5 Beste Speelgoed Voor Maine Coon Katten 2023

De Maine Coon kat is een heel speciaal ras, met zijn eigen unieke behoeften en vereisten. Om hen in staat te stellen een gelukkig en tevreden leven te leiden, moet u bijzondere aandacht besteden aan hun behoeften op het gebied van vermaak en lichaamsbeweging.

Blijf lezen om de 5 beste speeltjes voor Maine Coon katten in 2021.

Net als andere verantwoordelijke eigenaren wilt u het beste voor uw Coon, maar met zo veel kattenspeelgoed om uit te kiezen is het gemakkelijk om je verbijsterd te voelen. Bespaar tijd met onderzoeken en piekeren. Blijf lezen om snel te ontdekken wat het beste speelgoed voor Maine Coon katten eigenlijk is.

De 5 beste speeltjes voor Maine Coon katten zijn onder andere de Bergan Turbo Cat Scratcher; Petstages Tower Of Tracks; Yeowww Catnip Banana Cat Toy; SmartyKat Electronic Motion Toy’ en de ‘Mibote 24 Piece Assorted Collection of Cat Toys’. Dit speelgoed stimuleert de van nature speelse aard van Maine Coons en hun indrukwekkende jachtvaardigheden, terwijl het ook hun zeer intelligente geest activeert.

Beste speelgoed voor Maine Coon katten
Beste Speelgoed Voor Maine Coon Katten

Welk speelgoed moet u kopen voor uw Maine Coon kat?

De wereld is gek geworden van de Maine Coon kat, sinds hij in de 18e eeuw voor het eerst opdook in Wiscasset, Maine.

Met zo’n mysterieuze afkomst, voelen velen zich aangetrokken tot deze grote kat, vooral in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Japan.

Hoewel zijn geschiedenis een rol kan spelen, is het meer dan waarschijnlijk dat de Maine Coons immense schoonheid, ontzagwekkende persoonlijkheid, en zachte aard verantwoordelijk zijn voor het zo populair maken.

Maine Coons zijn de grootste gedomesticeerde kat ter wereld, afgezien van de Noorse Boskat. Hun omvang en karaktertrekken zijn werkelijk uniek.

Bijgevolg zal niet elk kattenspeeltje geschikt zijn voor de individuele behoeften van de Maine Coons.

Daarom is het bij de beslissing wat het beste speelgoed voor Maine Coon katten is, belangrijk om kattenspeelgoed te kiezen dat aan deze specifieke Maine Coon karaktereigenschappen voldoet:

 • Zeer intelligent
 • Speels karakter
 • Behoefte aan stimulatie
 • Grote fysieke bouw
 • Behoefte aan menselijke interactie
 • Liefde voor water
 • Grotere Jagers

Als je meer wilt weten over deze bijzondere karaktereigenschappen, klik dan hier.

Voor nu zal ik echter de top vijf beste speeltjes voor Maine Coon katten op een rijtje zetten, zodat je weet welke speeltjes populair zullen zijn bij jouw Maine Coon:

5 Beste Speelgoed Voor Maine Coon Katten:

1. Bergan Turbo Krabber
2. Petstages Toren van Sporen
3. Yeowww Catnip Banana Kattenspeeltje
4. SmartyKat Elektronische Beweging Kattenspeelgoed
5. Mibote 24 Stuks Kat en Kitten Assortiment Speelgoed

Wat vinden Maine Coon katten leuk om mee te spelen?

De 5 beste speeltjes voor Maine Coon katten zijn:

 1. Bergan Turbo Cat Scratcher
 2. Petstages Toren van Sporen
 3. Yeowww Catnip Banana Kattenspeeltje
 4. SmartyKat Elektronische Beweging Kattenspeelgoed
 5. Mibote 24 Stuks Kat en Kitten Assortiment Speelgoed

Als u haast heeft, klik dan op de link naar het kattenspeeltje waarin u het meest geïnteresseerd bent.

Duurzaam Kattenspeelgoed

Deze vijf speeltjes zijn zowel duurzaam, als spannend voor een Maine Coon kat.

1. Bergan Turbo Cat Scratcher

De Bergan Turbo Kattenkrabber is mijn absolute favoriete kattenspeeltje, en eerlijk gezegd het beste kattenspeeltje dat ik in lange tijd heb gekocht.

Het houdt onze Maine Coon eeuwenlang bezig, en ondanks dat hij er al jaren mee speelt, vertoont hij nog steeds geen tekenen van verveling!

Ik denk dat het succes van dit speeltje ligt in zijn eenvoud en multifunctionele gebruiksmogelijkheden. Katten houden ervan omdat het zowel plezier, spel en beweging biedt, als een handig krabvlak voor hen om hun natuurlijke instinctieve behoefte om te krabben te vervullen.

Als u de foto hierboven bekijkt, zult u zien dat de Turbo Scratcher een kanaal heeft rond de buitenkant, met de juiste afmetingen om een klein balletje in te laten passen en rond te rollen.

Dit appelleert aan de jachtlust van Maine Coons, omdat ze met de bal kunnen spelen, zoals ze met een levende prooi zouden doen, door er met hun neus tegenaan te duwen of er met hun enorme poten langs het kanaal op te kloppen.

De bal komt niet uit het kanaal, maar dat weerhoudt uw Coon er niet van het urenlang te proberen!

Ik deed een snelle controle voor u op Amazon en zag dat dit kattenspeeltje momenteel wordt aangeboden tegen een echt betaalbare prijs, dus mis de deal van de verkoper niet! Klik hier voor een snelle blik.

Voordat u zich naar Amazon haast, vergeet dan niet een van de verwisselbare krasblok pakketten te kopen.

Je Maine Coon gaat dit onderdeel van het speelgoed geweldig vinden, dus het is het beste om vervangende kussentjes bij de hand te hebben. Ze kunnen snel gekocht via deze link, bij Amazon, in een handige verpakking van twee pads.

Als je me niet gelooft, kijk dan naar deze schattige Maine Coon kitten die speelt met dit geweldige kattenspeeltje.

Beste speelgoed voor Maine Coon katten

2. Petstages Toren van Sporen

Het volgende beste speelgoed voor Maine Coon katten is de Petstages Toren van Sporen.

Ik hou van het eenvoudige concept van dit speeltje omdat het uw kat aanmoedigt om de drie ballen te aaien en te achtervolgen rond de cirkelvormige baan.

Dit speeltje biedt urenlang speelplezier voor uw Maine Coon, en is zo ontworpen dat geen enkele bal ooit zal ontsnappen aan de meerdere niveaus. Dus maak je geen zorgen meer dat je een bal kwijtraakt!

Dit speeltje helpt uw Maine Coon bij het oefenen en perfectioneren van hun instinctieve jachtvaardigheden, terwijl ze de ballen tikken en achtervolgen rond de cirkelvormige baan.

Maine Coons zijn gevoelig voor overgewicht, dus help ze de beweging te krijgen die ze nodig hebben door dit leuke speeltje voor ze te kopen.

Niet alleen zal het uw kat aanmoedigen om actiever te zijn, en meer te bewegen, maar het zal hen ook voorzien van dagelijkse mentale stimulatie die ze nodig hebben, om een fit en gezond leven te leiden.

Amazon doet momenteel een waanzinnige prijsverlaging op dit leuke, interactieve kattenspeeltje, dus mis het niet.

Sluit u aan bij de club van gelukkige Maine Coon eigenaren en katten, door uw kostbare Maine Coon kat te trakteren op dit gespecialiseerde kattenspeeltje. Klik hier om dit kattenspeeltje te bekijken.

De anti-slip pads, en het duurzame karakter, betekenen dat zelfs uw grotere Maine Coon het niet zal omstoten!

Kijk hoe deze kat met de toren speelt. Zijn pootreacties zijn niet van deze wereld.

3. Yeowww Catnip Banana Kattenspeeltje

De Yeowww Catnip Banana Kattenspeeltje zou eigenlijk op de 2e plaats moeten staan, want uw Maine Coon zal er helemaal gek van worden!

Het ziet er misschien niet bijzonder uit, maar laat je niet voor de gek houden. Alle katten houden van kattenkruid (niet alleen Maine Coons) en deze 100% handgemaakte banaan zit vol met het beste kattenkruid dat je ooit zult vinden. Het is zelfs biologisch geteeld voor de job!

De banaan is ongeveer 7 centimeter groot, en gebogen als een banaan, dus een ideale speelgrootte en vorm, zelfs voor de grootste Maine Coons.

Kijk hoe uw Maine Coon konijn de banaan in de lucht schopt, er dan snel op afstormt, hem grijpt en knuffelt. De jachtvaardigheden en snelle reacties van dit kattenras zijn echt indrukwekkend!

Tot slot, ik ben een beetje een veiligheidsfanaat, dus voordat ik mijn Maine Coon met iets laat spelen, controleer ik liever de veiligheidsgegevens. Ik ben blij te kunnen melden dat er geen pesticiden of chemicaliën zijn gebruikt bij de teelt.

De banaan bevat ook geen plastic stukjes, of katoenen vulstoffen, en is gemaakt van duurzame katoenen twill stof. De stof is ook geverfd met plantaardige en/of soja-gebaseerde ingrediënten die niet giftig en natuurlijk zijn.

Als u denkt dat dit een geweldig speeltje kan zijn voor uw Maine Coon kat, klik hier om te kijken uit de goedkope Amazon prijs. Dit speeltje biedt veel waar voor zijn geld en geeft uw Maine Coon een speeltje dat hun speelse nieuwsgierige aard inspireert.

Dit kattenspeeltje zou een geweldig kerstcadeau zijn voor uw Maine Coon. Bekijk deze video van een schattige kitten die speelt met hun Yeowww Catnip Banana Cat Toy, om te zien waarom.

Beste speelgoed voor Maine Coon katten – Yeowww Catnip Banana Cat Toy

Credit voor deze video gaat naar Youtube kanaal ‘Rachels Next Adventure’ (link hier).

4. SmartyKat Elektronische Beweging Kattenspeelgoed

De SmartyKat Elektronische Beweging Kattenspeelgoed is zo leuk dat zelfs u het lachen niet kunt weerstaan als uw Maine Coon rondspringt en probeert de prooi te vangen die onder het laken verborgen zit.

Bekend als de ‘Hot Pursuit‘ kattenspeelgoed, uw Maine Coons zeer intelligente hersenen zullen op de proef worden gesteld als ze kijken naar de lichtjes en de stok die onregelmatig bewegen onder de duurzame stof.

Ze zullen het niet kunnen laten om te proberen de verborgen prooi te vangen. En als ze te goed worden, verhoog dan gewoon de snelheid van de stok en de lichten, om ze meer uitdaging te geven!

Dit elektronische speelgoed is een echte winnaar in mijn boeken, omdat het uw grote Maine Coon kat aanmoedigt om te bewegen, terwijl het hen ook uren vermaak en mentale stimulatie biedt.

Wij kochten dit kattenspeeltje bij Amazon, en het was een geweldig koopje. Klik hier om een kijkje te nemen.

Ik hou er vooral van hoe dit kattenspeeltje ook baasjes intrigeert, waardoor ze hun ‘gentle giants’ ermee willen zien spelen.

Maine Coons zijn ongelooflijk sociaal, dus ze zullen het leuk vinden dat hun baasjes tijd met hen doorbrengen, en u zult snel onder de indruk zijn van uw Maine Coons natuurlijke jacht-, vang- en springvaardigheden.

Kijk hoe deze kat plezier heeft met hun ‘Hot Pursuit’ verborgen prooi kattenspeeltje.

SmartyKat ‘Hot Pursuit’ Elektronisch Kattenspeelgoed

Credit voor deze video gaat naar Youtube kanaal ‘TTPM Pet Toys & Gear Reviews (link hier).

5. Mibote 30 Stuks Cat & Kitten Assortiment Speelgoed

Last, but not least is de Mibote 24 Stuks Cat & Kitten Assortiment Speelgoed selectie, die zeker niet onderschat mag worden, noch over het hoofd gezien als u een oudere Maine Coon kat bezit.

Deze grote bundel kattenspeelgoed biedt een breed scala aan activiteiten, die uw Maine Coon aanmoedigen om actief te blijven, terwijl ze ook hun intelligente hersenen, en speelse aard stimuleren.

Met zo veel speelgoed om mee te spelen, zou ik u aanraden om het aantal speeltjes per keer te beperken, omdat het uw Maine Coon kan overweldigen!

Maine Coons brengen graag tijd door met hun baasjes. Het is een bijzonder sociaal kattenras, dat er de voorkeur aan geeft om het grootste deel van de dag in de buurt van zijn gezin te blijven, in plaats van zich afzijdig te houden.

Het mooie van deze speelgoedselectie is dat eigenaren op elk moment met hun Maine Coons kunnen spelen en interageren. Er zijn zoveel verschillende speeltjes om uit te kiezen, en ze stimuleren allemaal op de een of andere manier de geest van uw kat.

Wij kochten deze kattenspeelset voor onze Maine Coon vele jaren geleden, en hij speelt er nog regelmatig mee.

Zijn favoriete speeltje is de vis! Je kunt deze set nog steeds kopen op Amazon, waaruit blijkt hoe populair hij is bij katten van alle rassen. Hier is de link als u een set wilt hebben.

Voordat u gaat, hier is een snelle video van onze Maine Coon, genaamd ‘Pippin’, spelend met zijn blauwe vis.

Beste speelgoed voor Maine Coon katten – ‘Pippin’ speelt met zijn vis

Credit voor deze video gaat naar mijn eigen Youtube kanaal: ‘Maine Coon Central‘.

Hier is de link naar mijn Youtube kanaal, als je geïnteresseerd bent in het bekijken van meer video’s van onze Maine Coon, genaamd ‘Pippin’. Of, als u meer wilt horen over Maine Coon kenmerken en gedrag.

Hoe een Maine Coon kat te vermaken

Maine Coon katten staan bekend als uiterst vriendelijk, liefdevol, speels en gezellig.

Ze brengen graag tijd door met mensen, ofwel rustend naast hun voeten, met een knuffel, of interactie met hun familie via spel, of praten.

Er zijn een paar belangrijke dingen te overwegen, met betrekking tot de unieke behoeften van Maine Coon rassen.

a) Sociale interactie

Als u een Maine Coon kat bezit, moet u ervoor zorgen dat u geen lange periodes (d.w.z. dagen/weken) van huis bent, zelfs als u een kattenoppas op ze laat passen.

Hoewel dit ras zeer gehard, onafhankelijk en aanpasbaar is, is hun behoefte aan sociale interactie reëel.

Ze worden eenzaam, en missen het echt om hun menselijke familie om zich heen te hebben.

b) Speeltijd

Dit specifieke kattenras staat erom bekend dat het erg speels is, vooral als kitten.

Ze zijn echter uniek, omdat deze speelse aard tot laat in hun volwassen leven voortduurt, in tegenstelling tot veel andere kattenrassen.

Hun zeer intelligente geest betekent ook dat ze regelmatig mentale stimulatie nodig hebben. Als die stimulatie uitblijft, komt het welzijn van uw Maine Coon in gevaar.

Om in de behoeften van de Maine Coons te voorzien, moeten eigenaren tijd maken om dagelijks met hun kat te spelen.

Er is een breed scala aan kattenspeelgoed dat u kunt gebruiken om met uw Coon te spelen, wat voor zowel eigenaar als kat leuk kan zijn om naar te kijken en mee te spelen.

Als u slechts één van de aanbevolen kattenspeeltjes koopt, maak er dan de Bergan Turbo Cat Scratcher (link hier), want dit speeltje biedt urenlang speelplezier, stimuleert uw kat mentaal en stelt hem ook in staat zijn klauwen te verzorgen (een essentiële instinctieve behoefte).

Zowel eigenaar als kat hebben baat bij regelmatige speeltijd, want katten hebben een kalmerende invloed op mensen en helpen hun stressniveau te verlagen.

De Maine Coon krijgt ook de mentale en sociale interactie die ze nodig hebben. En, een extra bonus is dat speeltijd helpt bij het opbouwen van een sterke band tussen de Maine Coon en zijn eigenaar.

c) Lichaamsbeweging

Deze prachtige grote katten zijn gevoelig voor obesitas, dus het is essentieel dat u uw Maine Coon kat speelgoed koopt dat hen aanmoedigt om dagelijks te bewegen. Beweging is de sleutel voor dit specifieke kattenras.

Een gemakkelijke manier om uw Maine Coon aan te moedigen om te bewegen, is door ze een extra grote kattentoren te kopen.

De standaard kattenbomen zullen nooit volstaan, omdat Maine Coons ze snel ontgroeien. Ik vind deze Maine Coon kat bomen (verkrijgbaar op Amazon) perfect voor mijn Maine Coon, omdat het mijn kat aanmoedigt om op en neer te springen op de platforms. Katten houden er ook van om hoog te zitten en hun territorium te overzien, en deze kattentoren voldoet echt aan deze instinctieve behoefte.

Tenslotte zijn kattentorens zoals deze gebouwd met krabpalen inbegrepen, wat tegemoet komt aan uw Maine Coons fundamentele behoefte om hun klauwen te verzorgen.

Conclusie

De kattenspeelgoedmarkt zit boordevol opties, sommige goed, en sommige slecht.

Het belangrijkste om te onthouden met betrekking tot uw Maine Coon kat is echter dat veel van de geadverteerde speeltjes gewoon niet voldoen aan de unieke behoeften van uw raskat.

Om ervoor te zorgen dat uw Coon de beweging, mentale stimulatie en sociale interactie krijgt die ze nodig hebben om te gedijen, koopt u uw kattenspeelgoed met zorg.

U kunt niet zomaar elk oud kattenspeeltje voor uw Maine Coon kopen, want veel speeltjes zijn niet afgestemd op de unieke behoeften van uw Maine Coon.

Ze zullen waarschijnlijk ook gemakkelijk kapot gaan door de pure kracht en speelsheid van uw grote kat. U zult er misschien van opkijken hoe sterk uw kat is!

Met dit in gedachten, overweeg de aanschaf van een (of alle) van de 5 beste speeltjes voor Maine Coon katten die ik in detail heb besproken, hierboven.

Dit zijn artikelen van hoge kwaliteit, tegen betaalbare prijzen. Ze zijn ook een gemakkelijke manier om uw Maine Coon dagelijks te laten bewegen, terwijl ze ook hun zeer intelligente geest mentaal stimuleren.

Klik hier om terug te gaan naar mijn lijst van ‘5 beste speelgoed voor Maine Coon katten‘.

Plaats een reactie