20+ Vragen die je moet stellen bij het kopen van een Maine Coon kitten

Als u op weg bent om een Maine Coon eigenaar te worden, zijn er tal van vragen die u moet stellen bij het kopen van een Maine Coon kitten.

De vragen zijn bedoeld om de reputatie van de fokker te evalueren en u te helpen alles te begrijpen wat u moet weten over het opvoeden van een Maine Coon kat.

Gelukkig zijn gerenommeerde fokkers altijd bereid om uw vragen te beantwoorden en advies te geven om u te helpen een Maine Coon kitten te krijgen dat aan uw eisen voldoet.

Terwijl veel kopers zich richten op het prijskaartje, moet u vragen stellen over de gezondheid van de ouders en de kittens. Vraag naar kittens van vorige nestjes, de nesten die de poes heeft voortgebracht, veterinaire controles, kitten vaccinaties geschiedenis, kittens socialisatie, de gezondheid van fokkatten, stamboom papierwerk, en microchippen. Vraag ook naar recensies.

Het kopen van een Maine Coon kitten is een grote verantwoordelijkheid, die een diepgaand inzicht vereist in hoe het Maine Coon kitten dat u op het punt staat te kopen, werd verzorgd. Maine Coons zijn winterharde en gezonde katten, maar altijd vatbaar voor genetische en erfelijke ziekten, die u ook moet controleren.

Als u serieus overweegt een Maine Coon kitten te kopen, zal deze gids verschillende zaken belichten die u met de fokker moet bespreken om er zeker van te zijn dat u een gezonde katachtige krijgt.

Vragen die u moet stellen bij het kopen van een Maine Coon kitten

Het kopen van een Maine Coon is een serieuze beslissing die tijd, langdurig onderzoek en een gezond instinct vergt. Daarom kan het kopen van een Maine Coon kitten een beetje een mijnenveld zijn.

Maine Coons zijn een vriendelijk, harig en ongelooflijk intelligent kattenras dat door veel dierenliefhebbers wordt gekozen omdat ze zich goed kunnen aanpassen en goed overweg kunnen met de meeste andere huisdieren.

Ze hebben ook unieke, beminnelijke persoonlijkheden plus super lange en mooie vachten. Om deze redenen zijn Maine Coon katten een van de populairste kattenrassen en blijven ze een steeds grotere populariteit genieten.

Als een van de meest gewilde kattenrassen, hebben Maine Coon kittens premium prijskaartjes.

Gemiddeld kost een rasechte Maine Coon kat van een gerenommeerde fokker ongeveer $1000, en de kosten houden hier niet op. Inderdaad, de hogere initiële kosten laten zien hoe hoog de onderhoudskosten ook kunnen zijn.

Als u een Maine Coon kitten koopt voor de eerste keer, is het de moeite waard op te merken dat er risico’s verbonden zijn aan het kopen van deze geweldige familie huisdieren.

Terwijl Maine Coon kittens veel vreugde brengen in uw gezin, dankzij hun amusante en nieuwsgierige persoonlijkheden, wilt u geen kitten mee naar huis nemen dat u niet bent toegerust om voor te zorgen. Dat is waarom je ultra-voorzichtig moet zijn bij de aankoop/adoptie.

Door de fokker zoveel mogelijk vragen te stellen over de kittens en hun ouders, krijgt u inzicht in hoe er voor hen is gezorgd. Hier is een lijst van goedgekeurde geregistreerde Maine Coon kattenfokkers in de VS, per staat.

Gezien het feit dat Maine Coon kittens de neiging hebben om sommige persoonlijkheidskenmerken van de ouders te erven, is het ook goed om de ouders te ontmoeten en te zien of jullie allemaal vibe. Hier zijn de meest voorkomende Maine Coon persoonlijkheidskenmerken.

Met Maine Coons, is er altijd een risico van genetische en erfelijke ziekten. Om deze reden, voor het kopen, zelfs wanneer het omgaan met een gerenommeerde fokker, zorg ervoor dat ze getest de ouders voor:

 • Heupdysplasie (HD)
 • Hypertrofische Cardiomyopathie (HCM)

Om alle twijfels weg te nemen, kunt u verder de gezondheidsgegevens van de ouders controleren op eventuele problemen die aan kittens kunnen worden doorgegeven, zoals PKD en FIV.

Een gerenommeerde fokker zou je moeten toestaan om de gezondheidsgegevens van het Maine Coon kitten door te nemen en zoveel mogelijk vragen te stellen over het kitten, de ouders, en de fokomstandigheden.

Het stellen van vragen zal helpen om alle feiten over uw potentiële Maine Coon te krijgen voordat u het mee naar huis neemt. Vragen kunnen ook achtertuin fokkers afschrikken.

Met dat alles in gedachten, is hier waar u op moet letten bij het kopen van een Maine Coon kitten en de vragen die u moet stellen.

Kitten Vaccinatie Geschiedenis

Hier zijn enkele belangrijke vragen die u uw Maine Coon fokker kunt stellen over de vaccinatiegeschiedenis van het kitten:

 • Wanneer is het kitten geboren?
 • Heeft het kitten vaccins gekregen?
 • Welke vaccins heeft het kitten gekregen?
 • Voor welke inentingen en boosters moet ik zorgen?

Rasechte Maine Coon kittens staan bekend om hun enorme prijskaartjes. Bekijk de laatste Maine Coon kitten prijzen, hier.

De prijs weerspiegelt het feit dat gerenommeerde fokkers betalen voor de eerste inentingen, hun kittens registreren en betalen voor de genetische screening van hun fokkatten.

Voordat u een Maine Coon Kitten koopt, wilt u er zeker van zijn dat de katachtige de relevante vaccins (FVRCP en rabiës) voor hun leeftijd heeft gekregen.

Net als andere rassen zijn Maine Coon katten kwetsbaar voor bacteriële en virale infecties, die te voorkomen zijn door vaccinatie, zoals:

 • Enteritis
 • Calicivirus
 • Hondsdolheid
 • Rhinotracheitis
 • Panleukopenia

In dit verband worden Maine Coon kittens op de leeftijd van 9-12 weken gevaccineerd ter bescherming tegen en verlaging van het risico van het oplopen van deze ziekten (Bron 1).

Als uw Maine Coon kitten waarschijnlijk in contact zal komen met andere katten of tijd buiten zal doorbrengen, kunt u het beste een kitten overwegen dat ook Feline Leukemie Virus (FeLV) heeft gekregen.

Door de fokker vragen te stellen over de vaccinatiegeschiedenis van het Maine Coon kitten, krijgt u inzicht in hoe de katachtige immuun is voor mogelijk dodelijke ziekten.

Naast het bespreken van de vaccinatiegeschiedenis van het kitten, moet de fokker u ook zijn vaccinatiegegevens verstrekken.

Hoewel verschillende dierenartsen verschillende meningen hebben over welke inentingen nodig zijn voor een jong Maine Coon kitten, zijn de basisvaccinaties een absolute must. Het verkrijgen van een vaccinatieboekje is handig wanneer u uw eigen dierenarts raadpleegt zodra u de nieuwe eigenaar wordt.

Dat gezegd hebbende, zorg ervoor dat de set papier die je van de fokker krijgt een kopie bevat van een volledig ingevuld vaccinatiecertificaat.

Veterinaire Controles

Hier zijn enkele belangrijke vragen die u uw Maine Coon fokker moet stellen, met betrekking tot de veterinaire controles van het kitten:

 • Is het kitten gezien door een dierenarts voor een gezondheidscontrole?
 • Heeft het kitten een schone gezondheidsverklaring van een gekwalificeerde dierenarts? Is het onderzocht en gezond verklaard door een dierenarts?
 • Heeft het kitten gezondheidsproblemen gehad?
 • Heeft het kitten medicijnen gehad?
 • Zijn de kittens behandeld tegen wormen?
 • Heeft het kitten speciale medische zorg nodig?
 • Is het kitten ontwormd?

Maine Coons zijn ongelooflijk winterharde en gezonde katten. Dit betekent echter niet dat ze volledig immuun zijn voor gezondheidsproblemen. Dit zijn de ‘Top 7 Maine Coon Gezondheidsproblemenom bewust van te zijn.

Om deze reden, voordat u een Maine Coon kitten koopt, wilt u ook bevestigen dat het kitten is verzorgd door een gekwalificeerde dierenarts. U moet vragen stellen die alles onthullen, van het dieet van het kitten tot hun leefomstandigheden.

Normaal gesproken zijn Maine Coon kittens en volwassen katten gevoelig voor obesitas.

U wilt weten of het kitten obesitas of andere onaangename gezondheidsaandoeningen kan hebben gekregen als gevolg van overvoeding.

U moet met de fokker bespreken welk voer het kitten kreeg en of de Maine Coon voldoende mentale stimulatie en lichamelijke activiteit kreeg die het nodig heeft om gelukkig en gezond te blijven.

Alle raszuivere Maine Coon kittens kunnen mogelijk gezondheidsproblemen erven. Overweeg daarom om de gezondheid van het kitten met de fokker te bespreken. Als de Maine Coon kitten gezondheidsproblemen heeft, vraag naar mogelijke medische rekeningen en zorg ervoor dat deze zijn voldaan voordat u de Maine Coon koopt of adopteert.

Belangrijk is dat het Maine Coon kitten door een gekwalificeerde dierenarts is onderzocht en gezond is verklaard voordat u het mee naar huis kunt nemen. Net als bij vaccinatie, moet de fokker u de gezondheidsgegevens van het kitten geven.

Als u twijfelt aan de gegevens die u van de fokker krijgt, vraag dan het telefoonnummer op van de dierenarts die het Maine Coon kitten heeft verzorgd en controleer zijn medische geschiedenis.

Fokkatten Screening

Het is van vitaal belang om zo veel mogelijk te weten over het fokken van Maine Coons.

Hier zijn enkele vragen die u de fokker zou moeten stellen:

 • Zijn de fokkatten gescreend op medische en gezondheidsproblemen?
 • Welke gezondheidsproblemen werden gescreend?
 • Zijn er dossiers waaruit blijkt dat er gescreend is?
 • Is er een geschiedenis van gelukkige en gezonde kittens van een bepaald ouderpaar?
 • Hoe gaat het met de kittens uit het vorige nest?
 • Is het kitten uit het eerste nest?

Hoewel Maine Coon katten over het algemeen gezond zijn, kunnen ze genetische ziekten erven, die hun leven kunnen verkorten, hun mobiliteit verminderen, of pijn veroorzaken.

Gerenommeerde fokkers laten meestal hun fok Maine Coon katten testen, en zij zullen bereid zijn bewijs van screening met kopers te delen, soms zelfs voordat kopers naar de screening resultaten vragen.

Op zijn minst moet de fokker, vóór het fokken, de Maine Coons laten screenen op:

Hypertrofische cardiomyopathie is de meest voorkomende hartziekte bij Maine Coon katten, en elke Maine Coon met dit erfelijke probleem moet uit het fokprogramma worden verwijderd.

Lees meer over dit Maine Coon gezondheidsprobleem in mijn artikel ‘Hypertrofische Cardiomyopathie‘.

In dit verband is elke fokker die beweert HCM-vrije lijnen te hebben, waarschijnlijk een achtertuinfokker en moet worden vermeden.

Heupdysplasie is ook een andere erfelijke aandoening die moet worden gescreend. Of het nu mild of ernstig is, de aandoening kan erfelijk zijn en leiden tot kreupelheid. Dit gezegd zijnde, moet een orthopedisch dierenarts röntgenfoto’s maken van Maine Coon katten en ze beoordelen.

Spinale musculaire atrofie (SMA), een aandoening die wordt gekenmerkt door het afsterven van ruggenmergneuronen die de rompspieren en skeletspieren van de ledematen activeren, veroorzaakt spierzwakte en -degeneratie wanneer zij op generatie wordt doorgegeven.

Hoewel niet bekend is dat de aandoening pijn veroorzaakt, moeten fokkers Maine Coon katten screenen op de aandoening. Een DNA test kan helpen bij het identificeren van kittens die SMA hebben geërfd van fokkatten (bron 1).

Andere genetische predisposities die gescreend moeten worden zijn onder andere:

Voordat u tot aanschaf overgaat, moet u eerst vragen stellen over HCM, PKD, SMA, en HD. Dit zijn allemaal erfelijke medische en gezondheidsaandoeningen waarvan niemand zou willen dat zijn Maine Coon kat ze heeft.

Neutratie

Neutratie en sterilisatie zijn belangrijke aspecten om te overwegen bij de aanschaf van een Maine Coon kitten.

Zorg ervoor dat u deze vragen stelt:

 • Hoe zit het met steriliseren/steriliseren?
 • Wordt het kitten gesteriliseerd/gesteriliseerd?
 • Is er een adoptiecontract?
 • Bevat het contract van de fokker een gezondheidsgarantie?

Ongesteriliseerde Maine Coon katers kunnen erg moeilijk zijn als binnenkat. Zo is het ook met ongesteriliseerde Maine Coon poezen. Uw Maine Coon kat zal ongewenst gedrag vertonen, voornamelijk omdat hij de roep van het wild aanvoelt.

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom de meeste Maine Coon kattenfokkers jonge kittens castreren voordat ze naar hun huis vertrekken. Lees mijn artikel ‘De beste leeftijd om een Maine Coon kitten te castrerenvoor meer informatie.

Neutratie heeft ook het voordeel dat het de kans op teelbalkanker bij uw Maine Coon kat verkleint, terwijl het risico op prostaatproblemen afneemt.

Aan de andere kant, vrouwelijke Maine Coons steriliseren kan:

 • Baarmoeder infecties helpen voorkomen
 • Baarmoederkanker helpen voorkomen
 • Vermindert het risico op borstkanker

Een gerenommeerde fokker zal een uitgebreid contract hebben dat u moet doornemen en ondertekenen voordat u het kitten meeneemt. Het is vrij standaard voor een adoptiecontract om te bepalen wanneer de sterilisatie moet plaatsvinden.

Adoptiecontracten van gerenommeerde fokkers zullen ook een gezondheidsgarantie bevatten, waaruit de wens van de fokker blijkt om de gezondste Maine Coon katten voort te brengen. Deze garantie is vaak afhankelijk van sterilisatie, een voedingsprogramma, en het binnenshuis houden van de katachtige, of zoals aangegeven door de fokker.

Gezondheid van fokkatten

Hier zijn enkele belangrijke vragen om te stellen aan de Maine Coon fokker, over de fokkatten:

 • Hoe vaak worden de fokkatten onderzocht op mogelijke medische en gezondheidsproblemen?
 • Wanneer zijn de fokkatten voor het laatst door een dierenarts gecontroleerd?
 • Is één van de fokkatten ziek geworden tijdens de fokperiode?

De meeste Maine Coon fokkers besteden veel zorg aan hun fokkatten om er zeker van te zijn dat ze de gezondst mogelijke kittens voortbrengen. Naast het screenen op gezondheidsproblemen die kunnen worden doorgegeven aan kittens, creëren fokkers leefbare en comfortabele omstandigheden voor volwassen Maine Coons om te fokken.

Al met al, voordat u een Maine Coon kitten koopt, moet u niet aarzelen om te vragen naar de gezondheid van fokkatten. Doorgaans moeten de fokkatten gevaccineerd zijn, gezond, en vrij van wormen en parasieten.

Als de fokkater uit een ander kamp komt, moet de fokker kunnen aantonen dat de kater gezond is en vrij van ziektes.

Het is ook goed om na te gaan of de fokkatten geen besmettelijke of aangeboren ziekten hebben gehad. En als dat wel het geval was, vraag dan hoe de ziekten werden verholpen.

Microchippen

Enkele snelle vragen om te stellen zijn als volgt:

 • Is het kitten gechipt?
 • Is microchippen nodig als Maine Coon kittens binnenshuis blijven?

Als je nieuw bent met het houden van huisdieren, is microchippen het implanteren van een microchip onder de huid van een huisdier, in dit geval, je Maine Coon kitten, als een middel voor identificatie.

De microchip is heel klein – ongeveer zo groot als een rijstkorrel – en is een identificatiemiddel met een unieke ID die u kunt gebruiken om uw katachtige te identificeren.

Microchippen kan handig zijn bij het opsporen van uw Maine Coon kitten mocht de katachtige verdwalen.

Een meerderheid van gerenommeerde Maine Coon fokkers implanteren de microchip in de Maine Coon kittens voordat ze naar huis vertrekken. Controleer daarom, voordat u een kitten van een fokker koopt, of de katachtige een microchip heeft.

Zorg er ook voor dat het microchipnummer wordt opgenomen in het register van de microchipdatabank, samen met uw gegevens en die van het kitten.

Stamboom papierwerk

Alle geregistreerde raszuivere Maine Coon kittens worden geleverd met stamboom papierwerk, als bewijs van hun stamboom status.

Hier zijn enkele belangrijke vragen om te stellen:

 • Is het kitten een raszuivere Maine Coon?
 • Heeft het katje papier?

Alle raszuivere Maine Coon katten moeten geregistreerd zijn en registratiepapieren worden afgegeven door het Maine Coon katten register.

Gewoonlijk bewijst stamboompapierwerk dat een kitten reeds geregistreerd is bij een bestuursorgaan voor Maine Coon katten en gefokt is door twee actief geregistreerde raskatten Maine Coon.

Verantwoordelijke en gerenommeerde fokkers met het welzijn van hun Maine Coons als hun belangrijkste zorg in elk opzicht zullen alle kittens hebben geregistreerd. Zij zullen ook stamboompapieren verstrekken op verzoek of zelfs voordat de koper daarom vraagt.

Het vragen naar stamboompapieren is een van de beste manieren om achtertuinfokkers ff te weren.

Aantal nesten

Het is belangrijk het aantal nesten te kennen dat de fokkoninginnen voortbrengen.

Hier zijn enkele vragen die u aan uw Maine Coon fokker kunt stellen, voordat u een Maine Coon kitten koopt:

 • Hoeveel nesten heeft de poes voortgebracht
 • Hoeveel nesten produceert de koningin per jaar?
 • Hoeveel kittens zaten er in het nest?
 • Heeft het paar al eerder een nestje voortgebracht?

Zijn er foto’s van de kittens met de moeder en de rest van het nest?

Of u nu een doorgewinterde dierenvriend bent of voor de eerste keer een Maine Coon kitten koopt, de grootste fout die u kunt maken is het online kopen van een kitten. Dit komt omdat u de echtheid van wat u koopt niet kunt bewijzen.

Ten eerste, een verantwoordelijke cattery zou hun poes alleen moeten laten produceren SLECHTS 1 nest per jaar of langer om de gezondheid van de koningin niet in gevaar te brengen. Natuurlijk, net als mensen, moeten ze rusten tussen de nesten.

Het zal het beste zijn als de door u gekozen fokker bewijs heeft van hoe de fokkatten kittens hebben voortgebracht. Betrouwbare bewijzen zijn data, tussenpozen, en foto’s van de moeder(s) met nesten.

Tenzij er verslagen zijn van de rest van de kittens in het verkochte nest, moet de fokker u de moeder met het nest laten zien en u in staat stellen met hen te interageren.

Het hele nest ontmoeten zal helpen verzekeren dat de erfenis van het kitten gezond is en een hint geven over welke eigenschappen ze kunnen hebben.

Als een van de kittens in het nest ziekelijk of nerveus lijkt, moet u nog eens goed nadenken voordat u tot aankoop overgaat.

Kittens Socialisatie

Het is van cruciaal belang voor Maine Coon kittens om correct gesocialiseerd te worden, dus zorg ervoor dat je deze vragen stelt:

 • Is het kitten gesocialiseerd?
 • Is het kitten in de buurt van andere katten geweest?
 • Is het kitten bij veel mensen in de buurt geweest?

Hoewel Maine Coon katten bekend staan als liefdevolle en gezellige wezens met fantastische easy-going persoonlijkheden, hangt een groot deel van hun persoonlijkheid af van hoe ze zijn gesocialiseerd tijdens de eerste paar weken van hun leven.

Het spreekt vanzelf dat Maine Coon kittens die blootgesteld worden aan een grote verscheidenheid van activiteiten en stimulatie, goed voorbereid zijn om in de echte wereld te staan. Daarom moet u vragen naar hoe goed het kitten gesocialiseerd is, voordat u tot aankoop overgaat.

Typisch bestaat een goede socialisatie uit goede ervaringen van het kitten met andere kittens en mensen van verschillende leeftijden en grootte.

Het zal beter zijn als het kitten in een omgeving is geweest met andere huisdieren zoals honden en een verscheidenheid aan normale geluiden.

Fokker Reputatie

In een ideale wereld zouden er geen slechte fokkers zijn (achtertuin Maine Coon fokkers). Maar, helaas, mensen hebben verschillende motivaties en motieven voor het fokken van Maine Coons.

Zelfs na het stellen van vragen over het kitten en hoe het is opgevoed, wil je nog steeds de geloofwaardigheid van de fokker vaststellen.

Om te beginnen zal een gerenommeerde Maine Coon kattenfokker al uw vragen uitvoerig beantwoorden en verder gaan om essentiële aspecten uit te leggen die u misschien niet had gevraagd. De fokker zal u zelfs graag bij hem thuis uitnodigen om de kittens te bekijken.

Verre van u te engageren en uw vragen te beantwoorden, zou een gerenommeerde fokker positieve recensies van vorige klanten moeten hebben. De meeste cattery’s hebben websites waar ze alles updaten over wat hun klanten en prospects moeten weten, inclusief positieve en negatieve beoordelingen van klanten.

Het lezen van de beoordelingen zal u helpen de cattery beter te begrijpen.

De fokker van uw keuze moet geaccrediteerd en geregistreerd zijn bij een erkende Maine Coon Cat fokkersvereniging. De twee belangrijkste verenigingen zijn:

 • Cat Fancier Association (CFA)
 • De internationale kattenvereniging (TICA)

Hoe identificeer je een Maine Coon kitten?

De toename van het aantal achtertuin fokkers maakt het een hele uitdaging om een raszuiver Maine Coon kitten te vinden.

Gelukkig zijn er bepaalde kenmerken die geassocieerd worden met Maine Coons die u kunnen helpen een rashond Maine Coon kitten te identificeren.

Hier zijn enkele belangrijke manieren om te zien of een kitten een Maine Coon is:

1. Lichaamsbouw

Een belangrijk lichamelijk kenmerk dat raszuivere Maine Coon kittens onderscheidt is hun lichaamsbouw.

Typisch, Maine Coon kittens hebben rechthoekige, gespierd ogende lichaamsvormen. Ze hebben ook een brede borst en een lang torso.

Bovendien hebben hun lichamen de neiging proportioneel te zijn, wat betekent dat een kitten waarvan het lichaam meer benadrukte delen lijkt te hebben, waarschijnlijk geen rashond Maine Coon kitten is.

Ten slotte, wat lichaamsbouw betreft, lijken raszuivere Maine Coon kittens visueel langer te zijn dan “normale” kattenrassen.

Lees mijn volledige gids over ‘Hoe identificeer je een Maine Coon kitten‘.

2. Maat

Hoewel Maine Coon katten bekend staan om hun langzame groei, blijven ze behoren tot de grootste gedomesticeerde kattenrassen ter wereld.

Laat je echter niet misleiden door hun trage groeisnelheid. Rasechte Maine Coon kittens zullen zichtbaar groter zijn dan de gemiddelde kittens van andere rassen.

Meer informatie over hoe groot een Maine Coon kat wordt, in mijn nuttige artikel.

3. Lange borstelige staart

Maine Coon kittens zijn gemakkelijk te herkennen dankzij hun lange borstelige staart. Sommige kittens hebben ook een zwart gekleurde ring aan het eind van de staart.

Zijn Maine Coons eigenlijk deels wasbeer? Ontdek het door hier te klikken.

4. Grote Oren

Net als volwassen Maine Coons hebben veel stamboom Maine Coon kittens grote lynx-achtige oren, die je gemakkelijk kunt herkennen.

Hebben alle Maine Coon kittens echter lynx punten? Klik hier om erachter te komen!

Dat gezegd hebbende, controleer voordat u tot aankoop overgaat of het kitten dat u overweegt grote oren heeft die naar een punt toelopen.

5. Grote poten

Een ander kenmerk van Maine Coon kittens zijn de grote poten die opvallen.

In dit opzicht, als de poten van de katachtige die u overweegt zijn van standaard grootte, is de kans groot, dat het geen Maine Coon kitten is.

Er zitten ook plukjes haar over de pootjes van Maine Coon kittens.

6. Lang, ruig haar

Maine Coon kittens kunnen ook gemakkelijk worden geïdentificeerd omdat ze meestal een weelderige, dikke vacht hebben.

In tegenstelling tot volwassen Maine Coons met aanzienlijk lang haar, hebben kittens een middellange, dikke vacht.

Nog steeds, op vacht, hebben raszuivere Maine Coon kittens een ruche van haar rond de nek, die lijkt op de manen van de leeuw.

7. Ogen

Hoewel niet gemakkelijk te zien voor nieuwe eigenaren, hebben Maine Coon kittens licht afgeronde ogen.

Lees mijn complete gids voor Maine Coon Eyes, zodat u weet waar u op moet letten bij dat schattig ogende katje dat u overweegt te kopen.

Hoe kies je een Maine Coon kitten

Wanneer u op zoek bent naar een Maine Coon kitten, wilt u er zeker van zijn dat u koopt van een gerenommeerde en geregistreerde fokker. Hier is een lijst van geregistreerde Maine Coon fokkers.

Gelukkig hebben veel cattery’s websites waar ze klanten en prospects op de hoogte houden wanneer ze kittens hebben die klaar zijn voor aankoop.

Open je browser en zoek naar een Maine Coon kitten bij mij in de buurt, en het zal relevante resultaten opleveren. In de lawaaierige internetruimte, zult u een achtenswaardige fokker moeten identificeren.

U kunt een bezoek brengen aan het fokhuis van uw gekozen lokale fokker en hen vragen om accreditatie geloofsbrieven te overleggen. Hoewel het neerkomt op persoonlijke voorkeur, zal de beste plaatselijke fokker op uw verzoek een registratiebewijs en andere bewijzen overleggen.

Is het legaal om een Maine Coon kat te bezitten?

Het is legaal om een Maine Coon kat te bezitten in de meeste delen van de wereld. Hoewel hun grote omvang niets verandert aan hun status en mandaatbeperkingen, is het absoluut noodzakelijk om de relevante autoriteiten te raadplegen.

Al met al, als er al geregistreerde fokkers in uw omgeving zijn, is het een no-brainer dat het bezit van een Maine Coon legaal is.

Lees onze volledige gids ‘Zijn Maine Coon Katten Legaal‘.

Gids voor het bezitten van een Maine Coon kat

Het nemen van een Maine Coon kat is een grote verantwoordelijkheid en de verzorging ervan vereist toewijding.

Als je voor het eerst een eigenaar neemt, zijn hier manieren om voor je Maine Coon kat te zorgen:

 • Geef uw Maine Coon te eten voedzaam voedsel 2-4 keer per dag
 • Voorzie uw kat van schoon, vers water
 • Poetsen en borstelen uw Maine Coon kat 2-3 keer per week
 • Speel met de Maine Coon kat en geef haar voldoende beweging, liefst elke dag
 • Breng tijd door met uw Maine Coon kat
 • Bezoek regelmatig de dierenarts en laat uw kat controleren
 • Laat uw kat steriliseren of castreren
 • Voorzie uw Maine Coon kat van speelgoed, krabpalen, en extra grote kattenboom voor stimulatie en lichaamsbeweging
 • Trim de klauwen van uw Maine Coon
 • Borstel uw Maine Coon’s tanden
 • Maak de oren van je Maine Coon schoon en doe haar in bad als dat nodig is.

Dingen die je moet weten voordat je een Maine Coon neemt

Als je voor de eerste keer een Maine Coon Katten bezit, zijn er een paar dingen die je moet weten over Maine Coons voordat je er een in huis haalt.

Hier is een stukje van wat je moet weten:

 • Twee Maine Coons zijn beter dan één
 • Maine Coons houden van water
 • Maine Coons zijn speels en gaan graag wandelen – ze hebben een hondachtige instelling.
 • Maine Coons kunnen gezondheidsproblemen hebben
 • Maine Coons moeten verzekerd zijn
 • Maine Coons verharen vacht
 • Maine Coons zijn kwetsbaar voor gebitsproblemen
 • Maine Coons zijn aanzienlijk groot

Conclusie

Hoewel het kopen van een Maine Coon kitten overweldigend kan klinken, hoeft het niet erg moeilijk te zijn. Het belangrijkste is om een fokker met een goede reputatie te kiezen.

U kunt om een aanwijzing vragen van een gekwalificeerde dierenarts, omdat zij hoogstwaarschijnlijk kittens van verschillende fokkers hebben ingeënt en onderzocht.

Het stellen van Maine Coon vragen is van vitaal belang bij het beoordelen van de geloofwaardigheid van een fokker en het begrijpen hoe het kitten dat u koopt is opgevoed.

Hopelijk heeft u na het lezen van dit bericht inzicht gekregen in vragen die u moet stellen bij het kopen van een Maine Coon kitten.

Voordat je gaat, zorg ervoor dat je mijn ‘Complete gids voor het kopen van een Maine Coon kat‘.

Gerelateerde vragen

Moet ik een Maine Coon Quiz nemen?

Er zijn veel nuttige quizzen online die u helpen beslissen of een Maine Coon kitten een goede keuze zou zijn voor uw gezin.

Verharen Maine Coon katten slecht?

Hoewel ze bekend staan om hun zeer lange, weelderige, dikke vacht, verharen Maine Coon Katten niet veel.

Plaats een reactie