50 leuke feiten over Maine Coon-katten


Ontdek fascinerende feiten over Maine Coon katten, van hun indrukwekkende grootte en vriendelijke gedrag tot hun unieke kenmerken en boeiende geschiedenis in de kattenwereld!

Maine Coon katten komen oorspronkelijk uit Maine en staan bekend om hun grote formaat en vriendelijke karakter. Met hun pluimoren, borstelige staarten en waterafstotende vacht zijn ze het grootste tamme kattenras. Ze staan bekend om hun intelligentie en aanpassingsvermogen en zijn uitstekende metgezellen. Er verscheen er zelfs een in Harry Potter-films, wat bijdraagt aan hun allure en mystiek.

Lees verder om je te verdiepen in de fascinerende wereld van Maine Coon katten en ontdek een reeks fascinerende en verbazingwekkende feiten over dit opmerkelijke ras.

Inhoudsopgave

50 leuke feiten over Maine Coon katten

Er zijn talloze Maine Coon kattenfeiten die zowel leuk, verrassend als interessant zijn, en wij vinden ze allemaal geweldig!

Maar dit zijn onze top 50 fascinerende feiten over Maine Coon katten, van hun gigantische omvang tot hun liefde voor water en hoofdrollen in films:

1. Maine Coons kunnen zwemmen!

Maine Coon katten hebben een unieke affiniteit met water, dankzij hun waterbestendige vacht en stevige bouw.

Hun aangeboren nieuwsgierigheid leidt er vaak toe dat ze met gemak aquatische omgevingen verkennen, waarbij ze hun opmerkelijke zwemcapaciteiten laten zien.

Met hun avontuurlijke geest en natuurlijke atletisch vermogen navigeren Maine Coons moeiteloos door het water, waardoor ze een van de weinige kattenrassen zijn waarvan bekend is dat ze genieten van een verfrissende duik.

2. Mysterieuze afkomst

Maine Coon katten hebben een fascinerende afstamming die gehuld is in mysterie en intrige.

Volgens legendes stammen ze af van zes katachtigen die door Marie Antoinette naar Maine werden gestuurd, terwijl anderen verhalen over kruisingen tussen katten en wasberen.

Hoewel deze verhalen niet wetenschappelijk onderbouwd zijn, dragen ze bij aan de raadselachtige allure van deze majestueuze wezens, waardoor hun ware oorsprong open blijft voor speculatie.

In sommige volksverhalen worden deze grote katten zelfs in verband gebracht met de Vikingen, waarbij wordt gesuggereerd dat deze katten met de zeevarende Noormannen meevoerden en hun plaats in Maine verdienden door hun heldendaden.

3. Bekend als ‘sneeuwkatten

De bouw van de Maine Coon is afgestemd op strenge winters, waardoor hij de titel “sneeuwkat” verdient.

Met grote getufte poten die op sneeuwschoenen lijken, navigeren ze moeiteloos over besneeuwd terrein.

Hun dichte, waterafstotende vacht en borstelige staarten dienen als isolatie tegen de kou, terwijl hun stevige lichaam en gespierde gestel hen helpen om barre weersomstandigheden te doorstaan.

Deze aanpassing maakt ze zeer geschikt om te overleven en te gedijen in koude klimaten, wat hun robuuste en veerkrachtige aard weerspiegelt.

4. Sommige Maine Coons lijken op mensen!

Sommige Maine Coon katten hebben opvallende gelaatstrekken die lijken op die van mensen, zoals de acteur Ron Perlman!

Met hun grote, expressieve ogen, hoge jukbeenderen en kenmerkende gezichtsstructuur stralen ze een bijna menselijke charme uit.

Deze gelijkenis draagt bij aan hun unieke allure en fascineert kattenliefhebbers over de hele wereld.

Ron Perlman lijkt niet erg onder de indruk van de voortdurende vergelijking tussen zijn gezicht en de Maine Coons, zoals blijkt uit zijn meer angstaanjagende Twitter (X) tweet!

Dit zijn de Voornaamste redenen waarom Ron Perlman op een Maine Coon lijkt:

5. Oudste Maine Coon kat op record

De oudste Maine Coon kat die ooit is geregistreerd heette Rubble en woonde in Exeter, Engeland. Hij werd 31 jaar oud en was eigendom van Michele Foster.

Rubble had een mooie zwarte vacht en trotseerde de kansen met zijn opmerkelijke levensduur.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Rubble niet de oudste kat. In plaats daarvan gaat deze titel naar Creme Puff, woonachtig in Texas, USA.

Creme Puff werd 38 jaar oud en overtrof daarmee Rubble’s record. Ze had een prachtige crèmekleurige vacht, een buitengewone mijlpaal voor katachtigen.

6. Je kunt een Maine Coon kat trainen!

Maine Coon katten zijn zeer trainbaar door hun intelligentie en sociale aard.

Ze reageren goed op positieve versterkingstechnieken zoals clickertraining, waardoor ze bedreven zijn in het leren van trucjes en commando’s.

Hun gretigheid om het hun baasjes naar de zin te maken en een band met hen op te bouwen draagt ook bij aan hun trainbaarheid.

Met geduld, consistentie en beloningen kunnen Maine Coons verschillende gedragingen en taken onder de knie krijgen, waaronder:

 • Leren lopen aan een tuigje/riem
 • Apporteren
 • Leren zwemmen

7. Het gekloonde kattenras

In 2004 betaalde een vrouw uit Texas om haar overleden Maine Coon kat, Nicky, te laten klonen door een Californisch bedrijf genaamd Genetic Savings & Clone. Het klonen kostte maar liefst $50.000!

Het proces bestond uit het extraheren van DNA uit Nicky’s cellen en het implanteren ervan in een donoreicel, die vervolgens werd geïmplanteerd in een surrogaatkat.

De gekloonde kat kreeg de naam ‘Little Nicky’ (bron 1).

Deze baanbrekende poging had als doel om het genetisch materiaal van het geliefde huisdier te behouden en laat zien hoeveel moeite sommige eigenaren doen in hun liefde voor hun harige metgezellen.

Het klonen kreeg veel kritiek binnen de wetenschappelijke gemeenschap, die het klonen van katten bijna universeel afdeed als een slechte zaak.

8. Officiële staatskat van Maine

De Maine Coon kat heeft de gewaardeerde titel van officiële staatskat van Maine, USA, erkend als zodanig sinds 1985.

De associatie van dit ras met de staat Maine komt voort uit zijn historische aanwezigheid in de regio en zijn populariteit onder de plaatselijke bevolking.

De benoeming tot staatskat weerspiegelt de culturele betekenis van het ras en de trots van de inwoners van Maine op deze majestueuze katachtige metgezel.

9. Je kunt een Maine Coon uitlaten als een hond!

Maine Coon katten behoren tot de weinige kattenrassen die kunnen worden getraind om aan de lijn of met een harnas te lopen.

Door hun avontuurlijke en gezellige aard zijn ze zeer geschikt om onder toezicht buiten op verkenning te gaan.

Met geduld en positieve versterking kunnen Maine Coons leren om samen met hun baasjes te genieten van wandelingen, wat zowel mentale stimulatie als lichaamsbeweging biedt.

Dankzij deze unieke eigenschap kunnen Maine Coons veilig de buitenlucht ervaren en tegelijkertijd de band tussen kat en eigenaar versterken.

10. Uitzonderlijk lange staarten

De staart van de Maine Coon staat bekend om zijn uitzonderlijke lengte, die vaak even lang is als zijn lichaam.

Terwijl de staarten van de meeste katten ongeveer 12 centimeter lang zijn, kan de staart van de Maine Coon wel 16 centimeter lang worden!

Deze eigenschap wordt verondersteld te helpen bij het evenwicht, vooral bij het navigeren op ruw terrein of bij het klimmen.

Met zijn lange en borstelige staart kan de Maine Coon behendig en gracieus manoeuvreren, waarmee hij zijn opmerkelijke atletisch vermogen laat zien.

Deze kenmerkende eigenschap draagt niet alleen bij aan de allure van het ras, maar dient ook als praktisch voordeel in verschillende omgevingen.

11. Grootste tamme kattenras

Maine Coons regeren als het grootste tamme kattenras ter wereld, met sommige katers die wel 9,98 kg wegen!

Deze majestueuze katachtigen hebben een indrukwekkend formaat en postuur, waardoor ze opvallen tussen andere rassen.

12. Hun vachten zijn waterdicht

Maine Coon katten hebben een semi-waterdichte vacht, die bestaat uit een dichte, drielaagse vacht die vocht effectief afstoot.

Hoewel hun vacht enige bescherming biedt tegen natte en gure klimaten, is hij niet volledig waterdicht.

Deze semi-waterdichtheid helpt hen vochtige omstandigheden te verdragen, maar beschermt hen mogelijk niet volledig in extreem natte omgevingen.

13. Meer tenen dan de gemiddelde kat!

Sommige Maine Coon katten zijn polydactyl, wat betekent dat ze meer tenen hebben dan de gemiddelde kat.

Men denkt dat deze eigenschap is ontstaan door natuurlijke mutaties in hun genetica.

Polydactylisme was voordelig voor Maine Coons bij het navigeren door besneeuwd terrein, omdat de extra tenen als sneeuwschoenen werkten en voor een betere stabiliteit en tractie zorgden.

Vandaag de dag bestaan er nog steeds polydactyle Maine Coons, hoewel de eigenschap minder vaak voorkomt dan vroeger.

14. Een van de meest vriendelijke kattenrassen

Maine Coon katten staan bekend om hun supervriendelijke en aanhankelijke persoonlijkheden.

Ze genieten van menselijk gezelschap en worden vaak beschreven als zachtaardige reuzen vanwege hun liefdevolle aard.

Maine Coons zijn niet zo afstandelijk als sommige andere kattenrassen; in plaats daarvan zoeken ze aandacht en zijn ze graag in de buurt van hun menselijke metgezellen.

Door hun vriendelijke karakter zijn het geweldige huisdieren voor zowel gezinnen als individuen.

15. Het zijn filmsterren!

Maine Coon katten hebben hun stempel gedrukt op de entertainmentindustrie, waardoor ze de status van filmsterren hebben gekregen.

Ze zijn verschenen in verschillende films en televisieshows, waarbij ze hun opvallende verschijning en boeiende aanwezigheid op het scherm lieten zien.

Een opmerkelijk voorbeeld is hun rol in de Harry Potter-serie, waar ze Mrs. Norris portretteerden, een geliefd katachtig personage.

16. De beroemde ‘M’ markering op hun voorhoofd

De “M” markering op het voorhoofd van tabby Maine Coon katten is een kenmerkende eigenschap van het ras.

Het wordt vaak het “teken van de tabby” genoemd, en hoewel het niet exclusief is voor Maine Coons, komt het vaak voor bij hen.

Er wordt gedacht dat deze aftekening het resultaat is van de genetica van de kat en een natuurlijk onderdeel van hun uiterlijk.

De “M” aftekening wordt gevormd door een donkerdere vacht tegen een lichtere achtergrond en draagt bij aan het unieke en charmante uiterlijk van Maine Coon katten.

17. Ze zijn uitzonderlijk beleefd!

Maine Coon katten staan bekend om hun unieke vocalisaties, die vaak worden beschreven als tsjirpen of trillen.

Als je ze door een gesloten deur laat, kunnen ze op deze manier vocaliseren, wat sommigen interpreteren als een vorm van communicatie of uitdrukking van dankbaarheid!

Deze tsjirpen en trillers onderscheiden zich van de typische miauwen van andere kattenrassen en dragen bij aan de charmante persoonlijkheid van de Maine Coon.

18. Spraakzaam kattenras

Maine Coon katten staan bekend om hun spraakzame aard, waarbij ze vaak meer vocalisaties laten horen dan alleen de standaard miauw.

Ze kunnen tsjirpen, kwetteren of zelfs zacht mompelen om met hun baasjes te communiceren of hun behoeften en verlangens kenbaar te maken.

Dit vocale gedrag is een van de vele vertederende kwaliteiten die van Maine Coons geliefde metgezellen maken.

19. Sterke gelijkenis met de Lynx kat

Maine Coon katten vertonen een opvallende gelijkenis met de lynx, vooral te zien aan hun pluimpjes in de oren.

Deze oorpluimen, die lijken op die van hun wilde soortgenoten, versterken hun gelijkenis met de majestueuze lynx.

Als je je afvraagt Zijn Maine Coons deels lynxlees deze gids.

20. Kan een binnen- of buitenkat zijn

Deze grote katten zijn veelzijdig in hun leefomgeving en kunnen zowel binnen als buiten gedijen.

Hoewel ze zich goed kunnen aanpassen aan omgevingen binnenshuis, waar ze voldoende ruimte en stimulatie krijgen, genieten ze ook van de vrijheid en ontdekkingsmogelijkheden die buiten geboden worden.

21. Kan duur zijn om te verzekeren

Ze kunnen duurder zijn om te verzekeren dan kattenrassen zonder stamboom door factoren zoals hun:

 • Grootte
 • Gevoeligheid voor bepaalde gezondheidsaandoeningen
 • Potentiële kosten in verband met stamboomstatus

Verzekeraars kunnen met deze factoren rekening houden bij het bepalen van de premies voor Maine Coon kattenverzekeringen.

Mijn persoonlijke ervaring

Het verzekeren van twee Maine Coon katers met een levenslange verzekering bij Petplan kost me ongeveer GBP 60 ($ 81) per maand.

Deze kattenverzekering dekt tot £4,000 per jaar, per kat.

De dekking is exclusief tandheelkundige kosten vanwege reeds bestaande gebitsproblemen toen ik onze katten adopteerde.

22. Zacht, rustig temperament

Maine Coon katten staan bekend om hun zachtaardige en relaxte karakter.

Ze vertonen meestal een kalm en meegaand karakter, waardoor ze geliefde metgezellen zijn voor zowel gezinnen als individuen.

23. Maar liefst 75 verschillende kleuren

Deze grote katten komen in een verbluffende reeks kleuren en patronen, waardoor elke kat uniek en visueel fascinerend is.

Van klassieke tabby aftekeningen tot effen kleuren en ingewikkelde patronen, Maine Coons hebben ongeveer 75 kleur- en patrooncombinaties.

Deze variaties omvatten tabby, effen, tweekleurig, schildpad, calico, en nog veel meer.

24. Langzame groei

Ze hebben van nature een langzame groeisnelheid en doen er langer over om hun volledige grootte te bereiken in vergelijking met andere huiskattenrassen.

Terwijl de meeste katten binnen twee jaar hun volledige grootte bereiken, blijven Maine Coons meestal groeien tot ze ongeveer 3 tot 5 jaar oud zijn.

25. Hun staart fungeert als vlaggenmast!

Ze staan erom bekend dat ze hun staart hoog houden als ze lopen, een kenmerkend gedrag dat bijdraagt aan hun vorstelijke en majestueuze uiterlijk.

Deze karakteristieke eigenschap wordt vaak geïnterpreteerd als een teken van:

 • Vertrouwen
 • Geluk
 • Vriendelijkheid

Als een Maine Coon zijn staart omhoog houdt, betekent dat een gevoel van trots en tevredenheid, wat de zelfverzekerde en extraverte aard van de kat laat zien.

Deze elegante houding, met de staart hoog en trots gehouden, is een kenmerk van het Maine Coon ras.

26. Voor het eerst genoemd in een boek

De eerste vermelding van Maine Coon katten verscheen in “The Book of the Cat”, geschreven in 1861.

In deze publicatie kwam Captain Jenks van de Horse Marines voor, een zwart-witte Maine Coon.

Mrs. Norris, een geliefd katachtig personage in de Harry Potter serie, vertoont een opvallende gelijkenis met een Maine Coon.

Beschreven als een “mager, stofkleurig wezen met uitpuilende, lampachtige ogen”, belichaamt Mevr. Norris de mysterieuze en raadselachtige eigenschappen die geassocieerd worden met Maine Coon katten.

In de Harry Potter-films werd de rol van Mrs. Norris vertolkt door verschillende Maine Coon katten, wat hun veelzijdigheid en allure in de filmwereld benadrukt.

28. Bijnaam ‘Gentle Giants

Deze enorme katten worden vaak liefkozend “vriendelijke reuzen” genoemd vanwege hun grote omvang en zachtaardige houding.

29. Uitgeroepen tot ‘Beste kat

In 1895, op de eerste grote kattenshow die in de Verenigde Staten werd gehouden in Madison Square Garden, stal een bruin tabby Maine Coon genaamd Cosey (of Cosie) de schijnwerpers als winnaar van de “Beste Kat”.

Deze prestigieuze titel bevestigde de reputatie van de Maine Coon als een geliefd en uitzonderlijk ras, dat de harten van kattenliefhebbers veroverde met zijn charme en elegantie.

30. Houdt ervan om met water te spelen

Ze hebben een unieke fascinatie voor water die hen onderscheidt van andere katachtige rassen.

In tegenstelling tot de meeste katten, die water koste wat het kost vermijden, worden Maine Coons er vaak met een speelse nieuwsgierigheid naartoe getrokken.

Van het dompelen van hun poten in een stromende kraan tot het luieren in een badkuip, deze waterminnende katten vertonen gedragingen die hun affiniteit met wateromgevingen laten zien.

Men denkt dat deze eigenschap voortkomt uit het erfgoed van hun voorouders als bekwame jagers en vissers in de ruige landschappen van Maine.

31. Guinness Wereldrecordhouder

Stewie, een Maine Coon kat, werd beroemd omdat hij door Guinness World Records werd erkend als ’s werelds langste huiskat.

Stewie mat een indrukwekkende 48,5 inch van het puntje van zijn neus tot het puntje van zijn staart, waardoor hij een opmerkelijk figuur werd in de kattenwereld.

32. Record voor de langste kat

Na Stewie’s dood ging zijn titel naar Barivel de Maine Coon kat, die de titel kreeg van ‘Langste kat’ die nog leefde.

Barivel is een Italiaanse Maine Coon kat van 47 centimeter lang.

33. Blijf ‘kitten-achtig’

Maine Coons staan bekend om hun speelse aard, die tot ver in de volwassenheid blijft bestaan.

In tegenstelling tot sommige rassen die meer zittend worden naarmate ze ouder worden, behouden Maine Coons hun jeugdige energie en enthousiasme om te spelen hun hele leven lang.

34. Hond van de kattenwereld

Deze katten worden vaak beschreven als meer hondachtig vanwege hun vriendelijke en gezellige aard, hun bereidheid tot interactie met mensen en hun speelse houding.

Ze vinden het leuk om deel uit te maken van gezinsactiviteiten en kunnen zelfs genieten van apporteren of wandelen aan de lijn.

Daarnaast staan Maine Coons bekend om hun loyaliteit en kunnen ze een sterke band vormen met hun menselijke metgezellen, net als een hond.

35. Kuifkattenras

Ze worden gekenmerkt door hun kenmerkende pluimpjes vacht op hun oren en hun grote, sneeuwschoenachtige poten.

Deze vachtpluimen dienen als bescherming tegen koud weer en kunnen helpen hun gehoor te verbeteren.

36. Grotere poten dan gemiddeld

Hun grote, brede poten geven ze stabiliteit en stellen ze in staat om gemakkelijker door besneeuwd terrein te navigeren.

37. Oudste natuurlijke kattenras

Ze worden beschouwd als een van de oudste natuurlijke kattenrassen, met een oorsprong die teruggaat tot de begindagen van de Amerikaanse geschiedenis.

Legendes en folklore omringen hun afkomst, met verhalen dat deze katten scheepskatten waren op vroege Amerikaanse schepen of afstammen van de katten van Marie Antoinette.

38. Het zijn gezondere katten

Maine Coon katten zijn over het algemeen gezonder door hun genetische diversiteit, natuurlijke evolutie en robuuste bouw.

Verantwoorde fokpraktijken, waaronder gezondheidsonderzoeken en genetische tests, minimaliseren erfelijke aandoeningen.

Een goede verzorging en voeding dragen ook bij aan hun welzijn en levensduur.

39. Verwacht gevolgd te worden

Deze grote katten volgen hun baasjes vaak door het hele huis, op zoek naar gezelschap en aandacht.

Dit gedrag weerspiegelt hun loyaliteit en verlangen naar interactie met hun menselijke familieleden.

40. Het zijn Instagram Supersterren!

Maine Coon katten zijn uitgegroeid tot Instagram supersterren, die wereldwijd publiek boeien met hun majestueuze verschijning en speelse capriolen.

Door hun grote formaat, opvallende kenmerken en fotogenieke karakter zijn ze populaire onderwerpen voor kattenliefhebbers en influencers en vergaren ze duizenden volgers en likes op sociale mediaplatforms.

41. Je zult geen Maine Coon horen miauwen

Maine Coon katten hebben een uniek vocalisatierepertoire dat hen onderscheidt van andere rassen.

Het is zeldzaam om ze te horen miauwen, omdat ze meer bekend staan om hun tsjirpen, trillen en kletsgeluiden.

42. Intelligente katten

De intelligentie van Maine Coon katten komt voort uit hun nieuwsgierige aard, trainbaarheid, probleemoplossend vermogen en sociale interacties.

Ze blinken uit in het leren van trucjes, het navigeren door complexe situaties en het effectief communiceren met mensen en andere dieren.

Deze factoren dragen bij aan hun opmerkelijke intelligentie.

43. De grommende Maine Coon!

Heb je ooit een Maine Coon kat horen grommen? Nou, sommige doen dat!

Toen ik drie Maine Coons bezat, vond er eentje het heerlijk om te grommen elke keer als er een bezorger aan de deur kwam!

44. Dit kattenras kan hondenspeelgoed aan

De intelligentie van de Maine Coon katten stelt ze in staat om eenvoudig hondenspeelgoed onder de knie te krijgen, wat hun probleemoplossend vermogen en aanpassingsvermogen laat zien.

Door hun nieuwsgierigheid en behendigheid kunnen ze deze speeltjes manipuleren om bij de traktaties binnenin te komen, wat zorgt voor mentale stimulatie en vermaak.

45. Ze zijn geweldige huisdieren voor het hele gezin

Dit kattenras is een geweldig gezelschapsdier vanwege hun vriendelijke en gezellige aard.

Ze genieten van interactie met mensen van alle leeftijden en schieten goed op met kinderen en andere huisdieren.

Hun speelse houding en aanhankelijke persoonlijkheid maken ze geliefde metgezellen voor gezinnen die op zoek zijn naar een liefdevol en zachtaardig huisdier.

46. Bekend als muizen en grote jagers

Ze staan bekend om hun uitzonderlijke jachtvaardigheden en hun bekwaamheid als mousers.

Hun scherpe instincten en behendige lichamen maken ze tot bedreven jagers, die knaagdieren en andere kleine prooien kunnen vangen.

47. Sommige mensen beweren dat ze minder Fel D1 proteïne produceren

Van Maine Coon katten wordt vaak gedacht dat ze minder Fel d1 proteïne produceren, een veelvoorkomend allergeen bij katten, in vergelijking met andere rassen.

Wetenschappelijk bewijs ter ondersteuning van deze bewering is echter beperkt.

48. Ze kunnen een koninklijke afstamming hebben

Maine Coons worden vaak geassocieerd met koninklijke voorouders vanwege hun majestueuze uiterlijk en vorstelijke houding.

Hoewel er geen definitief bewijs is dat hen aan koningschap linkt, hebben hun grote omvang, luxueuze vacht en waardige houding geleid tot speculaties over adellijke afkomst.

Sommige fantasierijke verhalen suggereren dat Maine Coons metgezellen waren van Europese vorsten of door vorsten naar de Nieuwe Wereld werden gebracht.

49. Getraind als hulpdieren

Maine Coons zijn geweldige hulpdieren vanwege hun intelligentie, trainbaarheid, zachtaardige aard en grote formaat.

Ze bieden fysieke steun en emotionele troost en blinken uit in therapierollen.

50. Ze waren bijna uitgestorven!

De Maine Coon was bijna uitgestorven door concurrentie van andere rassen, veranderende landbouwpraktijken en verwaarlozing.

Maine Coon fokkers hebben zich echter ingezet om de populatie van het ras nieuw leven in te blazen, waardoor het ras vandaag de dag nog steeds bestaat en populair is.

Conclusie

Tot slot benadrukken deze fascinerende feiten over Maine Coon katten hun unieke kenmerken, rijke geschiedenis en opmerkelijke vaardigheden.

Van hun indrukwekkende grootte tot hun vriendelijke gedrag en hun legendarische afkomst, Maine Coons blijven kattenliefhebbers wereldwijd fascineren met hun charme en allure.

Uiteindelijk zullen we nooit echt weten waar het ras vandaan komt, maar dat neemt niet weg dat het leuk is om gefundeerde gissingen te doen!

Misschien zijn deze grote katten wel verwant aan de Noorse Boskat!

Bronnen

 1. Staatssymbolen VS. “Maine State Cat – Maine Coon Cat.” Staatssymbolen VS, www.statesymbolsusa.org/symbol-official-item/maine/state-animal/maine-coon-cat.
 2. GovTrack. “S. 123 – 117e Congres: A bill to designate the Maine Coon cat as the official state cat of the State of Maine.” GovTrack.us, 2022, www.govtrack.us/congress/bills/117/s123.

 • Katrina Stewardson

  Een Maine Coon kattenliefhebber met meer dan 11 jaar ervaring als eigenaar van drie Maine Coon katten. Ik heb uit eerste hand ervaring met veel Maine Coon gezondheidsproblemen, zoals heupdysplasie, gebogen staartkanaal en artritis. Ik heb ervaring met het trainen van Maine Coons, geregistreerde fokkers, het adopteren van Maine Coons en hoe je voor een Maine Coon moet zorgen. Ik heb momenteel twee Maine Coon katers, genaamd Mika en Bali.

  Bekijk alle berichten

Volg en like ons: