10 plaatsen om gratis Maine Coon kittens te vinden

Als je gevallen bent voor een van deze pluizige langharige katten en wanhopig bent om je eigen Maine Coon kittens gratis in handen te krijgen, dan ben je hier aan het juiste adres.

Maine Coon kittens zijn in hoge vraag, en meestal niet beschikbaar voor gratis. Nochtans, zouden de individuen op deze 10 plaatsen moeten kijken, om een gratis Maine Coon kitten te vinden: Kattencafés, Catteries, Ras-gerelateerde Maine Coon Organisaties, Dierenartsenpraktijken, Adopteer een Zwerver, Online Sociale Media Groepen, Kattenasielen, en Reddingscentra, Fokkers, Geclassificeerde Advertenties, Maine Coon Adoptie Diensten.

Het zal wat meer tijd en moeite kosten, dan de conventionele weg te volgen van aankoop bij een geregistreerde Maine Coon fokker.

Dit artikel bevat echter alle informatie die u moet weten, om gratis eigenaar te worden van een Maine Coon kitten.

In dit artikel, zal ik u de top 10 plaatsen tonen om of gratis of goedkope Maine Coon kittens te vinden.

Waarom Maine Coon Kittens Zijn Moeilijk Te Vinden

Maine Coon kittens en katten zijn de laatste jaren steeds populairder geworden, vooral in de Verenigde Staten waar het Maine Coon kattenras werd verkozen tot de top 3 kattenrassen om te bezitten.

Dus waarom is de Maine Coon zo’n populaire familiehuisdier keuze?

De volgende Maine Coon kenmerken helpen te verklaren waarom de wereld gek is geworden van dit bijzondere raskattenras:

 • Dociel
 • Zachtaardig
 • Hondachtige persoonlijkheden
 • Fysiek grote proporties
 • Vriendelijk kattenras
 • Maine Coons gaan goed om met andere huisdieren en dieren
 • Zeer intelligent
 • Liefde voor water
 • Hardy kattenras
 • Lange ruige vacht
 • Massaal aanhankelijk kattenras

Voor meer details over Maine Coon kenmerken, klik hier om mijn diepgaand artikel over dit onderwerp te lezen.

Maine Coon Kittens Te Koop

Met een gemiddelde verkoopprijs van $1000 in de Verenigde Staten, is het niet verwonderlijk dat talloze mensen zoeken naar Maine Coon kittens te koop op het internet, in de hoop hun perfecte kitten te vinden dat de bank niet zal breken.

Begrijpelijkerwijs kan het vinden van een gratis Maine Coon kitten een frustrerend en moeilijk proces zijn, omdat dit populaire kittenras gewoon niet gemakkelijk verkrijgbaar is.

Voor degenen onder u die echter graag de tijd, moeite en inzet erin steken, zal uw zoektocht naar het kittenras van uw dromen hopelijk niet tevergeefs zijn.

Zorg er gewoon voor dat je mijn top 10 plaatsen blijft controleren om Maine Coon kittens te koop te vinden.

Om het u gemakkelijk te maken, vermeldt de onderstaande tabel 10 belangrijke plaatsen waar potentiële kopers moeten zoeken naar een gratis Maine Coon kitten:

Waar vind je gratis Maine Coon Kittens?

Waar vind je gratis Maine Coon Kittens

Het is onmogelijk om niet halsoverkop verliefd te worden op dit massaal volgzame en aanhankelijke kattenras. Niet alleen houden ze onvoorwaardelijk van hun baasjes zoals geen ander kattenras dat kan, maar ze zijn ook zeer hond-achtig in hun aard.

De zeer intelligente Maine Coon heeft ook de reputatie uiterst tolerant te zijn en staat erom bekend goed overweg te kunnen met andere huisdieren.

Verder maken hun zachte karakter en relaxte levenshouding hen ook bijzonder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Als je bang bent dat een Maine Coon kat niet vriendelijk is, kijk dan eens naar dit artikel zodat je de feiten kent.

Dus, op naar het belangrijkste deel … waar je gratis Maine Coon kittens kunt vinden!

Hieronder staan mijn top 10 aanbevelingen voor de beste plaatsen om te kijken…

Maar voordat je als een bezetene mijn lijst gaat scannen, bedenk dan dat het zoekproces maanden, of zelfs jaren kan duren.

Daarom, om hun kansen op succes te verhogen moeten individuen ervoor zorgen dat zij regelmatig contact houden met al deze gratis Maine Coon kitten kanalen.

Het vinden van een GRATIS Maine Coon kitten kan een uitdaging zijn, dus houd een open geest als je een goedkope Maine Coon spot tijdens je zoektocht.

Een lager geprijsd gezond Maine Coon kitten is zeker nog een koopje, zelfs als je er een kleine bijdrage voor moet betalen.

10 Plaatsen om gratis Maine Coon Kittens te vinden
10 plaatsen om gratis Maine Coon kittens te vinden

10 plaatsen om gratis een Maine Coon kitten te vinden

Start uw zoektocht naar een gratis Maine Coon kitten, in een van de volgende 10 plaatsen:

1. Kattencafés

Als je in de stad woont, zul je waarschijnlijk al overal kattencafés hebben zien opduiken.

Hoewel deze trend de meer afgelegen plattelandslocaties nog niet heeft bereikt, is men in de Verenigde Staten de laatste jaren begonnen dit bedrijfsconcept in toenemende mate over te nemen.

Ik denk dat je je afvraagt wat een kattencafé is, niet? … maak je geen zorgen, je bent niet alleen. Deze cafés zijn in principe hetzelfde als gewone cafés, het enige verschil is dat onze harige katachtige vrienden vrij om je heen lopen, terwijl jij aan je koffie nipt!

Het unieke verkooppunt van deze kattencafés is dat klanten interactie mogen hebben met de vele katten die in het café rondlopen. Naast het kopen van een kopje koffie met gebak, kunt u vaak ook een kat kopen!

Als kopen je interesse heeft, vraag dan aan het personeel welke katten er te koop zijn. Misschien heb je geluk en zie je een gratis Maine Coon kitten, of een goedkoop Maine Coon kitten rondzwerven in het café.

Voor inwoners van de VS zijn hier een paar aanbevolen kattencafés waar u een kopje koffie kunt pakken, en kunt chillen rond katachtigen van elk kattenras:

 • Kolonie Kattencafé, Pittsburgh, Pennsylvania
 • Mewsic Kitty Cafe, Nashville, Tennessee
 • Give Purrs a Chance, Berkley Springs, West Virginia
 • Pounce Cat Cafe en Wijnbar, Charleston, South Carolina
 • Koneko Cat Cafe, New York
 • Crumbs & Whiskers, Los Angeles, Californië

Hoewel het Verenigd Koninkrijk misschien nog niet helemaal gek is van kattencafés, beginnen deze zaken in verschillende steden wel degelijk te verschijnen.

Met zo veel kattenliefhebbers in het Verenigd Koninkrijk, is het waarschijnlijk dat dit bedrijfsmodel na verloop van tijd steeds populairder zal worden. Bekijk in de tussentijd de volgende Britse kattencafés die ik op Google vond:

 • Lady Dinah’s Cat Emporium, Londen
 • Kitty Café, Leeds en Nottingham
 • Pause Cat Cafe, Bournemouth
Is er een gratis Maine Coon kitten in uw lokale kattencafé?
Is er een gratis Maine Coon kitten in uw plaatselijke kattencafé?

2. Catteries

Wees niet zoals de rest, in de veronderstelling dat catteries alleen geïnteresseerd zijn in het verkopen van hun kittens.

Hoewel dit misschien hun normale bedrijfsmodel is, is het niet helemaal uitgesloten om een cattery te vinden die zich misschien over een gered Maine Coon kitten ontfermt.

Droevige scenario’s komen ook voor, daarom kan een Maine Coon kitten zijn achtergelaten in de cattery’s pension faciliteiten.

Deze organisaties hebben vaak goede connecties met lokale fokkers, daarom kennen ze misschien een fokker die op zoek is naar een herplaatser voor enkele van hun kittens, omdat ze er te veel hebben.

Individuen moeten daarom regelmatig contact houden met hun lokale cattery’s, en hun wens voor een gratis of goedkoop Maine Coon kitten kenbaar maken.

Vergeet niet uw contactgegevens bij de cattery achter te laten!

Als u kunt bewijzen dat u een waardig eigenaar bent van een stamboom of gemengd Maine Coon kitten, kunt u geluk hebben door een goedkoop Maine Coon kitten verkocht te krijgen.

Is er een gratis Maine Coon kitten in uw lokale cattery?
Is er een gratis Maine Coon kitten in uw lokale cattery?

3. Maine Coon Organisaties

Heeft U eraan gedacht om de ras-gerelateerde Maine Coon organisaties in Uw land te controleren?

Deze organisaties zijn ongelooflijk gepassioneerd over het Maine Coon kattenras en zullen er altijd op gebrand zijn dat alle Maine Coon kittens een liefdevol thuis vinden, waar op de juiste manier voor dit dierbare raskattenras wordt gezorgd.

Hoewel Maine Coon organisaties zelf geen Maine Coon adoptiedienst runnen, kunnen zij u misschien wel helpen bij het gratis vinden van een Maine Coon kitten.

Dit komt omdat zij misschien op de hoogte zijn van een geregistreerde Maine Coon fokker die met pensioen gaat of een thuis moet vinden voor hun kittens.

Enkele van de bekende rasspecifieke Maine Coon organisaties zijn:

 • TICA
 • CFA
 • GCCF
 • Maine Coon rasvereniging

4. Veterinaire Praktijken

Hoewel dierenartsenpraktijken een van de laatste plaatsen zijn waar je zou denken gratis een Maine Coon kitten te vinden, moet je deze optie niet uitsluiten.

Dit komt omdat professionele dierenartsen elke dag talloze eigenaren en katten ontmoeten, en dus goed geplaatst zijn om te weten van eigenaren die op zoek zijn om ofwel hun Maine Coon kittens te verkopen voor een lage prijs of zelfs een gratis aan een liefdevol thuis te geven!

5. Een zwerfkat adopteren

Dus je hebt de laatste weken een prachtige langharige kat op straat zien rondzwerven. Hun vacht ziet er een beetje verfomfaaid uit, en je vraagt je af of het katje ondergewicht heeft, of niet. Zou u op een zwerfkitten Maine Coon gestuit kunnen zijn?

Werk langzaam om het vertrouwen te winnen van dit liefdevolle en aanhankelijke kattenras. Controleer of het kitten een halsband heeft, want daar staat waarschijnlijk op wie de eigenaren van het kitten zijn.

De volgende stap is om het kitten naar uw plaatselijke dierenartsenpraktijk te brengen, om te controleren of er een microchip is die aangeeft van wie het kitten is, en waar ze wonen.

Hoewel u misschien een Maine Coon kitten heeft gevonden, moet u er rekening mee houden dat dit kitten niet automatisch van u is.

In plaats daarvan moet u al het mogelijke doen om de eigenaars van het kitten te vinden, omdat het waarschijnlijk per ongeluk uit een huis in de buurt is weggelopen. Als dit het geval is, zal er een zeer ontdane eigenaar en familie wanhopig op zoek zijn naar hun kitten.

Het is uw plicht en morele verplichting om het genoemde kitten terug te brengen naar de rechtmatige eigenaren. Als het kitten geen halsband of microchip heeft, controleer dan de lokale wegwijzers voor vermiste kat borden.

Als u eerlijk uw best hebt gedaan om de eigenaars van het Maine Coon kitten te lokaliseren, maar ze niet kunt vinden, dan bent u een opmerkelijk gelukkig individu.

Maine Coon kittens zijn extreem prijzig (zie mijn artikel voor details) en populair, dus het vinden van een Maine Coon kitten voor gratis is bijna ongehoord!

Zorg ervoor dat je het kitten een liefdevol thuis geeft, vol liefde, vreugde en geluk.

6. Online Sociale Media Groepen

Word lid van al je land-specifieke Maine Coon online sociale media groepen. Blijf actief op deze platforms, en verken mogelijke gratis Maine Coon kittens in de buurt.

Zorg ervoor dat je de gemeenschap vertelt dat je op zoek bent naar een Maine Coon kitten gratis, of tegen een lagere prijs.

Als de leden van de gemeenschap erop vertrouwen dat uw bedoelingen goed zijn en dat u een gratis Maine Coon kitten verdient, zullen ze misschien hun kennis over mogelijke plaatsen om een kat te vinden bekendmaken.

Als u actief bent in deze gemeenschappen, is het heel belangrijk dat u respectvol, beleefd en gevoelig bent voor de gevoelens en meningen van de groep.

Veel van de gebruikers zullen waarschijnlijk een klein fortuin hebben betaald om het geluk te hebben hun geliefde Maine Coon kitten te bezitten, dus zullen misschien niet denken dat je zomaar een gratis Maine Coon kitten ‘gegeven’ moet worden.

Negeer altijd de haters die dit denken, en behoud een vriendelijke benadering.

7. Cat Shelters And Rescue Centres

Een van de beste plaatsen om een Maine Coon kitten gratis te vinden is in een kattenopvang of reddingscentrum.

Als er geen Maine Coon kittens als beschikbaar staan vermeld, wanhoop dan niet. Controleer in plaats daarvan regelmatig de bijgewerkte fotolijst van de organisatie, om te zien of er een Maine Coon kitten door het net is geglipt.

Dit gebeurt vaker dan u zou denken, omdat veel medewerkers van deze organisaties het kitten in de groep ‘langharige kittens’ zullen plaatsen, omdat ze niet weten hoe ze dit gespecialiseerde kattenras moeten herkennen.

Als u denkt dat u een Maine Coon kitten in een van deze instellingen hebt gezien, bezoek dan de asielen om na te gaan of het kitten een raszuivere of gemengde Maine Coon kitten is.

Vergeet niet om deze Maine Coon gids met u mee te nemenmee te nemen, zodat u weet waar u op moet letten als u een van deze geliefde katten probeert te spotten.

Er zijn een groot aantal kattenasielen en reddingscentra over de hele wereld, dus houd je geest open om verder te reizen, om je droomkitten te bereiken.

Hieronder vindt u een paar voorbeelden van verschillende kattenasielen en reddingscentra in de VS en het VK:

Verenigd
Staten
Verenigde
Koninkrijk
ASPCA RSPCA
Het Kattenhuis
Op de koningen
Blauwe Kruis
Kitten Rescue –
Los Angeles
Feline Friends
Londen
Beste Vrienden Four Paws
Cat Rescue

8. Fokkers

Het vinden van een fokker die zijn Maine Coon kittens gratis weggeeft, klinkt misschien wat tegen-intuïtief. Maar, blijf luisteren!

Veel fokkers zullen opzettelijk Maine Coon kittens fokken voor showdoeleinden.

Zij doen dit, in de hoop een perfect Maine Coon kitten exemplaar te produceren dat kan worden ingeschreven op de zeer competitieve kattenshows.

Fokkers verkopen vervolgens hun overgebleven Maine Coon kittens via de standaard methodes.

Regelmatig contact houden met de lokale fokkers zou dus wel eens voordelig voor je kunnen uitpakken. Vingers gekruist!

Hoewel het hoogst onwaarschijnlijk is, sluit nooit uit dat een van deze fokkers te veel op zijn bordje heeft en daarom zijn Maine Coon kittens voor een lagere dan gemiddelde prijs wil verkopen.

Het kan ook zijn dat je de meest fortuinlijke koper bent, en een Maine Coon kitten gratis aangeboden krijgt! Dus, voel jij je gelukkig?!

Zou mijn Verenigde Staten geregistreerde Maine Coon fokkersgids van nut zijn voor u? Ontdek het nu!

Waar vind je gratis Maine Coon kittens. Credit voor afbeelding naar Maine Coon Castle op Flickr ( Licentie: Geen wijzigingen aangebracht.
Waar te vinden gratis Maine Coon kittens. Credit voor afbeelding naar Maine Coon Castle op Flickr ( Licentie:

Geen wijzigingen aangebracht.

9. Advertenties

Vergeet niet om regelmatig de advertenties in de krant, of online, te scannen om te zien of je een Maine Coon kitten gratis kunt vinden.

Hoewel dit een tijdrovende bezigheid kan zijn, zal de vreugde die u beleeft aan het bezitten van uw eigen Maine Coon kitten veel opwegen tegen alle tijd en moeite die u besteedt aan het vinden ervan.

Misschien ben ik bevooroordeeld (ok, antwoord maar niet, want dat ben ik zeker!) maar het Maine Coon kattenras is het wachten waard, dus geef uw zoektocht niet op.

Ik ben letterlijk nog nooit een liefdevoller, zachtaardiger en aanhankelijker kattenras tegengekomen dan de beroemde Maine Coon.

Om je op weg te helpen, neem eens een kijkje op deze websites, waar Amerikaanse advertenties worden vermeld:

 • Advertenties Wereldbol
 • Verenigde Staten Online Classifieds
 • Craigslist
 • USA Today Classifieds
 • Oodle

Voor mijn UK lezers, waarom niet kijken op deze websites die UK advertenties plaatsen:

 • Zoeken Buzz
 • UK Advertenties
 • Gumtree
 • Preloved
 • Gratis advertenties

10. Maine Coon Adoptie Diensten

Last, but not least, zijn de Maine Coon adoptiebedrijven.

Zoals de titel aangeeft, zijn deze organisaties opgezet om Maine Coon kittens en katten een liefdevol thuis te vinden om naar toe te gaan.

Verwacht niet een gratis Maine Coon te vinden is een van deze adoptiebedrijven.

In plaats daarvan moeten potentiële eigenaren verwachten te betalen voor een Maine Coon kitten, tegen een ernstig afgeprijsde prijs.

De kosten die u betaalt, zullen waarschijnlijk de kosten dekken van de huisvesting van het kitten, medische behoeften, voedselkosten, personeelskosten, enz, gemaakt tijdens het proces van huisvesting van het Maine Coon kitten.

Maine Coon Adoptie Diensten
Maine Coon Adoptie Services

Conclusie

Als u mijn hele artikel hebt gelezen, zou u precies moeten weten waar u uw reis moet beginnen om een eigenaar van een Maine Coon kitten te worden.

Hoewel het vinden van een gratis Maine Coon kitten geen gemakkelijke taak zal zijn, zal het wel de moeite waard zijn.

Houd je geest en hart open, door gemengde Maine Coon kittens niet uit te sluiten, die het net zo goed verdienen om bij aardige en liefhebbende eigenaren te wonen.

Het is mogelijk dat deze kittens niet alle kenmerken zullen delen die geassocieerd worden met het Maine Coon kattenras, echter, afhankelijk van hun genetica, is het mogelijk dat ze net zo liefdevol, aanhankelijk en slim zullen zijn als een raszuiver Maine Coon kitten is.

Voor degenen onder u die het geluk hebben om een Maine Coon kitten gratis te vinden, bekijk de volgende nuttige gidsen:

Plaats een reactie