10 perfecte kattenrassen voor kinderen


Katten zijn al jarenlang een populaire keuze als huisdier, maar dat betekent niet dat alle kattenrassen geschikt zijn om met jonge kinderen samen te leven.

Houd je kinderen veilig door een van de beste kattenrassen voor kinderen te kiezen die hieronder worden beschreven.

De beste 10 kindvriendelijke kattenrassen zijn Maine Coons, Ragdolls, Scottish Fold, Birman, Ragamuffin, Cornish Rex, Tonkinees, Birmaan, Siberisch en Abessijn. Deze kattenrassen zijn zachtaardig en geduldig en vinden het niet erg om opgepakt te worden. Kies kattenrassen die de reputatie hebben rustig en sociaal te zijn, met weinig neiging tot agressie of angst.

Als je op zoek bent naar een nieuw huisdier, lees dan verder om een geweldige gezinskat voor je gezin te vinden uit de vriendelijkste katten die hieronder staan vermeld.

10 Beste kattenrassen voor kinderen

Het kiezen van het juiste kattenras voor je gezin is een grote beslissing, omdat je er zeker van moet zijn dat de persoonlijkheid van de kat goed past bij de dynamiek van je gezin.

Als je kleine kinderen hebt, houd er dan rekening mee dat niet alle kattenrassen van harde geluiden of energieke kinderen houden en dat het daarom niet aan te raden is om een nerveus en mogelijk agressief kattenras te kopen!

De vriendelijkste kattenrassen hieronder zullen geduldig zijn met kinderen die onhandig zijn of nog niet helemaal hebben geleerd hoe ze katten het beste kunnen aaien.

Aan de andere kant zijn oudere kinderen meestal rustiger en stiller dan hun jongere zelf, dus zullen ze zich snel aanpassen aan onderstaande aanhankelijke katten.

Kies het juiste ras door kattenrassen te vermijden die gevoelig zijn voor territorialiteit en angst of die liever alleen zijn, omdat deze kattenrassen ongeschikt zijn voor huishoudens met kinderen.

De volgende kindvriendelijke kattenrassen tolereren een beetje baldadigheid, maar zijn niet bang om zachtjes met hun pootjes te slaan of zachtjes te sissen om grenzen aan te geven.

1. Maine Coon Katten

Maine Coon: Beste kattenrassen voor kinderen
Maine Coon Kat

Een van de populairste kattenrassen is de Maine Coon, bekend om zijn grote formaat, zachtaardige aard en geduld met kinderen.

Deze relaxte en gemoedelijke katachtigen zijn de perfecte keuze voor gezinnen met jonge kinderen, omdat ze zich niet laten afschrikken door actieve kinderen, noch delen in menselijke interactie.

Maine Coon katten hebben de reputatie extreem sociaal te zijn, met een speels karakter dat goed past bij jonge kinderen die met ze willen spelen.

Deze rustige reuzen verdragen het om opgepakt en geknuffeld te worden, maar worden niet beschouwd als schootkatten. In plaats daarvan zitten deze grote katten graag dichtbij of naast hun baasjes.

De Maine Coon is een van de meest kindvriendelijke kattenrassen, omdat hun speelse aard en verlangen om in het middelpunt van de belangstelling te staan ze leuk maken om mee om te gaan!

Deze sociale katachtigen bouwen een sterke band op met alle gezinsleden, hoewel ze vaak een favoriet persoon hebben en dat is vaak de eigenaar die ze het meeste eten geeft en met ze speelt!

Hoewel Maine Coon katten ideale metgezellen zijn, vragen ze wel veel werk en inspanning. Ouders moeten bereid zijn om deze langharige katten 2 tot 3 keer per week te verzorgen en dagelijks 30 minuten met hun kat te spelen.

Hier zijn 35 ongebruikelijke feiten over Maine Coon katten.

2. Ragdoll Katten

Ragdoll Katten: Kindvriendelijke kattenrassen
Ragdoll Katten

Ragdoll katten zijn een uitstekende keuze als kattenras voor gezinnen met kinderen omdat ze weinig onderhoud nodig hebben, extreem geduldig zijn en een van de meest zachtaardige kattenrassen ter wereld zijn.

De Ragdoll heeft zijn naam te danken aan zijn unieke gewoonte om mank te lopen wanneer hij wordt opgepakt!

Dit ongewone kattengedrag maakt ze een geweldige keuze voor gezinnen met jonge kinderen die hun katten als teddyberen behandelen!

De Ragdoll heeft een pluizige vacht en helderblauwe ogen. Ze staan bekend om hun lieve persoonlijkheden en zijn goede katten als je een schootkat wilt.

Dit kattenras houdt ervan om geknuffeld te worden en zal graag rustig blijven zitten terwijl hun kinderkameraadjes hen aankleden, theekransjes met hen houden of na schooltijd met hen op de bank kruipen.

3. Ragamuffin Katten

Ragamuffin Kat: Kindvriendelijke kattenrassen
Ragamuffin Kat

De Ragamuffin is een lief, makkelijk in de omgang, geduldig en aanhankelijk kattenras dat goed zou passen in een gezinshuis met kinderen, omdat ze de onrust van kinderen beter verdragen.

Dit grote, stevige kattenras houdt van knuffelen met al hun gezinsleden, hoewel ze de neiging hebben om een hechtere band te krijgen met kinderen. Hoe meer tijd ze met hun gezin kunnen doorbrengen, hoe beter!

Deze gezellige en vriendelijke katten vinden het niet erg om in een kinderwagen rondgeduwd of door het huis gedragen te worden, zolang ze maar tijd doorbrengen met hun favoriete mensen.

Het nadeel van het hebben van een Ragamuffin kat is echter dat ze erg depressief worden als ze niet genoeg liefde en aandacht krijgen.

4. Cornish Rex katten

Cornish Rex: Beste kattenrassen voor kinderen
Cornish Rex Kat

De Cornish Rex is een van de beste katten voor gezinnen met kinderen, maar ook een geweldig kattenras voor ouders die voor het eerst een huisdier nemen.

Cornish Rexen zijn een van de meest speelse kattenrassen, dus als je op zoek bent naar een gezinshuisdier dat van interactief spelen houdt, dan past dit vriendelijke ras goed bij je gezin.

Dit is het beste kattenras voor kinderen omdat hun speelse, kittenachtige aard betekent dat ze graag urenlang spelletjes spelen zoals apporteren of achtervolgen. Ze houden er ook van om vastgehouden en geknuffeld te worden (bron 1).

De Cornish Rex geniet van het gezinsleven en wordt niet beschouwd als te ondeugend of aanhankelijk, maar ze zullen hun eigenaars door het huis volgen als ze aandacht willen.

5. Tonkinese Katten

Tonkinezen: beste kattenrassen voor kinderen
Tonkanese Kat

De Tonkinees is een populair ras dat bekend staat om zijn ongelooflijke aanhankelijkheid.

Deze lieve katten gedijen op gezelschap en sociale interactie, dus gezinnen met kinderen zijn perfect om ervoor te zorgen dat ze alle aandacht krijgen die ze nodig hebben.

Dit kattenras houdt van knuffelen en het volgen van hun baasjes. Ze vinden het ook fijn om vastgehouden en opgepakt te worden, waardoor de Tonkinees een geweldige optie is voor kinderen die graag katten aaien en vasthouden.

De Tonkinees is een speels, actief ras dat graag spelletjes speelt met kinderen als ze het niet te druk hebben met het knuffelen van hun huisdierouders.

De slimme katachtigen kunnen worden getraind om te apporteren of kunstjes te leren!

6. Birmaanse katten

Burmees: Beste kattenrassen voor kinderen.
Birmaanse Kat

De Birmaanse kat is de ideale aanvulling voor gezinnen met kinderen omdat ze vol leven zijn, ongelooflijk speels en een kittenachtige aard hebben.

Ze kunnen goed opschieten met mensen van alle leeftijden, inclusief senioren, tieners en jonge kinderen omdat ze niet kieskeurig zijn over met wie ze omgaan!

Burmezen zijn een van de beste kattenrassen voor kinderen omdat ze vaak beste vrienden worden met jongere familieleden (bron 1).

Het nadeel van het hebben van een Birmaanse kat is echter dat ze een hoge sociale behoefte hebben. Dit heeft ze de bijnaam “klittenbandkat” opgeleverd, omdat ze veel aandacht en gezelschap nodig hebben.

Als ze te lang alleen gelaten worden, kunnen ze depressief en gestrest raken, wat kan leiden tot overgrooming.

7. Siberische Katten

Siberische Katten: Kindvriendelijke kattenrassen
Siberische Katten

Siberische katten zijn zelfverzekerde katachtigen die graag tijd doorbrengen met mensen.

Ze zijn een van de gezinsvriendelijke kattenrassen die je zou moeten overwegen als je jonge kinderen hebt, want ze zijn makkelijk in de omgang, maar niet bang om grenzen aan te geven.

Deze prachtige katten zijn erg actief en speels, dus hebben ze veel baat bij een leven met kinderen die ze graag gezelschap houden.

Siberische katten hebben graag de leiding, dus ze worden een beetje “bazig” gevonden tegenover kinderen of andere huisdieren.

Hoewel ze niet als agressief worden beschouwd, betekent hun brutale aard dat kinderen moeten leren hoe ze op de juiste manier met ze om moeten gaan, omdat ze niet zullen aarzelen om je zachtjes met hun poten te slaan als ze met rust gelaten willen worden (bron 1).

8. Schotse vouwkatten

Scottish Fold Kat: Beste kattenrassen voor kinderen
Schotse Kat

De Scottish Fold kat is een schattig kattenras met enorme, expressieve ogen en gevouwen oren.

Ze zijn een van de liefste kattenrassen die er zijn, en brengen graag zoveel mogelijk tijd door met hun baasjes.

Deze gezellige katten zijn erg zachtaardig en liefdevol, maar geven er de voorkeur aan om voorzichtig behandeld te worden, daarom zijn ze het meest geschikt voor gezinnen met oudere kinderen.

Scottish Fold katten tolereren geen ruw gedrag en zijn daarom het meest geschikt voor gezinnen waar kinderen ze rustig en vriendelijk behandelen (bron 1).

9. Birmaan

Kindvriendelijke kattenrassen - Birmaan
Birmaan Katten

De zachtaardige Birmaan is een van de beste binnenkatten voor gezinnen met kinderen omdat deze katten:

Het Birmaan kattenras gedijt goed op gezelschap en volgt zijn baasjes vaak van kamer naar kamer.

Dit is een van de beste kattenrassen voor kinderen omdat het hele rustige, relaxte katten zijn die het goed kunnen vinden met andere katten en zelfs honden.

Houd er echter rekening mee dat Birmanen overweldigd kunnen raken door lawaai of rumoer, dus het is belangrijk om ze hun eigen ruimte te geven waar ze zich kunnen terugtrekken als ze privacy nodig hebben.

10. Abessijn

Abessijn: Kattenrassen voor kinderen
Abessijnse Katten

De Abessijnse kat is een knaller van een kat!

Ze hebben een hoog energieniveau en een bijna onverzadigbare liefde voor spelen, waardoor ze het lawaai en het activiteitenniveau van kinderen gemakkelijk kunnen bijhouden.

Deze katten hebben een uniek uiterlijk, een hondachtige persoonlijkheid en zijn ongelooflijk intelligent, dus ze zijn geweldige speelkameraadjes voor kinderen.

Voordat je een Abessijnse kat koopt, moet je er wel rekening mee houden dat deze energieke katten altijd onderweg zijn en er niet van houden om vastgehouden te worden.

Ze hebben ook een ondeugend karakter dat ze soms tot een uitdaging kan maken!

Conclusie

Als je onderzoek doet naar de beste kattenrassen voor kinderen, dan zijn deze kindvriendelijke kattenrassen een goede plek om te beginnen omdat veel van deze rassen makkelijk in de omgang, zachtaardig en sociaal zijn.

Kattenrassen zoals de Maine Coon, Ragdoll, Siberian of Ragamuffin zijn geweldige gezinsvriendelijke kattenrassen omdat ze het verdragen om vastgehouden en geknuffeld te worden. Ze zijn ook geduldig met jongere, onhandigere kinderen.

Leukste kattenrassen

De meeste katteneigenaren zijn het erover eens dat alle katten schattig zijn, maar enkele van de schattigste kattenrassen zijn de Scottish Fold, Ragdoll of Singapura met hun enorme, expressieve ogen en prachtige vacht.