kattenharnas en Riem

De zachte kationische vulling biedt comfort, terwijl de sluitingen snelle aanpassingen mogelijk maken om een goede pasvorm te garanderen. En omdat het machinewasbaar is, is dit harnas ook gemakkelijk schoon te maken!

Beste huisdierbenodigdheden Voyager Step-in Lock Pet Harness

Dit harnas is gemaakt van geweven nylon gaas, waardoor het lichtgewicht en ademend is. De bandjes zijn verstelbaar zodat je een nauwsluitende pasvorm kunt krijgen. Dit harnas is zo effectief in het veilig houden van katten dat het niet gemakkelijk voor hen is om eruit te glippen wanneer ze er tegenaan beginnen te trekken.

Tactisch kattenharnas

De gewatteerde achterplaat op dit harnas is ontworpen voor optimaal comfort. De zachte vulling is verstelbaar en ademend, zodat deze niet tegen de huid van uw kat schuurt of schuren veroorzaakt. Immers, als je Maine Coon zich ongemakkelijk voelt bij het dragen van het harnas, is de kans groot dat hij het zo snel mogelijk probeert uit te doen!

Uw kat trainen

Maine Coons zijn over het algemeen kalm en ontspannen. Ze kunnen echter op hun hoede zijn voor vreemden en onbekende dieren. Velen hebben nog wat meer tijd nodig om de nieuwe omstandigheden volledig te vertrouwen.

Omdat ze echter een rustig en gemakkelijk ras zijn, zijn ze uitstekende kandidaten voor tuigtraining. Het harnas kan even wennen zijn voor bepaalde katten. Het temperament van uw Maine Coon kat is de doorslaggevende factor.

De meeste Maine Coon-eigenaren zullen hier geen problemen mee hebben, maar als uw Maine Coon-kat resistent is tegen het dragen van het harnas, kunt u ze een beetje aanmoedigen.

Wrijf wat kattenkruid in het harnas en beloon je Maine Coon met goodies elke keer dat je het harnas in de buurt brengt. De meeste katten voelen zich op hun gemak als ze kattenkruid ruiken.

De Maine Coon zal rondkomen en blij zijn om het harnas te zien wanneer het naar buiten wordt gebracht, omdat dit het begin van een plezierige buitenexcursie zal betekenen.

Conclusie

Een gember donzige maine coon met een zwart harnas.

We denken dat dit de beste opties zijn als u op zoek bent naar een harnas om uw Maine Coon veilig en beveiligd te houden. Ze zijn allemaal online te koop, dus je kunt ze direct bij je thuis laten bezorgen zonder het huis te verlaten! De losbreekgespen aan deze harnassen betekenen dat ze je kat nooit zullen wurgen of stikken.

Bovendien zijn ze er in verschillende kleuren en maten, zodat er iets perfects voor hen is, ongeacht de grootte of vorm van het dier dat je hebt.

Plaats een reactie